Wifi problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wifi problemi

02.08.2016 | 11:55
Pozdrav ekipa!

Trebao bih pomoć oko routera. Imam brzinu do 30 Mbit/s (T-comova turbo opcija) i dobio sam prije nekoliko mjeseci onaj njihov novi Speedport router i tad kreću moji problemi. Naime, iako sam testirao raznim programima kvalitetu Wifi mreže i stalno je negdje oko 80 posto (malo mi jest čudno da nije više jer je mjereno na 3-4 metra od routera bez prepreka) imam velikih problema s vezom. Recimo kod gledanja nekog video klipa, pokrene se sekundu-dvije i onda stane na 5-6 sekundi i onda opet krene i tako u krug.

Probao sam i sa promjenom kanala, promjenom snage emitiranja signala, nema prepreka, problemi su kad stanem i kraj samog routera. A opet ima dana kad radi, recimo, normalno. Od eventualnih smetnji postoji još jedan Wifi signal iz susjedstva, a on je na nekih 40-ak posto (iz tog razloga sam mijenjao kanale). Sa starim routerom nisam imao takvih problema, ali on ne podržava veću brzinu.

Od uređaja koji se spajaju na router tu su MaxTV, dva kompjutera (PC i iMac), a bežično dva iphonea, ipad i dva androida te povremeno jedan laptop i fiksna linija. Ponavljam, isti uređaji su bili spojeni i ranije i radilo je sve bez problema.

Vidio sam na netu da ljudi i nisu baš zadovoljni s tim routerom i sad ja molim savjet kako ovo riješiti ili ako netko ima dobra iskustva iz prakse s nekim drugim routerom koji bi zadovoljio gore navedene zahtjeve.
02.08.2016 | 12:34
Prvo bi reko da je kanal problem, ali ako si to probao onda vjerojatno nije samo to. Da li ti radi u N modeu ili u b+g+n modeu? si probao to mijenjati? Kako se ponaša bez enkripcije na wifiu (samo za probu)? Kako se ponaša samo sa jednim uređajem spojenim?

Ima dana kada radi normalno: da li je to normalno prihvatljivo ili je to ono, radi stvarno kako spada?

Si pitao Tcom da ti dostave ZTE wifi ruter? On isto radi sa VDSL brzinama i nisam čuo da sa njime ima takvih brzina (niti sam ih ja imao kada sam ga korsitio).

S obzirom na broj wifi uređaja koji se korsite (i naravno da li se korsite istovremeno) možda dolazi do laganog gušenja.

Dodatno, da li ti žičani uređaji imaju probelma sa propadanjem paketa prema internetu? Kada recimo sa pca pingaš neku javnu adresu, kolika ti je latencija i da li ti se događaju učestali timeout-i?
02.08.2016 | 15:42
Opcenito su modemi/routeri operatera losi. Ja sam vec davno kupoi AirPortExtreme (mada bilo koji kvalitetnili router/AP bude zadovoljio).
S tim imam jednu prednost, mogu mjenjati modemw od pperatera a da ne moram nista podesavati.
02.08.2016 | 15:59
Da li je program za wifi testiranje zaista testirao KVALITETU signala, ili samo njegovu JAKOST (QUALITY ili LEVEL?)? Ovo je vrlo bitna razlika. U kojim jedinicama je iskazano to što ti program za testiranje mjeri? U dB ili nekakvim postocima?

Izvor smetnje za Wifi ne mora nužno biti isključivo druga wifi mreža. Može biti i vrlo blizu postavljen uređaj koji u tom času aktivno koristi bluetooth. Dakle, i bluetooth Apple miš, tipkovnica ili magic trackpad. Također i razne jeftine "uradi sam" điđe za tzv. "pametnu kuću". Kao npr. one usr... Philipsove "pametne" žarulje, bežična govanca za upravljanje utičnicama od struje i sl.
02.08.2016 | 17:23
Elektrolucni zavarivac, aparat za varenje na elektrode, razna iskrista (stari kino projektor), elektromagnetska zracenja (dalekovodi i trafistqnice) i radioaktivna zracenja (zaboravljeni plutonij recimo).

Uglavnom, kupi posteni router + switch + access point i dio problema bude iza tebe.
02.08.2016 | 17:57
Moj bi ti savjet bio da koristis LAN kabel gdje god si u mogucnosti. Ja imam Apple Extreme router u stanu i nemam problem sa pokrivenoscu signalom, ali sam kupio i 8-portni switch, jer je znalo opasno stekati.

Kabelom sam spojio PS4, Synology NAS, LG TV, rMBP, Media Player, Android box, Philips Hue zarulje i najednom sve je nekako prodisalo

Na Wifi se sada spajaju 3 mobitela, 3 tableta i kcerkin laptop (nije mi se dalo pruzati kabel i u djeciju sobu) i jos nekih uredjaja povremeno, ali to sve radi vrlo korektno. Brzina interneta mi je 25mbit i nemamo problema.
02.08.2016 | 21:56
rusty kaže:
Prvo bi reko da je kanal problem, ali ako si to probao onda vjerojatno nije samo to. Da li ti radi u N modeu ili u b+g+n modeu? si probao to mijenjati? Kako se ponaša bez enkripcije na wifiu (samo za probu)? Kako se ponaša samo sa jednim uređajem spojenim?
Ima dana kada radi normalno: da li je to normalno prihvatljivo ili je to ono, radi stvarno kako spada?
Si pitao Tcom da ti dostave ZTE wifi ruter? On isto radi sa VDSL brzinama i nisam čuo da sa njime ima takvih brzina (niti sam ih ja imao kada sam ga korsitio).
S obzirom na broj wifi uređaja koji se korsite (i naravno da li se korsite istovremeno) možda dolazi do laganog gušenja.
Dodatno, da li ti žičani uređaji imaju probelma sa propadanjem paketa prema internetu? Kada recimo sa pca pingaš neku javnu adresu, kolika ti je latencija i da li ti se događaju učestali timeout-i?

Radi u b/g/n modu, sve što sam od T-coma dobio je odgovor da se restarta router ili bi oni restartali s njihove strane. Ne vjerujem da dolazi do gušenja jer se to događa i kad nisu svi spojeni na router nego recimo samo jedan mobitel.

drlovric kaže:
Moj bi ti savjet bio da koristis LAN kabel gdje god si u mogucnosti. Ja imam Apple Extreme router u stanu i nemam problem sa pokrivenoscu signalom, ali sam kupio i 8-portni switch, jer je znalo opasno stekati.

Koristim LAN, ali ne mogu spojiti mobitele i tablet na takav način

smayoo kaže:
Da li je program za wifi testiranje zaista testirao KVALITETU signala, ili samo njegovu JAKOST (QUALITY ili LEVEL?)? Ovo je vrlo bitna razlika. U kojim jedinicama je iskazano to što ti program za testiranje mjeri? U dB ili nekakvim postocima?

Mjeri signal strength i on je izražen u postocima, uglavnom oko 80%. Router nije postavljen u blizini nekih električnih potrošača, nema prepreka poput zida ili nečeg sličnog. Kupio bih ja neki normalniji router samo mi treba neki savjet koji da ne kupim nekakav koji će biti isto smeće kao ovaj postojeći, a ja se u to baš i ne razumijem. Vidim da uglavnom savjetujete Appleov, ali mi je to u ovom trenutku malo preskupo pa ako ima neka provjerena jeftinija opcija bilo bi super
02.08.2016 | 22:01
Ja imam u kući 3 kom D-Link DIR-600. Zadovoljan sam.

Softver koji postocima iskazuje neku osobinu WiFi mreže koju naziva "strength" je smeće. Nadam se da ga nisi platio.
Ono što sam htio reći - može se dogoditi da imaš visoku razinu ("jak signal"), a svejedno lošu kvalitetu, ako ima puno smetnje ili puno učesnika.
02.08.2016 | 23:38
Ma to je neki besplatni program, nisam tražio neke druge. Hvala na info za ovaj D-Link
03.08.2016 | 08:45
Ja imam AirPortExtreme od Apple-a. Prezadovoljan sam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 49 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO