21.03.2013 | 14:30
Pozdrav svima!
ok, imam problem sa spajanjem na interneta preko H1 mreze (toplo ih ne preporucujem),
jos veci problem imam sa njihovim korisnickim servisom koji ne vide dalje od rutera.
Prica ide ovako:
imamo nekakav kineski router i nalazi se kat ispod nas. S obzirom daje wireless signal dosta slab u sobi gdje se nalazi Imac, otac (moj voljeni) mi je dao dva adaptera Lea koji koristi elektricne kablove kao internet mrezu. Oni rade, sve tri lampice svijetle ko bozicno drvce na Rockefeller Centru. Imac ih registira, prepozna i poveze se,
ali ja ne mogu apsolutno nista downlodati, eventualno skine html code stranice i za to mu trebaju deseci minuta.
Znaci, da skratim na musku princip razmisljanja;
u postavkama ethernet ima zeleno svijetlo, no downlodad zapne ili browser javlja da nisam spojena na net.
Identican problem sam imala i u Makedoniji (sa istim kompom), no nazvali smo korisnicki servis, dali su nekakav code tehnicaru i mrezni internet je radio savrseno.
Kada sam se vratila u ZG radio je ok, dok nisam nazvala H1 i prijavila da se ne mogu spojiti sa novim uredajima na wifi (tocnije Ipad-om), od tada mrezni ethernet ima problem koji je gore naveden.
Probali smo spojiti na laptop sa windowsima i radi nesto bolje, ali jednako spor kao i wifi.Tu i tamo zna imati bljesak da radi dobro na nekih 2 min.
Zvala sam sigurno 10 puta H1, no kao sto rekoh oni ne vide dalje od routera i da on nema nikakvih blokada -.-
Uzalud im tupim da nije problem nije u samom routeru vec u mom kompu i da su mi vjeroatno potrebne postavke & co., no oni se ponavljaju sa tim routerom kao Titova papiga.
Stoga,
ima li ovdje nekoliko eksperta da mi pomogu rjesiti taj problem prije nego pocnem liti suze na zenski dramatican nacin?
thx
malo zensko stvorenje sa velikim tuznim pogledom
smrc