Problem sa "konstantnim" max. uploadom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa "konstantnim" max. uploadom

08.02.2017 | 20:29
U zadnje vrijeme mi se dešava da internet uspori na skroz malu brzinu.
Dakle ne puca linija nego ga totalno uspori. U razgovoru sa mojin operaterom (optima) kazuju mi da nije njihov problem već da je meni konstantno upload na
maximumu (0.80) te da mi to usporava mrežu.
Dva puta san minja ime mreže i šifru ali opet ista stvar.
Zanima dali je moguće na imacu vidit ko "troši" taj upload ili neka program koji kontrolira upload.
08.02.2017 | 20:50
Da li si 100% siguran da je taj iMac jedini koji ti je spojen na kućnu mrežu? Nemaš neki mobitel, tablet, drugi komp, smart TV...? Takav zakucani upload najčešće ima veze s torrentima.
08.02.2017 | 21:17
Sve je bilo isključeno osim iMaca. Kad san i njega izgasija upload je pa. Nikakvi torenti, ništa od programa nije bilo uključeno.Baren meni nije vidljivo.
08.02.2017 | 21:43
Meni Photos app na Macu ponekad zna zakucati upload na max,
zasto neznam ali kad se to dogodi internet je neupotrebljiv za bilo koji uredjaj
u kuci. Kad Photos zavrsi svoje, a to ponead zna potrajati i po par sati stvari
se vrate u normalu.
08.02.2017 | 21:47
nettop ili iftop naredbe preko terminala će pokazati što troši i koliko bandwitha
08.02.2017 | 22:31
Instalira Private Eye ali ne kaziva količinu prometa.
Pokuša sa nettop u terminalu ali očitavanja mi nisu baš jasna.
08.02.2017 | 22:37
Upravo instalira Bandwith+ i dok pišen upload samo raste...
Osim safarija samo mail radi.
Ugasija mail upload sta.
09.02.2017 | 10:16
Meni se to događalo kada sam prebacivao 50+ GB dokumenata u iCloud. iCloud uzme max bandwith kojim uploada podatke na server. Linija mi je bila neupotrebljiva par dana dok nije završio. Sličnu stvar sam imao i s Photos kada sam dizao fotke, ali tada mi je ostalo dovoljno za skidanje pošte i jaaaaaako sporo surfanje.
iCloud možeš provjeriti tako da u Finderu s lijeve strane pogledaš imaš li progress pie kraj iCloud drive-a, a kada ga odabereš onda ti dolje piše koliko podataka diže ili skida.
09.02.2017 | 19:52
Čin uključin mail (apple default email) počne rast upload. Nije mi jasno zašto.
09.02.2017 | 20:30
Tako je i meni bilo. Postavio sam da Synology radi offsite backup na Amazon S3 svaki dan oko 3 ujutro. Drugo jutro zovu iz firme da ne radi net, sve šteka... Gledam, nisam ništa mogao otkriti( skroz zaboravio na Synology). Zove me operater i veli imate upload zakucan na max. Sjetim se odmah Synologyja i vidim da backup nije bio završen (logično kad mi je upload 6Mbit), a nije bilo postavljeno nakon koliko sati se backup pauzira. I tako on jadan ostao pola dana bekapirati stvari a ja već počeo proklinjati Amis i bakar i centralu.
10.02.2017 | 05:23
Macalek, znaš do čega je, dalje bi trebalo biti jednostavno. Koje mail accounte imaš konfigurirane?

Kako god, ako otvoriš u Mailu Window -> Activity trebao bi vidjeti što Mail radi u tom trenutku.
10.02.2017 | 17:33
Na Activity stoji Moving Message 1 of 21. Obrisa dosta mailova i sad stoji Moving Message 1 of 1 i i Checking for mail te idalje raste upload.
10.02.2017 | 19:55
Jedino što mi pada na pamet je da si povukao mail iz lokalnog foldera u server folder i da taj mail ima ogroman attachment i sada ga on sinhronizira sa serverom. Gdje ti je mail hostan?
10.02.2017 | 21:22
Tek nedavno aktivirana aplikacija sa yahoo accountom za kćer. Večina mailova izbrisana, ostalo samo 6-7. Nikakvih attachmenta.
10.02.2017 | 21:33
A ništa. Izbrisa i oni 6-7 i sada više nema ni activitya ni uploada. Vjerovatno je bija problem u onome Moving Message 1 of 1.
Zahvaljivan svima na pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 43 minuta
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO