05.03.2017 | 08:47
smayoo kaže:
Ne nužno. Dok to ne istražiš, poklapaj ga uvijek s Network settings prozorom otvorenim, tako da, kad zaglavi sa spajanjem kod buđenja, možeš pratiti na čemu je zaglavio.
Ako je, kao što sumnjam, problem u dodjeli IP adrese, onda prvo treba provjeriti da nema slučajno dva DHCP servera na kućnoj mreži (npr. internetski router od operatera i neki tvoj wifi router kupljen u dućanu). Ako nemaš, onda možda tvornički reset routera pomogne. Ako ne, obilazno rješenje je da staviš statičku IP adresu, ali to će ti praviti probleme ako laptop koristiš svakodnevno na više različitih mjesta, s više različitih wifi mreža.
Hvala na odgovorima i pomoci.
Evo sada ujutro opet isti problem. Pise da je spojen na internet pod otvorenim network settingsima, ali ne zeli jednostavno ucitavati stranice u safariju. Stane na ovom pocetnom dijelu trake onaj plavi dio za ucitavanje i stoji tu neko odredeno vrijeme. Isto tako, uvijek mi je i skype ukljucen i gore u desnom kutu spajanje za skype potraje otprilike kao i ovo ucitavanje safarija (drugi web browser nisam ni instalirao). Ikonica skypea budu zasjenjena jer "nije spojen" na internet, a u postavkama pise da je normalno spojen
EDIT: sada sam primjetio da mi pocinje pucati veza i na mobitelima, jednostavno se odspoji sa vremena na vrijeme i onda opet spoji na moju mrezu nakon minutu-dvije
znaci pocelo je opet vrijeme zvanja svakih par dana... Dok sam bio na Optimi znao sam vec skoro sve ljude koji rade u call centru, a najdrazi mi je bio "Marko", s njim sam najvise puta pricao
Ne, nemam 2 servera na kucnoj mrezi, a reset routera je napravljen vec nekoliko puta i ne pomaze... I da, problem bi mi bila staticka IP adresa jer zbog posla nisam najcesce doma, nego po terenu, pa cak i inozemstvu...
Jedino jos ostaje promijeniti iskon na nesto 3. Opcije su t-scum, vip (ne B-net jer ovdje gdje zivim ga ne podrzava) ili nesto 3? Amis? Terrakom?
Stvarno sam vec na rubu zivaca sa ovim nasim "kvalitetnim" uslugama koje masno placamo...