iMac ADSL?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac ADSL?

• goldendelicious
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 16:23
Molio bih nekog da mi napise kako da spojim Iskon ADSL na iMac tj kreiram vezu...mislim da je Mac OS 8.0 u pitanju?

31.05.2005 | 20:20
Evo male upute za Siemens C-010-I koji se dobije kad se traži ethernet verzija modema. Modem se stavlja u routed mode i spaja se na ethernet te je neovisna o OS-u (iste postavke rade i na Mac OS 7.0 .... pa do Mac OS 10.4.x, ....i na Windowsima sve verzije, ...i na OS/2, .... i na DOSu...... i na (napiši bilo što).

Ovo pod 1. se možda na nekim OS-ovima drugačije zove.... ali više manje je sve jasno što je što.

1. Podešavanje mrežne kartice
- postavite fiksnu IP adresu na mrežnoj kartici pod TCP/IP Properties
- IP address : 192.168.1.200
- Subnet mask : 255.255.255.0
- Default gateway : 192.168.1.1
- Primary DNS : 192.168.1.1

2. Pristupanje modemu preko Web browsera
- u polje Address upisati 192.168.1.1
- Username : admin
- Password : epicrouter

3. Podešavanje Siemens ADSL modema u routed mode

- Admin Privilege -> Reset to Factory Default -> Submit

- Configuration -> WAN -> Pvc 0 -> Submit ->
- Virtual Circuit -> Enable
- Bridge -> Enable
- IGMP -> Disable
- Encapsulation -> PPPOE LLC
- ATM VPI -> 0
- ATM VCI -> 33
- Service category -> CBR
- DHCP Client -> Disable
- MAC spoofing -> Disable
- PPP Service name -> HTnet ili Iskon
- PPP username -> username@htnet-dsl ili username@iskon-dsl (upisati svoj username za spajanje)
- PPP password -> password (upisati svoj password za spajanje)
- Authentication -> Auto
- Automatic reconnect -> Check (staviti kvačicu)
- Configuration -> Save settings / reboot -> Save & Reboot

- Configuration -> LAN ->
- DHCP Server -> Enabled -> Submit

- Admin Privilege -> Misc Configuration
- HTTP server access -> označi All
- Command line interface -> by Telnet -> Disable WAN side access -> makni kvačicu
- PPP Reconnect on WAN Access -> Enable
- Connect PPP when ADSL link is up -> Enable

- za otprilike 1 - 2 min nakon toga ADSL modem bi morao uspostaviti PPP konekciju što se može vidjeti na Status -> Home -> vidljiva je Vaša WAN IP adresa
  • goldendelicious
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 20:54
Hvala na informacijama. Naime radi se o Siemens A100l USB verziji i kad ga ukljucim kaze da nema drivera za to, a ovi iz HTa ih nemaju...kako sad? Jel mogu ih eventualno naci na netu pa da ih sprzim na CD (prek PCa-jel se to moze?) i pokrenem na Macu? Radi se o onoj prvo seriji...
  • ozren
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 22:43
uf. vec se vise puta spominjalo spajanje na maxadsl i USB modemi i koliko sam ja vidio ljudi to nisu uspjeli rijesiti osim zamjenog ovog s ethernet verzijom ili nabavkom dodatnog hardvarea (router)...malo searchaj forume pa vidis mozda je neko nest pametno nasao
01.06.2005 | 22:38
goldendelicious je napisao:
Naime radi se o Siemens A100l USB verziji i kad ga ukljucim kaze da nema drivera za to, a ovi iz HTa ih nemaju...kako sad?

Ukratko. USB DSL Modemi ne rade na Macu, ....a i na PCu znaju zezati ukoliko se radi o Linux ili drugoj ne-Windows platformi....

Pa ljudi, ... danas je nemoguće kupiti novi stroj bez etherneta (čak se i u PDAima nalazi), ....a ethernet uređaji su neovisni o OSu (u 99.9 % slučajeva, ima jako malo izuzetaka), ....a i u sam OS (svaki) je sve za ethernet i osnovnu mrežmu komunikaciju već instalireano ..... em ne treba nikakav driver za modem, .... naročito ako isti može raditi kao router. Pa čemu ovisiti o nekakvom driveru, ukoliko postoji neko riješenje gdje to ne treba. Dajte prije naručivanja modema pitajte nekog iskusnijeg što naručiti, a ne ovako uzeti najlošije riješenje od ponuđenih (bez obzira o kojem se OSu radi, ...niti na Windowsima ne preporučam USB modem).
Uf.... ovo sam se morao ispucati....

Daklem, .... RIJEŠENJE:

1. BOLJE riješenje: zamijeniti modem za ethernet ili WiFi verziju (WiFi verzija Siemens modema ima na sebi i 4 ethernet porta pa se može spojiti i žicom), ....ukoliko ne daju ethernet verziju modema (ovi u T-Comu ili Iskonu ....jer volja za zamjenu izgleda ovisi o operateru koji se javi na info telefon) ..... tražiti WiFi model i doplatiti 98 kuna jer to u 99% slučajeva odobravaju....

2. LOŠIJE riješenje: nabaviti neki stroj (PC) i na njega spojiti modem i postaviti ga te nabaviti Switch, Hub, pa umrežiti taj stroj sa Macom i nek on glumi router za Maca pa koristiti internet preko lokalne mreže...
01.06.2005 | 22:52
Piko razumijem tvoju frustraciju - ja više nemam snage to ponavljati. Gomila ljudi bez da išta zna o tome i bez da se raspita naruči ADSL i uzme bogalj-USB verziju. Onda post-festum počne panika: \"A zašto to ne radi? T-Com ne daje podršku...\". Ne treba Mac znanje i iskustvo da bi se zaključilo da je uvijek kada se bira između uređaja bira onaj brži i univerzalniji - bez obzira o kojoj se platformi radilo.
  • goldendelicious
  • Posjetitelj
02.06.2005 | 14:58
Hvala Piko na pomoci...ja am uzeo ADSL za PC i to sljaka, ali stara mi zeli koristiti iMac tako da moram to nekako osposobiti...HVALA!
30.09.2005 | 22:30
molim da mi netko objasni kako se Siemens C-010-l stavlja u router mode ,jer se nikako ne mogu spojiti na internet
01.10.2005 | 10:39
Dvije poruke iznad je Piko upravo to objasnio. No mozda se ne mozes spojiti zbog neceg drugog?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO