02.08.2016 | 21:56
rusty kaže:
Prvo bi reko da je kanal problem, ali ako si to probao onda vjerojatno nije samo to. Da li ti radi u N modeu ili u b+g+n modeu? si probao to mijenjati? Kako se ponaša bez enkripcije na wifiu (samo za probu)? Kako se ponaša samo sa jednim uređajem spojenim?
Ima dana kada radi normalno: da li je to normalno prihvatljivo ili je to ono, radi stvarno kako spada?
Si pitao Tcom da ti dostave ZTE wifi ruter? On isto radi sa VDSL brzinama i nisam čuo da sa njime ima takvih brzina (niti sam ih ja imao kada sam ga korsitio).
S obzirom na broj wifi uređaja koji se korsite (i naravno da li se korsite istovremeno) možda dolazi do laganog gušenja.
Dodatno, da li ti žičani uređaji imaju probelma sa propadanjem paketa prema internetu? Kada recimo sa pca pingaš neku javnu adresu, kolika ti je latencija i da li ti se događaju učestali timeout-i?
Radi u b/g/n modu, sve što sam od T-coma dobio je odgovor da se restarta router ili bi oni restartali s njihove strane. Ne vjerujem da dolazi do gušenja jer se to događa i kad nisu svi spojeni na router nego recimo samo jedan mobitel.
drlovric kaže:
Moj bi ti savjet bio da koristis LAN kabel gdje god si u mogucnosti. Ja imam Apple Extreme router u stanu i nemam problem sa pokrivenoscu signalom, ali sam kupio i 8-portni switch, jer je znalo opasno stekati.
Koristim LAN, ali ne mogu spojiti mobitele i tablet na takav način
smayoo kaže:
Da li je program za wifi testiranje zaista testirao KVALITETU signala, ili samo njegovu JAKOST (QUALITY ili LEVEL?)? Ovo je vrlo bitna razlika. U kojim jedinicama je iskazano to što ti program za testiranje mjeri? U dB ili nekakvim postocima?
Mjeri signal strength i on je izražen u postocima, uglavnom oko 80%. Router nije postavljen u blizini nekih električnih potrošača, nema prepreka poput zida ili nečeg sličnog. Kupio bih ja neki normalniji router samo mi treba neki savjet koji da ne kupim nekakav koji će biti isto smeće kao ovaj postojeći, a ja se u to baš i ne razumijem. Vidim da uglavnom savjetujete Appleov, ali mi je to u ovom trenutku malo preskupo pa ako ima neka provjerena jeftinija opcija bilo bi super