16.08.2016 | 07:19
Kao i obicno, i ovo se pretvorilo u pravu epopeju.
Dakle MikroTik je stigao, bacali su divljacki kutiju kod transporta i uspjeli ulubiti (!) metalno kuciste. Sam uredjaj je vrlo "industrijski", uz gomilu portova na sebi ima i mali touch screen color display (!) i vrlo glasan beeper. Doima se vrlo solidno izradjen komad hardvera.
Nazalost cini se da je moj primjerak bio neispravan
Uz web administraciju postoji WinBox alat za konfiguraciju uredjaja (ima verzija upakirana da se pokrene pod OS X, iako je to i dalje Windows binary) koji nudi milijardu opcija za podesavanje. Zaboravite wizarde, ovo je raj za geekove i tinkerere. Nakon ukljucivanja wirelessa MikroTik je zavrsio u reboot loopu. Prepeglao sam ga sa posljednjom verzijom firmwarea, ali ista stvar se ponovila. Online nalazim da je ovaj problem vec zakacio neke korisnike kojima je zamijenjen uredjaj nakon cega je sve bilo u redu. Just mu luck. Pakiram ga i saljem natrag. Trenutno cekam refund ili zamjenu.
Kako se ovo rasteglo, priblizio se dan puta u Hrvatsku, pa sam narucio Synology na Amazonu. Jucer ga spojio, uboo 4G Huawei stick u USB port i spojio se. Softver je zaista odlican, sad cemo vidjeti hoce li ovo pomoci da mi veza bude stabilnija.