09.10.2004 | 03:52
Dakle... igra radi prihvatljivo čak i na G3/500 uz dobru grafičku (barem nešto klase Radeona) ako se detalji smanje. Dok nema velikih bitki stvar može biti i na više detalja, ali kada je frka onda se uspori. Najbolje staviti na minimum i neku nisku rezoluciju kao 1024x768. Na iMacu 1 GHz može se staviti puna native rezolucija 1440x900 i sve će biti uglavnom glatko. Igra lijepo radi i u mreži (nažalost za sada samo Mac-Mac) i za početak je najbolje početi s živim neprijateljem jer je računalo presnalažljivo čak i u easy modu (a možda sam samo ja ostario). Igra ovog tipa nismo još mogli vidjeti na Macu - radi se o križancu između Elite i Starcrafta - što je svakako dobra preporuka. Skupljamo resurse, gradimo flotu, istražujemo nove tehnologije i upgradeamo brodove, zatim - u napad! Dosadniji dio je što su mape uvijek u svemiru, a svemir je sam po sebi prilično prazan prostor. No, zato je to 3D okolina, pa se otvara mogućnost novih taktika - iznenadni napadi iz sjene planeta ili zvijezde, napadi u formacijama iz svih smjerova i slično. S većim brojem igrača kombinacije rastu, pa stvar postaje zanimljivija. Tehnički je igra sjajno izvedena, a user interface je zapravo sasvim jednostavan nakon prvog zbunjenog pogleda na gomilu opcija. Problem - vrijeme prebrzo prolazi. Samo sam želio vidjeti kako stvar radi, a prošla su tri sata... eh, sada treba osigurati i najskuplji resurs - slobodno vrijeme!