14.11.2013 | 20:24
Dragi kolege forumasi,
Imam problem kod spajanja svog macbooka pro na carnet mrezu. Potpisao sam SuperCarnet paket u suradnji s bnetom i slijedio sam upute za instalaciju iz instalacijskog pdf-a i sve postavio kako treba. Carnet zahtjeva da se instalira VPN protokol nakon uspostavljanja wi-fi mreze.
Dakle, wi-fi mi funkcionira...mreza se prepozna od strane mac-a no medjutim, bez obzira sto sam instalirao VPN kojeg Carnet zahtjeva za rad, non stop mi kroz browser vraca na instalacijsku stranicu, odnosno portal.bnet.hr iako mi je mreza uredno prepoznata i pise da je mac spojen na nju.
Uglavno, instalirao sam kroz network settings slijedece:
1. Add interface: dodao sam VPN
2. VPN type: PPTP
3. Service name: bilo sto se moze upisati
4. Za configuration: default, za server address biram st.xnet.hr a account name i password su mi dodijeljeni od institucije.
5. Encryption: none
6. Ovako podeseno, kako oni tvrde, meni bi se mac trebao konektati na mrezu. On se uistinu spoji na wi-fi i na VPN takodjer no kada primjerice udjem u safari, ne mogu surfati, odnosno ne otvara mi nista osim instalacijske stranice od bneta, na vec spomenutoj portal.bnet.hr
Citao sam jabucnjak na slicnu temu i jedan korisnik je u settinzima pod advanced ukljucio setting: send all traffic over VPN connection i kod proxies je namjestio "auto proxy discovery" i navodno je to nakon toga radilo. Medjutim, meni niti nakon toga ne radi! Dakle, i dalje sve isto. Iskreno, ne znam vise sto da radim pa vam se obracam za pomoc.
Dodatni detalj je taj sto mi npr. mail kada ga ukljucim radi najnormalnije, odnosno mogu primati i slati e-mailove preko takve konekcije, no medjutim surfati ne mogu nikako. Dakle, ocito je veza uspostavljena i sljaka za neke stvari, no medjutim trebam vjerojatno jos napraviti kakav tweak.
Dobri narode, ako tko ima kakvu ideju - spasiti ce te me!!! Koristim Mac OS Mavericks.
Najsrdacnije hvala i veliki pozdrav!