Problem oko spajanja na dvije iste WIFI mreze
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem oko spajanja na dvije iste WIFI mreze

12.09.2013 | 16:15
U dnevnom boravku imam glavni ruter koji je spojen na internet...ima wifi
taj wifi se dosta gubi do moje sobi gdje mi je komp...mobitel itd...
nabavio sam uređaj TP Link oznake TL-WA701ND koji mogu spojiti žicom ili bežično na taj isti glavni ruter i ima raznih mogućnosti spajanja

Supports multiple operating modes (Access Point, Multi-SSID, Client, Universal/ WDS Repeater, Bridge with AP)
www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WA701ND#over

e sad..muči me problem oko spajanja iphone...laptop ili mac mini na tu mrežu koju bih htio imati u sobi.
pošto taj TP Link kreira identičan naziv mreže kao i od glavnog rutera...nemogu se spojiti taj taj isti TP Link u sobi...

kako bi trebao sve to postaviti da to radi kako spada..znaci..mac u sobi da se UVIJEK spaja i samo da se spaja na taj TP Link...a laptop ili iphone 4 da se spaja ili na TP Link ili na Linksys koji je u dnevnom.

Molim pomoć ili savjet kako to naštimati
12.09.2013 | 16:18
Bridge with AP ili ga stavi kao WSD Repeater na glavni router u dnevnom. Poanta je da oboje budu kao "jedna" mreža sa dva pristupna uređaja
12.09.2013 | 16:28
nigdje u Linksys ruteru..tj tom glavnom ne vidim tu opciju WDS Repeater
12.09.2013 | 16:30
neznam dal sam napomenuo da bi htio da do sobe dolazi ista brzina neta....znaci da je povezan kabelom...jer ako uređaj prima brzinu od recimo 32 mbps uređaj u sobi će davati 54 mbps...ali će opet brzina biti 32 mbps
12.09.2013 | 16:57
ok a koliko imaš ukupni download speed? preko 32Mbps?
12.09.2013 | 17:03
pitaš koja mi je brzina interneta?
4 mbps.najsporija brzina koju može dati t-com
kad je kabelom spojen davno prije bio komp nisam imao nikakvih problema....ali zna zezat signal sada na kompu...losa slika preko skype...sporo skidanje app na iphone...jednostavno osjetim da nije to to...
12.09.2013 | 17:08
to nema veze sa lokalnom brzinom tvojih routera, već upravo sa tom tcom brzinom. Hoću reći nemoj se brinuti da ti speed padne sa 54 na neku drugu jer osim ako nemaš gigabitni wifi router nećeš osjetiti razliku. Veliki transferi preko wifi bi se eventualno (tj sigurno) osjetili kada govorimo o lokalnom prometu, ali ako ti je bitan samo internet promet onda nećeš osjetit razliku kada ti je tcom usko grlo.

no dobro ajmo dalje na tvoj problem. Moraž prvo ustanoviti da li i kako se konfigurira dodatni WP na tvoj "glavni" router tek onda možemo dalje.

Pogledaj malo po manualu ili slično. Linksys ima tu opciju (ipak je to Cisco/dlink beba)
12.09.2013 | 17:24
nisam baš ekstra stručan u engleskom...i pokušvao sam naći ali nemogi pronaći

ovo je model glavnog rutera

Wireless ADSL2+ Gateway WAG54G2

pa ako ti uspiješ naći i ako imaš volje bio bih ti zahvalan jer ja neznam više di gledati
12.09.2013 | 17:59
isti router sam ja kupio da bi se spojio kao bridge na postojeci thomson router, nakon mukotrpnog setupa sam uspio, ali stalno je padala veza( wifi veza, ne internet) reko sam si, f*ck it, idem po apple airport express, i voila, moji zivotni problemi tog dana su prestali. znam da je 5 puta skuplje, ali je 5 puta stabilnije i radi. znam da ne pomazes, ali ako u skoro vrijeme skupis neku lovu, preporucujem ti express
12.09.2013 | 18:01
Imam maleno iskustvo s Apple AirPort Express i AirPort Extreme i dozvoljava mi dva moda spajanja. U jednom od njih mogu svaki AP E nazvati svojim imenom.
12.09.2013 | 18:10
Wired
MAC Address:
A0-F3-C1-C6-09-BD
IP Address:
192.168.0.254
Subnet Mask:
255.255.255.0
Wireless
Operation Mode: Access Point
Name (SSID): Soba
Channel: 3
Mode: 11g only
Channel Width: 20MHz
MAC Address: A0-F3-C1-C6-09-BD

ovo radi...

znaci u tom TP link sam stavio da to bude access point...i to radi...a povezano je sa zicom..kad iskopcam zicu iz tog TP link...interneta nema...
12.09.2013 | 18:28
žicom si povezao oba routera? Da li ti je onda ovo prihvatljivo rješenje ili?
12.09.2013 | 18:44
zica ide iz izlaza broj 3 na glavnom ruteru Cisco i ulazi u jedan jedini port koji ima TP Link

pa ja mislim da je ovo dobro...bitno da mi radi internet...ali bi volio ako ima kakav program za Mac koji mi moze u decibelima pokazati jacinu signala od ovog u sobi i u dnevnom...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 31 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO