20.12.2003 | 03:06
OK, evo mene s prvim dojmovima. Riba i ja smo ga probali na iMacu 1 GHz, GF MX 4, 768 RAM... pukli smo ga u wide rezoluciju (1024x640) kako bi iskoristili iMacov 17" monitor i stvar radi lijepo, ali još uvijek ima sekvenci u međuanimacijama koje nisu potpuno glatke - no, to nije toliko bitno za samu igru. Što se tiče grafike - istina je ono što je Pero rekao - ne rade vertex i pixel shaderi bez potrebnog hardvera, a to znači imati neku od kartica iz visoke klase. One player misije izgledaju ok - imaju onaj stari dobri Bungie osjećaj, a multiplayer nismo imali prilike probati, ali jamačno je on ono zbog čega je ova igra i stekla toliku famu.
No, onda mi vrag nije dao mira, pa sam želio provjeriti te priče kako je igra stravično spora na nekim strojevima i kako u najmanju ruku moraš imati dual G5 da bi radila ok... pokazalo se da su to priče vrlo razmaženih. Instalirao sam je na Beige G3/542 MHz, 768 RAM, Radeon PCI 32 mega i bez ikakvih problema je sasvim mekano vrtio u 1024x768 uz low setinge. Sama igra se bunila na početku (kao nema barem 700 MHz i AGP), ali stvar se može zaobići i igra radi sasvim prihvatljivo ako ne očekujemo "svemirsku" grafiku. E sada, ipak ću ostati rezerviran dok je ne probam u mreži - vjerojatno se stvar uspori kada se pojavi hrpa igrača na ekranu, ali možda nije toliko kritično da bi narušilo igru... za sada toliko...