24.02.2013 | 23:39
smayoo kaže:
Ja osobno smatram da je Safari smeće od browsera, jednako kao i MS internet explorer. Naravno, ovdje ima pravovjenih koji sad već skupljaju drva za lomaču.
Svakom svoje.
Meni je Opera i dalje favorit. Kad dođeš na neku stranicu, desnoklik bilo gdje na praznom dijelu stranice, pa Block content, pa onda poklikaš sve što želiš da više ne prikazuje (i ne downloada) i onda na kraju gore desno klik na "Done". Blokirani sadržaj ti od tada na dalje više neće biti prikazivan kad dođeš na tu stranicu.
+ za sve ovo. No da joj malo olaksam:
1) Skini i instaliraj si Operu.
2) Opera - Preferences
3) Prvo pod General tabom stavi da ti blokira sve pop upse
4) Onda odi na Advanced tab pa pod Content omoguci 'Enable plugins only on demand'
Na taj nacin nece ti ucitavati flash i sl. gluposti odmah (puno manje prometa trosis), vec samo ako ti to omogucis nekoj stranici. Dakle sve one silne reklame koje ti trose promet nece ni ucitati, niti ces ih vidjeti. Na nekim stranicama tipa youtube je glupo imati ovo omoguceno, no onda kad si npr. na youtubeu samo desni klik na stranicu pa odaberi 'Edit Site preferences' i onemoguci opciju koju si gore omogucila. Samo ce ti zapamtit za tu stranicu.
Na taj nacin stedis promet, ali i brze surfas. U slucaju losijeg 3G signala ukljuci Opera Turbo opciju (lako ces se snaci vjeruj mi) i imas brze surfanje.
Safari nemoj koristiti kad ovisis o prometu. Naime, taj browser je krajnje debilan po pitanju potrosnje prometa. Ako odes na jabucnjak.hr pa kliknes na jabucnjak.hr/forum i onda ipak zelis nazad na jabucnjak.hr i kliknes back… Safari ti ponovno ucitava jabucnjak.hr a ne kao svi ostali browseri samo povuce istu iz cachea. Na taj nacin nepotrebno trosi promet.
Ima Safari jos pregrst mana, usudim se cak reci da je od svih popularnijih browsera uvjerljivo najlosiji (i mene ce pravovjerni napasti), pa ti predlazem da cim prije bjezis sa istoga na bilo sta drugo. U tvom slucaju Opera bi dosla kao narucena, jer ne moras instaliravati silne addonse da bi ustedjela na prometu.
P.S.
Smayoo, IE je poprilicno napredovao. Ne bi ni vjerovao koliko. Ne usporedjivati isti sa smecem zvanim Safari (tek sad sam nahebao
)