web search engine - sto koristite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

web search engine - sto koristite?

09.04.2013 | 02:40
pretpostavljam da po inerciji vecina nas koristi google search... neko vrijeme sam pokusavao koristiti bing, ali navika je ocito gadna stvar. mozak se navikne na odredjeni nacin prikaza rezultata valjda.

sada malo guglam (jer ne znam kako bi drugacije pretrazivao ), koju bi alternativu goole searchu mogao pronaci, i zapravo vidim da nema bas nekih alternativa... ili ih ne vidim?

bing, yahoo search i google search?
09.04.2013 | 02:51
duckduckgo.com je fora, mislim da bi se skroz prebacio da ima direktnu podrsku za safari/mac ... Rokam google s ugasenim history-jem. Navika

Makar me zanima sto smayoo koristi )
  • mileni
  • Posjetitelj
09.04.2013 | 11:38
Koristim Google. I svakih dan-dva zavrtim skriptu koja mu šalje tisuće nesuvislih upita, tako da me ne može trackati, tj da ima prevelik statistički rasap.

Isto kao što koristim Dragon Dictate, ali mu svako toliko izrecitiram pjesmu od Nazora, Cesarića ili Ujevića. Ili neki narodnjak. Ili neko epohalno ostvarenje Vjekoslave Huljić.
09.04.2013 | 13:04
smayoo kaže:
Koristim Google. I svakih dan-dva zavrtim skriptu koja mu šalje tisuće nesuvislih upita, tako da me ne može trackati, tj da ima prevelik statistički rasap.

Pa ti onda servira genericke oglase, a ne tematske
09.04.2013 | 14:31
To me nije briga. Meni je važno da me Google nema po čemu raspoznati.
09.04.2013 | 17:05
zvuci paranoicno, ali ono sto trazis po netu moze te bolje opisati nego neki tvoj blizak prijatelj. zasto bi nekome davao toliko informacija o sebi? da bi koristio besplatno njihove usluge? preskupo sto se mene tice.
09.04.2013 | 20:09
smayoo kaže:

Isto kao što koristim Dragon Dictate, ali mu svako toliko izrecitiram pjesmu od Nazora, Cesarića ili Ujevića. Ili neki narodnjak. Ili neko epohalno ostvarenje Vjekoslave Huljić.

mozes negdje uploadati skriptu?
09.04.2013 | 21:32
Mogu, ali u biti sam je i skinuo odnekud već napisanu. Nagooglao sam je.
10.04.2013 | 05:12
Ne znam cemu paranoja. Pa privatnost i nekakva anonimnost vec odavno ne postoji na internetu

Najnoviji val Cloud servisa je samo jos jedan gigantski korak u tom smjeru

Ocigledno nije dovoljno sto 90% korisnika drzi email postu pohranjenu na besplatnim email servisima (koji izdasno daju GB prostora), vec je potrebno i dokumente, poslovanje, privatne fotografije preseliti u oblak.
10.04.2013 | 18:37
Po valjda 500-ti put: paranoja je psihička bolest, koja se manifestira kao "manija gonjenja". Oboljeli je uvjeren da ga svi progone i rade mu o glavi. Ovo o čemu ovdje pišemo nema nikakve veze s paranojom. Govorimo o instituciji koja narušava privatnost *SVIH* i to čak niti ne skriva.

Tko smatra da to nije problem, taj ne pribjegava nikakvim mjerama prevencije, otežavanja ili zaštite od narušavanja privatnosti. Onaj tko smatra da to jest problem, taj, pak, pribjegava... Kužiš? I ja bi mogao napisati nešto kao:

Ne znam čemu taj lakonski stav. Privatnost je na internetu vrlo ozbiljno narušena i jasno je da se treba od toga štititi dokle god imamo sredstava.
10.04.2013 | 21:29
ovo nije lose...
www.ghostery.com/
  • mileni
  • Posjetitelj
11.04.2013 | 00:15
Ghostery koristim vec dugo vremena. Odlican extension. Skripte su bespotrebne
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 26 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO