22.12.2003 | 11:28
Godisnje se objave 3-4 igrice koje se mogu igrati duze vrijeme. Kako su cijene od 100 do 500 kuna to na kraju i nije veliki trosak. Da bi se igra naucila igrati potrebno je dva do tri mjeseca isprobavati razne varijante. Tad se ode na BattleNet, neki drugi sajt za igranje, bolja mrezna igraonica i tu dolazi trenutak istine.
Apsolutno je nepotrebno isprobavati razne sifre ili krekove i na to gubiti vrijeme ako je trosak mali i ako se zeli igrati u mrezi ili na Netu. Neke igre igraju na mrezi samo s jedinstvenom sifrom, ako se nadje dva puta ista automatski zabranjuje ulaz. Takva igra je i Warcraft III.
Preporuka: odabrati stvarno dobre igre i kupiti ih originalne. WC III je dobra. Nedostatak je potreba za igranjem na tipkovnici u realnom vremenu. Krivo pritisnuta tipka npr. za magiju znaci gubitak bitke a mozda i partije. To se cesto desava u brzini. Stoga je SC ili WCII igriviji za onoliko koliko se mora tipkovnica manje koristiti.
Trenutno igram stare igre. Railroad Tycoon II doma, a SC ili BW na Netu. WC III me zbog mojeg loseg rada s tipkovnicom (lijeva ruka mora biti brza) toliko iznervirao da sam nakon odredjenog nivoa (recimo 13) prestao igrati na Netu. Slicno se desilo i s mojom djecom (jedan je dosao do 19-tog nivoa). Svi smo se vratili na Starcraft ili Brood War.
Sebe sam za Sv. Nikolu castio s Civilization III. Cekam Sv. Stjepana pa cu igrati. Prije toga Stronghold i Master of Orion III. Sve originalke s cca 300 strana uputstava u knjizici. To je sve za ovu godinu.
Inace, Davore Pasaricu, pokusat cu doc na karneval u Rijeku ili Opatiju. Ako organiziras par Macova u mrezi, npr za Starcraft, rado bih zaigrao u gostima.