MBP se iz nepoznatog razloga ne spaja na WiFi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP se iz nepoznatog razloga ne spaja na WiFi

23.09.2015 | 10:24
Dragi jabučari, imam složeni problem sa spajanjem MBP na HT router. MBP se prestao spajati na router, a iPhone se spaja normalno, tako da sam pretpostavila da nešto nije u redu sa MBP, ali kod susjeda ili u kafiću nemam problema sa spajanjem na WiFi! Bio je tehničar HT-a, zamijenio je ako router, spojio se sa svojim Windows laptopom, ali ja i dalje ne mogu! On tvrdi da je problem u mojoj TimeCapsule, ali ne mogu se spojiti ni kada isključim TC. Kvar je i dalje prijavljen, HT se ne javlja, a ja ne znam što i kako dalje, pa molim za pomoć vas jabučare, u nadi da je netko imao sličan problem.
23.09.2015 | 11:00
Otvori network settings, ugasi wifi na macu, pronađi tu svoju kućnu mrežu među zapamćenima, izbriši je s popisa, reboot maca pa probaj ponovno
23.09.2015 | 11:42
Probala sam, izbrisala zapamćene mreže, reboot i sada mi pokazuje moju mrežu, ali ne prihvaća password, iako nije promijenjen. Uglavnom, čini se da bih se sada mogla spojiti ako ostatak riješim sa HT, naglasak na ako Smayoo, hvala na odgovoru, vratio si mi nadu.
23.09.2015 | 11:57
Ako ne prihvaća password, najprije provjeri da nije neka trivijalnost u pitanju. Npr. ako imaš Y ili Z u passwordu, QWERTZ layout odabran, a QWERTY tipkovnicu fizički, pa lupaš Z umjesto Y ili obratno, a da nisi ni svjesna.

Ako nije tako nešto u pitanju, onda trebaš probati promijeniti tip enkripcije. Koji ti je sad tip enkripcije?
23.09.2015 | 14:30
Kod mene doma je bio isti problem sa Airom, na kraju sam samo promijenio kanal (recimo na 11) i sve radi super. Da stvar bude gora na istom mjestu gdje bi ga testirao je pod 'Automatic' opcijom imao problema, ali kada bi ga forsirao na neki kanal sve radi kako spada. Naravno to je uvijek tako podešeno, ali mi je tijekom jednog reseta to postavljeno nazad na automatic i isti dan su bili nastali problemi.

Dakle probaj se prijaviti u sučelje od rutera i pod wifi opcijom forsiraj neki kanal iz popisa.
23.09.2015 | 20:27
Dečki, hvala vam na odgovorima, ali ništa ne pomaže. Cijeli dan se dopisujem na FB sa "agentima" i ni to me nije odvelo dalje od ruba sloma živaca, jer nemoguće im je objasniti da se MBP svugdje spaja na WiFi, samo ne na moju kućnu mrežu. Možda bi pomoglo da raskinem ugovor sa HT, to još nisam probala.
23.09.2015 | 21:13
Kako se zove ssid capsule, a kako routera?
Stavi capsulu da bude router, t-comov u bridge mode i neka autorizaciju i dhcp odrađuje capsula
Ulogirati se na korisničke stranice i tamo promijeniti postavke routera, inače će sinkronizacija od strane ht-a pregazit promjene koje se odrade u routeru...
Meni je takav setup draži... Ali ne tvrdim da kod tebe možda ne postoji još neki problem s mac-om
23.09.2015 | 22:10
Ne treba T-Comov u bridge mod ako TC glumi access point.
Već je bilo rasprava oko slaganja mreža.
Moraš toćno znati što i kako si podesio i znati kako to radi, kako bi mogao detektirati problem.
Znać, ako imaš tanko znanje s mrežama, tada ju niti nisi mogao podesiti, već si "od oka" složio mrežu koja je radila, a sad iz nekog razloga ne radi.
Ako je tako, "rastepi mrežu" i počni je postavljati od početka.
Sve što je na mreži odspoji, ugasi na T-Comu, Wi-Fi, kabelom spoji TC, kabelom spoji TS s MBP i onda postavi TC kao access point. Jedan DHCP server u mreži može biti aktivan (ne namještaj ručno IP adrese ako ne znaš što to znaći) i to može biti TC.
Kad upogoniš žičanu mrežu, radi Wi-Fi mrežu. Utvrdi koji ti je kanal najmanje opterećen i prebaci TC na to. Imenuj Wi-Fi mrežu i daj password. Vidi od podešavanja da li ti još što treba.
Meni je super AirPortExtreme, jer ako crkne router od operaters, tada mi mreža ne bude "pala", već samo internet.
24.09.2015 | 06:37
@zabac - misliš 'kako si podesiLA'. Lidija možda i nije slagala mrežu, a opet je pitanje da li će se ovo riješiti bez da netko konkretno to ne pregleda na licu mjesta.

@Machintosh - imaš nekoga tko ti je slagao cijeli taj setup ili si to sama radila? Možda bi ti netko mogao doći pogledati malo to (i ne mislim na HT ekipu jer oni neće dirati ništa po korisničkoj opremi koja nije njihova)
24.09.2015 | 07:10
Žabac, nebi se složio... Kako koji router dođe, ima neki problem... ZTE recimo ima problema s dodjeljivanjem adresa DHCP-om... ovako to srežeš i adrese ti uvijek daje TC
24.09.2015 | 07:12
Da, cura je, sorry.
Ovo bude problem ako nije slagala mrezu. Pogotovo ako je prckala jos po postavkama.
24.09.2015 | 09:52
Nisam slagala mrežu, niti sam prčkala po postavkama, jer nemam znanja za takvo što i do sada nije bilo nikakvih problema sa TC. Malo prije sam zvala iKliniku i kažu da donesem MBP i TC na dijagnostiku, ali ne znam ima li to smisla ako se ne provjeri i rad tog HT modema. Ovi od HT-a tvrde da je sa priključkom sve u redu i za njih je problem riješen.
24.09.2015 | 11:03
Ok samo tren. Da li si probala mijenjati kanale (wifi kanale) na ruteru (pod time mislim logirati se lokalno na ruter i to modificirati)? Mislim da bi prvo trebalo lokalno taj dio provjeriti pošto je riječ o upravom tom načinu komunikacije koji MBP ima. Pošto si navela da tvoj MBP na drugim lokacijama nema problema, mislim da odlazak u iKliniku ili bilo gdje druge je bacanje vremena i novaca.

Ako ne znaš kako to modificirati onda nazovi tcom i reci im da te preko telefona navode kako doći do tih postavki pa testiraj sama to.
24.09.2015 | 12:02
Mijenjala sam kanale na routeru, tri puta je HT napravio reset i dalje isto. Isprobani su kanali 1, 6, 9 i 11.
24.09.2015 | 15:32
Ovako:
Ja imam sličan setup
1. router od operatera (VIP ali nije bitno), na kojemu sam ugasio WiFi
2. AirPortExtreme na kojemu leži cijela žičana i bežična mreža. On je spojen s kabelom na router od VIP-a i to tako da je slobodni port na VIP routeru spojen s WAN portom u APE.
3. DHCP je dignut na APE-u

Ako se ovo gleda imam dvije mreže u stanu, prva je onaj kabel od routera do APE-a, a druga je žićana i bežična oa APE-a
APE ima obje WiFi frekvencije aktivne (2,4 i 5GHz) i žičano je ponešto spojeno.

Ja bi ovako napravio, spojio bi router T-Com žicom u TC u WAN port (toćkice u krug).
Ugasio WiFi na kompu
Spojio bi se žicom na T-Com router i ugasio WiFi
Resetirao TC
Spojio bi se žicom na TC i upalio WiFi, upalio DHCP i stavio sve na automatiku, odabrao SSID i enkripciju i dao password, po potrebi promjenio kanal.
Maknou bi žicu iz kompa, upalio WiFi na ompu pa password i probao se spojiti.
Štos je u tome da od T-Coma router nije Bog zna što i ja ih inaće (ni VIP nije nešto) izbjegavam i koristim samo osnovno, kao ADSL/CABEL modem router.

Treba jedino paziti (ovaj dio ne znam) da li se Time Machine u ovom slučaju poremeti i kasnije ne nađe baskup.

Ako si možeš priuštiti/dozvoliti rušenje mreže, onda nemaš što izgubiti. Jedino si kupi nekoliko UTP/STP kabela kako bi imala kakav-takav ptistup netu ako ti od prve ne uspije podešavanje.

Znam kako TC ima korak-po-korak podešavanje i pita te što želiš.
24.09.2015 | 16:32
Ne može tim redoslijedom... ACS će pregaziti postavke u routeru čini mi se nakon 24h
Dečki, nazovite je i zaletite se pa joj riješite problem
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 42 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO