09.11.2015 | 20:08
Kupio sam davno Synology NAS da mi bude katica za sve. Prilicno glupa odluka jer uredjaj jednostavno nema snage za Plex server (transcoding), pa sam odlucio server premjestiti na MBP.
Datoteke su i dalje ostale na NAS, koji je mreznim kabelom spojen na Apple Extreme router. Dakle, MBP na kojem je Plex Server tom NAS-u pristupa bezicno. Isto kao i iTunes, recimo. I to super radi. Kad radi.
Plex klijenti su (testirao sam 2-3 u isto vrijeme i streaming super radi bezicno, bez ikakvog trzanja):
LG TV (spojen LAN kabelom za Extreme)
ChromeCast
PS4
Roku
iPad
Win notebook
Nexus 7
S obzirom da je MBP na kojem je server u odvojenoj prostoriji, logicno je da racunalo zaspe kada se nista ne radi na njemu. Medjutim, kada u dnevnom boravku pokrenem Plex na TV, uredno mi javi gresku da nema Plex servera (jer MBP spava) :/
Koliko je meni poznato, Retina MBP ima podrsku da se moze probuditi preko bezicne mreze, tako da mi nije jasno sto radim pogresno.
Ima li neko slican Plex setup da bi mi mogao pomoci rijesiti ovaj problem?
Pored ovoga imam jos jedan srodan problem.
1. MBP ode u Sleep
2. Nakon 20 min neaktivnosti spava i NAS
3. Kada probudim comp, nekada vidim da su network folderi na NAS unmounted. Plex logicno javi gresku da su mu podaci nedostupni.
Znate li za neki utility app ili neku skriptu koja bi provjeravala dostupnost mreznih diskova, spajala po potrebi i drzala to pod kontrolom?
Ovaj Plex mi je stvarno prekrasan i smatram da se vrijedi malo pomuciti da to sve radi kako spada.
Hvala puno svima.