03.04.2013 | 22:06
Pozdrav, moje pitanje se ne tiče applea i interneta već samo interneta pa se ispričavam ako sam fulao mjesto.
Aber!
Od nedavno (cca tjedan dana) mi je pala propusnost mreže sa 10Mbit na 5-7 max i to se vidno osjeti obzirom da imamo više računala kod kuće. E sad, zovem iskon i kontinuirano govore da je problem u kablovima kod nas doma. Danas je bio i tech-guy sa onim instrumentom koji se spoji na utičnicu i nešto mjerio i na svojim grafovima očitao da propusnost ne ide preko 5 u instalacijama. Jesam - u staroj zgradi koja je milijun puta čačkana, i jesu neki radovi kat ispod pa su radnici možda nešto zeznuli.
Ono što mi u cijeloj priči nije jasno jest - kako se onda taj problem javi svakih par tjedana, mjeseci, traje par tjedana, mjeseci i onda se magično riješi. Nije mi onda jasno je li zbilja do instalacija, je li do iskona pa su smradovi ili pak do nečeg trećeg.
I konačno, živim u Rijeci. Pa ako itko od jabučara posjeduje opremu ili se bavi takvim poslom, rado bih ga angažirao da provjeri sve instalacije da konačno vidimo imamo li loše kablove ili bezobraznog ISP-a.
Hvala