12.11.2015 | 14:40
Kada su mreže u pitanju tu je moje znanje vrlo tanko pa ne znam hoću li uspjeti na ispravan način formulirati pitanje i zato ću prvo opisati problematično stanje.
Naime, kod kuće imam Iskonov internet, telefon i TV te instaliran i spojen njihov router, mislim da je Thomson. Na taj router je žicom spojen receiver (mislim da je Motorola)za gledanje TV-a.
Mi u stanu imamo dosta uređaja koji se spajaju preko bežične mreže (3 iPhone-a, 2 Mac-a i TV)i događa se da konekcija zašteka recimo prilikom učitavanja web stranica, videa na Youtubeu i slično. A i općenito mi je WIFI signal slab čak i kada sam vrlo blizu routera, odnosno skoro nikada nije pun, a u nekim sobama ga ponekad uopće nema pa mi je tako WIFI assist prošli mjesec popio cijeli paket mobilnog interneta.
E sada, ne znam šta napraviti da se situacija popravi: da li je problem u kvaliteti routera ili jednostavno nemam dovoljnu brzinu (10 Mbps)?! Da li bih ja mogao dodati neki komad mrežne opreme i što? Da li bih mogao promijeniti router i nastaviti koristiti Iskon?! Negdje sam pročitao da bi možda pomogao dual-band router?! Ja nemam pojma pa bih voli čuti stručnije i iskusnije forumaše.
Hvala svima na odgovorima.