Čudna obavijest
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čudna obavijest

03.06.2013 | 21:14
Ovu obavijest od sistema sam dobio dva puta u zadnjih par mjeseci.Jedamput sam je dobio na laptopu dok sam bio na Filipinima,a danas sam je dobio doma u zg na kućnoj mreži na mini macu?Mislim znam šta znači ono što je napisano,ali mi je glupo to što je napisano,kad mi net uredno radi i nisam morao ništa sam podešavati u oba ta slučaja.
Screen_Shot_2013_06_03_at_4-e81d87571a9049f09a0f521dd5c06d5a.png
03.06.2013 | 21:48
Na mreži postoji uređaj kojem je dodijeljena navedena ip adresa od dhcp servera ili je postavljena ručno na isti,ili je to slučaj s tvojim uređajem, kad su aktivna oba u isto vijeme dolazi do konflikta i navedene poruke. Provjeri mrežne postavke, provjeri koje još spojen na mrežu na koju se spajaš, postavi dodjelu ip adrese na automatski(dhcp).
03.06.2013 | 22:16
Gdje je taj dhcp na ruteru ili na računalu,možda glupost pitam,ali nemam pojma.Na postavkama od mreže na kopmu imam samo ovo i nema opcije za automatski dhcp.Nije nitko na mreži osim mojih računala i mislim da računalo samo promjeni IP nakon te obavjesti jer imam i dalje net.
Screen_Shot_2013_06_03_at_9.png
04.06.2013 | 08:37
Svaka aktivna komponenta može biti DHCP server. Samo jedam takav server bi trebao biti u mreži. Svi ostali uređaji bi trebali imati uključeno nešto kao na gornjoj slici. Naravno, mogu se miješati i uređaji koji imaju fiksne IP adrese u mreži, ali ako nisi siguran bolje ostavi automatiku. Meni router glumi DHCP server.
04.06.2013 | 09:33
uglavnom je router taj koji je dhcp server, ali definitivno danas može puno uređaja glumiti dhcp servis. jesi li siguran da ti u mrežni ne postoji još neki uređaj koji nije tvoj? da se nije netko nakačio drugi sa statičkom IP adresom i pogodio jednu od tvojih koja je automatski dodijeljena od strane dhcp-a?

gdje ti je popis svih povezanih (LAN i WIFI) uređaja u mreži. Provjeri malo to.
04.06.2013 | 09:57
Potrazi po forumu, ja sam nekad imao indetican problem. Samo se vise ne sjecam kako sam ga rijesio.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.06.2013 | 13:47
Najbolje je da s Mac App Storea skineš besplatni Network IP Scanner

itunes.apple.com/hr/app/ip-scanner/id404167149?mt=12

i provjeriš što je sve spojeno na tvoju lokalnu mrežu. Sigurno jest samo to da je u momentu javljanja ove poruke sigurno ta adresa bila već zauzeta. Router je najčešće i DHCP server koji svakom priključenom uređaju dodjeljuje neku IP adresu u postavljenom opsegu, a koji je može se provjeriti preko nekog browsera upisivanjem njegove IP adrese koja je najčešće 192.168.1.1. Naravno treba znati i lozinku za pristup routeru.

Ponekad se može dogoditi da i sam DHCP server napravi grešku. U mom slučaju to se dogodilo kad je novo spojenom AirPortu dao istu adresu koja je prije dodjeljena Apple TV. Tako da sam imao problema sa postavkama AirPorta sve dok nisam uz pomoć IP Scannera pronašao taj problem. riješio sam ga tako da sam iskopčao Apple TV iz mreže postavio AirPort i onda nazad priključio Apple TV koji je tada dobio novu drugu IP adresu.

Također može doći do problema ako se nekom od priključenih uređaja dodjeli fiksna IP adresa, a koja je unutar opsega koji koristi DHCP server. Zato je jako važno znati opseg adresa koje daje DHCP server te sve fiksne adrese priključenih uređaja, ako ih je više.
04.06.2013 | 17:49
Sad sam pogledao i stvarno ima jedan uređaj koji mi nije poznat i sad je spojen na wi fi. Imam pass dosta kompliciran i od 13 znamenki i nije mi jasno ako ga je netko uspio probiti.Znam za backtrack ali on probije lako passworde od 7 slova,dok za kompliciranije mu trebaju tjedni rada? Nije vrag da imam neki uređaj na wi fi za koji i neznam Inače imam ,airport i apple tv.
Screen_Shot_2013_06_04_at_4.png
Prilozi:
04.06.2013 | 18:07
Opet isprike,sad sam se sjetio da imam iza leđa printer na wi fi,vjerovatno je to taj uređaj,sad sam provjerio s IP Scanner i paše IP i mac adresa.
Screen_Shot_2013_06_04_at_5.png

Mada sam istu obavijest dobio dok sam bio na Filipinima na Air_u.Tamo nas je bilo dosta spojeno na airport_u,pa mi se čini da je to nekakav lagani bug od OS X,mada se rijetko pojavljuje i ne radi nikakve probleme.Ja sam ovo poruku više shvatio kao obavijest,nego upozorenje.
04.06.2013 | 18:21
Duljina passworda je puno manje bitna od metode enkripcije. Probijanje wep enkripcije traje oko minute bez obzira na duljinu ključa. Na wpa je bitna duljina, ali utjecaj duljine je oko 20%, a na wpa2 za sada nije jer do sad još nije probijen.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 34 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO