iMac ruter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac ruter

01.04.2013 | 20:17
Koristim XCARNet od Bneta preko njihovog žičnog rutera Cisco EPC2100R2 (ono smeče sa jednim izlazom) i na njemu imam switcher D-link DES-1008D sa 8 izlaza. Spajaju se 2 kompa (PC i moj iMac) i do sada je radilo sve kako spada, no nakon isključenja i ponovog uključenja PC radi normalno a meni na iMacu ne prepoznaje ruter, i to izgleda ovako:

Kad se želim spojiti preko XCARNet konekcije pojavljuje se ova obavijest:

Dok sam spojen na WiFi od susjeda i kad se spojim preko XCARNet konekcije spaja se u sekundi pa pretpostavljam da je s tim dijelom sve ok. Isto tako na ruteru i switcheru svijetle žaruljice koje indiciraju da prepoznaju kablove, isto piše i na iMacu osim što ne prepoznaje ruterov IP...

I da, na MBPu kad spojim kabel prepoznaje normalno i izgleda ovako:

Nemogu skužit o čemu se radi, pa ako neko ima rješenje za ovaj problem, puno fala!

ćao

EDIT: oba sistema su updejtani redovito, znači MTL 10.8.3. iMac je mid2011 a MBP mid 2009
Prilozi:
01.04.2013 | 22:00
Nisam shvatio kamo spajaš ethernet kabel od maca u prvom (kad ne radi), a kamo u drugom slučaju (kad radi)? Ugl. u onom prvom slučaju ti Mac ne pronalazi DHCP server (koji je, po svoj prilici, na tom Cisco routeru).
01.04.2013 | 22:16
U prvom slučaju spajam ethernet u iMac (neradi), a u drugom u MBP (radi) - u oba slučaja kabel ide komp->swithcer->ruter

Kak to rješiti? thnx
01.04.2013 | 22:24
Mozda je mrezna od iMaca?
  • mileni
  • Posjetitelj
01.04.2013 | 22:43
Najvjerojatnije.
Oprobaj router - iMac spojiti direktno pa provjeri dal radi.
01.04.2013 | 22:57
Nije mrežna. Reklo bi se da ti iz nekog razloga ne odradi DHCP client deamon na iMacu.

1. probaj ručno utipkati sve ove vrijednosti koje vidiš da ih je dobio macbook. Uključivo i DNSove. Samu IP adresu 94.253.199.153 probaj, ako ne proradi s njom, malo varirati, po jednu-dvije gore-dolje (152, 152, 154, 155). Ovo ne možeš ovako trajno riješiti, služi kao test. Javi da li je radilo.

2. Probaj onda vratiti na automatski pa isključiti kompletno firewall (pod System Preferences / Security), eventualno još i reboot.

3. Ako ovo pod 2 ne pomaže, a pod 1 je radilo, moj je zaključak da ti iz nekog razloga DHCP client daemon ne radi. Možeš još probati kreirati novog korisnika pa vidjeti da li iz njega radi. Ako ne, onda ostaje samo ručno prekopirati odgovarajuće fajle s macbooka na mac pa, a nakon toga (ako ne pomogne) jedino još reinstall.
02.04.2013 | 03:05
Tenks, isprobam sutra pa javim kakvo je stanje!
02.04.2013 | 19:45
Ne pomaže mu ništa od ovog:

Kabel direktno na ruter - ista stvar

1. Manualno utipkavanje i varijacije na temu nisu prošle, svaki put se javlja ona obavijest za VPN od gore..
2. Firewall je uvijek isključen tak da on nebi trebao stvarati nikakve probleme
3. Novi user - ista stvar s netwrok postavkama jer ih pamti kroz sve usere jednako
Eventualno da pokušam prekopirati s MBPa pa repair permissions pa da vidim ako će to proraditi. Tu bi trebao pomoć jer neznam koje stvari da prebacim i di?
02.04.2013 | 21:49
A mozda je mrezna?!
Ako ti radi preko wifi-a, a direktno na kabel ne....
02.04.2013 | 21:56
Teško je zamisliv kvar u kojem ti mrežna dobije zelenu točku kad se spojiš na živi ethernet priključak , a da je ona ipak pokvarena.

Ali to je jednostavno provjeriti. Ponesi komp do frenda koji ima bilo kakav laptop (ne mora biti Mac). Spojite dva laptopa direktno ethernet kabelom. Gledaj u network settings na Macu, pozelenit će ti ethernet i dobit ćeš poslije nekog vremena auto-adresu (169.nešto...). Adresu iz tog istog prostora dobit će i PC tvog frenda. Ako on nema nikakav firewall ili takvo nekakvo čudo, neka klikne na start button, pa u kućicu na dnu utipka cmd i enter. Otvori mu se command prompt ("terminal" ) pa neka upiše ping i adresu koju si ti očitao na Macu. Ako ping prođe, mrežna kartica je ispravna. Ako ne prođe, ne znači da je neispravna.

Da bi bio siguran da je neispravna, uključi na Macu web sharing (System Preferences, pa sharing, pa web). Provjeri da ti je apache dignut tako da otvoriš safari i utipkaš 127.0.0.1 za adresu. Trebao bi dobiti neku defaultnu Apache stranicu. Tu bi istu stranicu trebao dobiti i prijatelj kad s windowsima pokuša pristupiti surfalicom (bilo kojom) na onu istu tvoju adresu na koju je probao ping.
03.04.2013 | 21:28
Tesko?! E da mi se to jednom desilo..... Pogotovo na starijim masinama.
03.04.2013 | 22:43
Meni se nije takva kombinacija dogodila ni jedamput. Ali OK, da ne filozofiramo, ima taj jednostavan test. Ako ne prođe, to znači da mrežna zaista ne radi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 30 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO