Internet preko struje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet preko struje

16.02.2014 | 18:48
Znači radi se o tome, da želite imati Internet po cijelom stanu a ne želite provlačiti kablove ili bušiti zidove. Znam da većina koristi wi fi za net, ali za IPTV to ne pije vode jer mora ići žičano. Tako se i meni ruter nalazi u jednoj sobi a tv je u drugoj, pa sam kupio dva adaptera Zyxel 500M powerline adapt.kit 2xPLA4201, koji rade po sistemu plug&play. Dobiju se dva adaptera i dva mrežna kabla i jedan se kabel iz utičnice spoji na ruter a drugi se spoji u iptv prijemnik.
Većina zna za ovo, ali htio sam podjeliti jednu informaciju vezano za to. Na večini tutorijala je prikazano kako to radi i svugdje je prikazano da se ti adapteri direktno priključe u utičnice. Kako mnogi imaju dosta AV uređaja i nemaju slobodnih utičnica, pa ih moraju ukapčati u letve (produžni kabal) samo da kažem da radi i na taj način samo ima jedna bitna stvar. Adapteri moraju biti ukopčani u prvu slobodnu utičnicu na letvi, znači na onu koja ide prva iza kabla na letvi
Ja sam jučer preselio tv i ukopčao ne vodeći računa o tom( jer kad sam za probu to spojio u istoj sobi radilo je i bez tog uvjeta ) i od tri lampice koje svijete na adapterima srednja( označava kvalitetu signala ) mi je svjetlila crveno ili žuto, ali kad sam te adaptere pospajao u prve utičnice na letvi dobio sam sliku i svijetle zelene boje, što je znak da je signal izvrstan. Struja u sobama mi je na istoj fazi, tako da ne mogu tvrditi da ti uređaji rade na različitim fazama. Ima ih raznih vrsta, ali znam da sigurno ne rade ako netko ima dva brojila u kući.
zyxel_500m_powerline_adaptkit_2xpla420zyx_pla420kit.jpg
16.02.2014 | 21:27
Zanimljivo, gdje si kupio to?

I da li bi to radilo i na principu da jedan adapter spojim kod rutera, a drugi na drugom katu kuce za još jedan ruter. Nisam baš zadovoljan jačinom signala na drugom katu kuce.
16.02.2014 | 21:58
slika kaze da Da...mada je ovde druga firma....ali kapiram da radi isto....
g-ecx.images-amazon.com/images/G/02/uk-e...onics/dhp306_01L.jpg
16.02.2014 | 22:36
Ima u Ezy-ju u Zagrebu. Hondlova (iza stadiona Maksimir)... košta 160 + PDV

www.ezy.hr/katalog.aspx?action=upit&u=n.plug
16.02.2014 | 22:43
Dakle ajmo reći neki konverter koj wifi pretvara i Ethernet.
Po naslovu sam već misli da se radi o BPL internetu a koliko mi poznato njega nijedan naš provider ne pruža.
16.02.2014 | 23:33
ako mislis na wifi u eternet,ja imam ovo...i radi super..
www.conrad-electronic.co.uk/ce/en/produc...rad-WLAN-Client-N150
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.02.2014 | 23:41
Ima i powerline adaptera sa utičnicom kao ovaj od D-Linka DHP-P309AV:

669072_0.jpg

Ja baš takav koristim za MaxTV i radi superička.
16.02.2014 | 23:46
juka28 kaže:
I da li bi to radilo i na principu da jedan adapter spojim kod rutera, a drugi na drugom katu kuce za još jedan ruter. Nisam baš zadovoljan jačinom signala na drugom katu kuce.

Da, ako samo ako je cijela kuća na istom brojilu. Također, ako nisi siguran da su obje utičnice na istoj fazi, moraš odabrati onaj uređaj koji radi i na različitim fazama (D-linkov tech support tvrdi da njihovi rade na različitim fazama, ali nisam probao).
17.02.2014 | 06:51
Kupio sam u RS Magazinu ( Savski Gaj Zg ) za 350 kn...imaš takvih adaptera i s wi fi, pa možeš i bez rutera na katu...vidi šta ti je jeftinije.
17.02.2014 | 19:25
Jedan forumaš me je pitao da li ovi adapteri rade na različitim fazama, pa sam isprobao s drugom fazom i dugačkim mrežnim kablom. Radi, samo mu treba par minuta dok se ne konfigurira.
17.02.2014 | 19:36
super stvar,starcima sam odnijeo i rade perfektno.
17.02.2014 | 20:05
cariblanco kaže:
Jedan forumaš me je pitao da li ovi adapteri rade na različitim fazama, pa sam isprobao s drugom fazom i dugačkim mrežnim kablom. Radi, samo mu treba par minuta dok se ne konfigurira.

Valjda preko trafoa i trafo stanici.
Ako signal ovisi o poziciji u strujnoj letvi, tada još više ovisi o različitoj fazi.
17.02.2014 | 20:24
Ne može to imati veze s ikakvom fizičkom udaljenošću do trafostanice. Uređaji koji rade preko različitih faza vjerojatno rade preko nule. To je ujedno i vjerojatan razlog zašto ne rade preko brojila. A ovo s pozicijom u letvi produžnog kabela mi nema nikakve veze ni sa čim, osim da je sam produžni kabel na neki način oštećen (tako da za konkretnu struju napajanja sve radi OK, ali za nekakvu mikroampersku struju ove komunikacije - ima prevelik prijelazni otpor.
17.02.2014 | 20:33
Tako i proizvođać preporučuje.
Očito nula i zemlja igraju (mada na stanje instalacije, opće je čudo da to i radi)!
Nula i zemlja se pobiru usput, a faza je više-manje OK.
17.02.2014 | 21:24
U BUG-u od siječnja 2014. je test upravo tih uređaja (njih 13).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 50 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO