Problem sa internetom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa internetom

10.11.2012 | 15:26
Ne mora biti da je router. Možda je i 10.8.2?
10.11.2012 | 15:56
prije bi rekao da je router, iako, slažem se može biti i update. Mislim osobno da bi bilo malo više ljudi sa istim problemom, a Stain ima dosta hardwarea za testiranje. Isti simptomi na sve njih, to mi je malo far fetch.

Zato sam rekao da proba preko moba na net pa će se odmah vidjeti kako stvari funkcioniraju.
10.11.2012 | 17:41
Ja mislim da je Router. Jer kako kažeš na PC-u je isto samo ne tako drastično?
11.11.2012 | 07:51
Ja također sumnjam na router, ali zašto onda nikad ništa ne "zapinje" kad preko iphona surfam koji je spojen na isti taj router?

Trenutno sam na iphone USB konekciji, za sad je sve ok. Ipak ga moram malo duže pustiti da vidim pojavljuje li se opet isto.

Ako je router, koje su mi opcije? Zvati bnet da ga zamjeni, ili bi bilo bolje kupiti neki provjereni?
11.11.2012 | 08:29
Ja imam FritzBox 7390, jest skuplji, ali zato radi ko Alija Sirotanović. Samo nemoj nikakvo Kinesko sranje.
11.11.2012 | 08:51
Upravo zato što na iPhoneu ništa ne zapinje, ja mislim da nije router, nego 10.8.2. To što windows PC zapinje - ne mora uopće biti povezano. To su windowsi. Pitaj Boga zašto oni zapinju. Zbog nekog antivirusa, ad-awarea, anti-ultra-njanja-firewalla, ili jednostavno zato što downloadaju gigabajte updateova za sve to, a bez da su te išta pitali.
11.11.2012 | 09:05
Moguće je i da sam ja nešto "zeznuo" u postavkama na samom Mac-u. Što bi sve mogao provjeriti u mrežnim postavkama, možda postavkama samog Safarija?
11.11.2012 | 09:41
Zašto ne napraviš Clean install, na oba dvije mašine? To bi bilo najbolje!
Pa onda bi se odmah vidjelo da li je OS X ili Router.
Za sve ovo vrijeme si to već mogao napraviti.

Ali Smayoo kad se sa Air-om spoji negdje drugdje, sve radi? To ne bi da je OS X nešto kriv?
11.11.2012 | 09:45
Najmanji je problem napraviti clean, ali sam lijen za poludit pogotovo što se ne radi o prozorima i ne vjerujem da ce to pomoći. S druge strane, imam hrpu softwera kojeg bi opet trebao instalirat, pa licence pa podešavanje svega da radi onako kako ja želim, to mi je zadnja opcija....
11.11.2012 | 09:53
Bi li mogao odnjeti Pro negdje da ga probaš kod nekoga na Router-u?
11.11.2012 | 10:05
OK, sve mi se pobrkalo sad. Može neka tablica što preko kakve veze radi loše ili dobro doma ili drugdje?

Jesam li dobro zapamtio da je problem samo s portom 80 (HTTP)? Torrenti rade OK. Kako radi mail? Ili FTP (ako imaš gdje probati)?

Probao si Safarijem (to je webkit engine, kao i chrome) i Mozillom (to je gecko engine)? Možeš li, za svaki slučaj, probati još nečim trećim, što koristi neki treći rendering engine? Dakle, Operom npr, ili MS IE-om na Windowsima.

Da li si probao napraviti novog admin usera pa vidjeti da li iz njega radi normalno?
11.11.2012 | 15:28
Ajde da zaboravimo PC na trenutak. Dakle postoji Mac Pro spojem kablom na router, MacBook Air spojen Wi-Fi, i iPhone isto Wi-Fi.

Na iPhone-u sve radi kako spada.

Mac Pro i Macbook Air pokazuju iste znakove: jako teško ili nikako otvaranje web stranica. Problem je što se to događa ponekad, ne stalno. Zadnjih 10-tak dana problem je sve izraženiji.

U trenucima kad ja nikako ne mogu otvoriti nikakvu web stranicu Transmission radi uredno, FTP također, Mail isto "šteka" koristim icloud, gmail i dva pop accounta.

Pokušao sam i sa novim admin userom ponaša se isto.

Problem je što "stvar" u nekim trenucim jednostavno proradi i onda je par sati sve ok i onda opet koma...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.11.2012 | 16:47
A jesu ti mrežne postavke jednake na iPhoneu i Macovima ili ima razlike? Pitam, jer meni su jednake na svim uređajima bez obzira spajaju li se WiFijem ili kabelom.
26.11.2012 | 19:48
Ja imam isti problem, samo sigurna sam da nije kabel. Pojavio se pred par dana. Mijenjala sam dns u one gogle "brojke" i opet isto. iPad sve 5, isto kao iiPhone pa ne mogu okriviti nazalost bnetov router.
Sebe sam log out i usla kao guest i sve radi. Ili sam uletila u "dobro" vrijeme. Uopce ne znam sto se zeznulo kod postavaka, ali ocito nesto je. Nista nisam dirala, pa ne kuzim kak.
27.11.2012 | 00:00
S drugom surfalicom kako ide?
27.11.2012 | 12:01
Probala Operu kao sto si napisao --- isto! Zvala Bnet da mi zamijene ruter- ne skodi 1 od mogucih razloga eliminirati...ionako je star vec par godina ,a placam ga... Javim nakon zamjene rutera stanje. Inace, malo sumnjam na i Time Capsule do kradi backup - nadam se da sam u krivu...
Dobra vijest je da mi je covjek iz Bneta rekao da vidi neke smetnje na ruteru ( nakon onih resetirajte, provjerite jel ukljuceno sve kak spada i restartajte kompjuter sto posebno polako i sa posebnim "uputama" govore kada zove zena...LOL) i da ce mi ga zamijeniti. Ne znam kako je moguce da iPad radi, ali opet moze biti da taman onda ruter dodje k sebi...a iphone se mozda na kratko spoji na 3g, pa niti ne skuzim...
Hvala, javim!
01.12.2012 | 18:14
UPDATE: problemi nestali za sada, rekli u Bnetu da ima potoskoca na lokaciji ( sto znaci ne kod mene doma, nego valjda na najblizoj bnet cemuvec)...Nadam se da je i OP rijesen problem. Pozdrav!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 59 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

mbp2009, Riba, robee, VanjusOS, Yonkis, ZeljkoB, Anonimci (613)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO