Koju imam zaštitu na wi fi ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koju imam zaštitu na wi fi ?

05.12.2012 | 22:41
Imam neke čudne probleme,znam password za wi fi ali mi mini uvjek zatitra prozor kad upišem password i kaže da je krivi.Krivi nije 100 % jel se s drugim uređajima spajam na tu mrežu s tim passwordom.Evo screenshot s rutera i na onom drugom šta trebam izabrati?

Ili su možda problemi do provajdera jel dobijem poruku could not join.....A connection timeout occurred ?

Malo mi je čudno to jel se ne mogu spojiti niti na airport express koji ima drugi password,opet dobivam poruku A connection timeout occurred ?

Mreža radi najnormalnije na airu s kojeg ovo i pišem.
05.12.2012 | 22:53
Zašto tako ručno dodaješ wifi konekciju? Zar ti ne nalazi mrežu normalno? Ako ti je ne nalazi normalno, ili ti je velika smetnja (puno drugih mreža na istom kanalu), ili veliko gušenje (predaleko si od routera).

Za test, pokušaj skinuti svu enkripciju s routera (open wifi) pa vidi da li se onda spaja. Ako se niti onda ne spaja, onda imaš problem s gušenjem ili smetnjom.

Ako imaš neki drugi razlog, onda tamo dolje moraš odabrati WPA Personal. Ako ti to ne prođe, onda probaj WPA2 Personal. Ako ti ni to ne radi, onda promijeni podešenja na routeru, jer nije baš normalno da se koristi WPA-PSK enkripcija s WPA2 verzijom ključa. Odluči se - ili sve WPA, ili sve WPA2. Bolje WPA2, ako ti ga svi uređaji podržavaju.
05.12.2012 | 23:45
Izgleda da imam nekakve smetnje,samo se s airom mogu spojiti na wi fi....iPhone nula bodova,iPad isto,mini isto.Iskljušio sam airport express ali i dalje je sve isto.Budem zvao i provajdera sutra,jer sam se prije najnormalnije spajao s 5 uređaja istodobno na wi fi ili na airport express,mogao sam birati gdje ću se spojiti a sad je to utopija ??

btw. ruter je na tri metra u istoj sobi.
06.12.2012 | 00:32
Ručno fiksiraj kanal na routeru na neki od manje korištenih kanala. 13, npr.
06.12.2012 | 08:07
Kad kliknem na mežu iste mi sekunde kaže da je timeout occurred? Ili mi napiše da je krivi password što je nemoguće.Evo par slika,ako trebam još nešto pokazati nije problem.Na onoj slici tamo di su crvene strelice su moje dvije konekcije,wi fi i airport express.

06.12.2012 | 09:26
Probao sam na ruteru jedno 5 kanala ručno i uvjek isto.Jedino se air spaja,na miniju kad kliknem svoju wi fi mrežu,iste mi sekunde kaže A connecion timeout occured.Sad sam spojio iPhone,iPad i air.Napravio sam ponovo i vezu na airport express i na njega se mogu spojiti s ova tri uređaja,samo s minijem ne mogu.Spojio sam se na wi fi s iPhone i odabrao hot-spot i probao preko wi fi.Iste sekunde kad upišem password mi je poruka da je vrijeme konekcije isteklo.

Sad znam da je neki problem samo u miniju.Ima li kakve veze što sam ga prvi put upalio na filipinima i tamo spojio na Internet? Da nije povukao nekakve druge postavke,pa trebam nešto negdje promjeniti?
06.12.2012 | 09:47
WiFi kanali su različito standardizirani u raznim dijelovima svijeta. Ovo ti može biti problem. Imali smo jednom temu o tome. Ne sjećam se više detalja, ali probaj pronaći temu. Međutim, siguran sam da nema veze s tim gdje si ga prvi put upalio, nego s tim za koje je tržište namijenjen.
06.12.2012 | 10:03
Kako se je glupo rješilo,spojio sam mini na kabel i nakon toga na obadvije moje wi fi mreže se hoće spojiti.Valjda je nešto preko kabla povukao s rutera!!
06.12.2012 | 11:41
Sumnjam. Mora biti neki drugi razlog.
06.12.2012 | 12:14
Da nemaš možda MAC filter uključen ?
06.12.2012 | 16:56
Neznam za taj mac filter,gdje se nalazi niti uključuje ili isključuje.Kad sam vratio mini na svoje mjesto i odpojio s tv i spojio na monitor opet ista pjesma.Čim kliknem kaže da je istekla vremenska konekcija.Maknuo sam ga samo dva metra dalje ispod stola.Onda sam ponovo otvorio mini i provjerio da mi nije kabel od antene slučajno stisnut ili konektor odpojen,nije.Otišao i kupio 5 metara kabla i spojio ponovo kabolm a wi fi se nije htio spojiti.
Nakon jednog restarta proradio je i wi fi,sad kabel nije uključen ali je spreman...neznam više šta bi mislio,nego da je taj mini uklet
06.12.2012 | 20:04
Sad radi wi fi i nakon par restarta,pa sam kabel isključio.Samo mi čudno radi,vuče se wi fi a ponekad je ok,Evo mjerenja mreže (koja je na air_u 18 down 1.5 up) u razmaku od par minuta.

06.12.2012 | 20:45
I moj mini ima tu nezgodnu naviku da svakih, recimo, par mjeseci odluči da se više neće spajati na moju wireless mrežu.
Ili ju uopće ne vidi u popisu mreža, ili ju vidi ali prilikom spajanja, isto kao i tebi, iskoči ona poruka "connection timeot occurred".
BTW, router je od minija udaljen desetak centimetara, svi drugi iOS uređaji i dva PC-a se i dalje normalno spajaju…
Ponekad pomogne restart routera, ali rijetko, i što je najčudnije, jedino rješenje, koje uvijek riješi problem je to da u postavkama routera promijenim SSID, znači ime moje mreže…
Pobrišem ili dodam slovo i… Bum! Mini mrežu vidi i želi se na nju spojiti bez ikakvih problema… Jedini problem kod takvog rješavanja je dodatna gnjavaža što onda i na svim drugim uređajima moram ponovno upisati password.
Moram priznati da se sa tako "čudnim" ponašanjem prilikom spajanja na wireless još nisam sreo ni na jednom kompu ili uređaju…
Srećom pa se ne dešava često… Mogu se spojiti i kablom, ali me jednostavno nervira onaj zasivljeni znak za wireless pa moram nešto poduzeti...
14.12.2012 | 19:31
Danas dobio ovu poruku,jedan sam mini valjda već imao na to ime.Neznam jel to ima veze s wi fi?Sad sam otpojio kabel i na wi fi sam i mislim da za sad dobro radi.

14.12.2012 | 19:50
Nema veze s WiFi, nego s imenima strojeva u LAN-u (neovisno da li su spojeni preko WiFi, ili preko žice).
14.12.2012 | 20:16
Da stvarno nema veze...radilo ok jedno 5 min. i opet se net počeo vući i ne otvarati stranice,pa sam ponovo spojio kabel Jednostavno ne kužim šta ga muči?
14.12.2012 | 21:59
Odnesi ga u neko drugo okruženje i spoji na neki drugi WiFi pa vidi da li se tamo ponaša bitno drugačije. Tako ćeš imati pozitivan pokazatelj da li je problem u WiFi routeru, ili u Macu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 13 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO