Budenje macbook pro i spajanje na internet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Budenje macbook pro i spajanje na internet

04.03.2017 | 12:03
Isprike ako vec postoji tema, ali imam jedan mali "problem". Mislim da se to prije nije dogadalo, vec u posljednjih 2-3 tjedna.
Macbook pro 15'', 2016, mi ima problem sa konekcijom nakon budenja. Nikada ga ne gasim u potpunosti, vec samo poklopim. Nakon sto ga otklopim zna proci i po 30 sec, nekad cak i po minutu dok mi se ne spoji na internet. Da li je to problem sa macbookom ili sa mojom internet vezom? Bio sam na Optimi, i prebacio se od 9. mjeseca na Iskon, do sada je sve radilo kako treba, ali mi je ovo malo predugo da mu treba nekad i do 1 minuta kako bi se spojio na internet :/
Inace sam i prije na Optimi, a i sada na Iskonu znao imati dosta problema sa pucanjem veze iz njima nepoznatih razloga... Mijenjali su routere, parice, sta sve nisu pokusavali i dalje je pucala veza... Pucanje nije ovisilo ni o kakvim vanjskim faktorima (sunce, mjesec, vjetar, solarne oluje i sl.), nego jednostavno je dolazilo do pucanja veze i po nekoliko puta u par minuta, sto vjerujte zna biti poprilicno iritantno...

Isprike na malo duzem postu, ali nadam se da netko ima odgovor i volju za citanjem
04.03.2017 | 12:27
Da li je veza pucala između internet routera u tvom stanu i javne tk mreže, ili na wifi dijelu, između tvog računala i routera?
Prije nego poklopiš mac, klik na jabučicu, pa system preferences, pa network, pa s lijeve strane odaberi wifi. Ostavi taj prozor otvoren i poklopi mac. Kad ga otklopiš, prati gore desno "Status" - u kojem koraku spajanja zapinje? Moja pretpostavka je da se on spoji na wifi, ali mu dugo traje DHCP (dok dobije IP adresu).
Ako ti nije problem, otvori i QuickTime Player pa pod File pokreni i New Screen Recording pa mišem odredi da snima video od tog dijela ekrana gdje ti je prozor od network settings, da vidimo kakav je proces spajanja.
04.03.2017 | 22:09
Evo probao sam ovo sto si mi savjetovao i sada mi je u roku 5 sekundi odmah dosao novi e-mail kao da je odmah spojen na internet.
Kad sam ukljucio iz standbya pisalo je automatski da je spojen na internet. A nekad mi zna i po minutu ga spajati i tek tada mogu otvarati nesto u browseru.
Da li je onda problem u Iskonu ili laptopu? Po ovome sudeci, ja bih rekao da je problem u Iskonu i njihovoj mrezi, zar ne?
04.03.2017 | 22:56
Ne nužno. Dok to ne istražiš, poklapaj ga uvijek s Network settings prozorom otvorenim, tako da, kad zaglavi sa spajanjem kod buđenja, možeš pratiti na čemu je zaglavio.
Ako je, kao što sumnjam, problem u dodjeli IP adrese, onda prvo treba provjeriti da nema slučajno dva DHCP servera na kućnoj mreži (npr. internetski router od operatera i neki tvoj wifi router kupljen u dućanu). Ako nemaš, onda možda tvornički reset routera pomogne. Ako ne, obilazno rješenje je da staviš statičku IP adresu, ali to će ti praviti probleme ako laptop koristiš svakodnevno na više različitih mjesta, s više različitih wifi mreža.
05.03.2017 | 08:47
smayoo kaže:
Ne nužno. Dok to ne istražiš, poklapaj ga uvijek s Network settings prozorom otvorenim, tako da, kad zaglavi sa spajanjem kod buđenja, možeš pratiti na čemu je zaglavio.
Ako je, kao što sumnjam, problem u dodjeli IP adrese, onda prvo treba provjeriti da nema slučajno dva DHCP servera na kućnoj mreži (npr. internetski router od operatera i neki tvoj wifi router kupljen u dućanu). Ako nemaš, onda možda tvornički reset routera pomogne. Ako ne, obilazno rješenje je da staviš statičku IP adresu, ali to će ti praviti probleme ako laptop koristiš svakodnevno na više različitih mjesta, s više različitih wifi mreža.

Hvala na odgovorima i pomoci.
Evo sada ujutro opet isti problem. Pise da je spojen na internet pod otvorenim network settingsima, ali ne zeli jednostavno ucitavati stranice u safariju. Stane na ovom pocetnom dijelu trake onaj plavi dio za ucitavanje i stoji tu neko odredeno vrijeme. Isto tako, uvijek mi je i skype ukljucen i gore u desnom kutu spajanje za skype potraje otprilike kao i ovo ucitavanje safarija (drugi web browser nisam ni instalirao). Ikonica skypea budu zasjenjena jer "nije spojen" na internet, a u postavkama pise da je normalno spojen

EDIT: sada sam primjetio da mi pocinje pucati veza i na mobitelima, jednostavno se odspoji sa vremena na vrijeme i onda opet spoji na moju mrezu nakon minutu-dvije znaci pocelo je opet vrijeme zvanja svakih par dana... Dok sam bio na Optimi znao sam vec skoro sve ljude koji rade u call centru, a najdrazi mi je bio "Marko", s njim sam najvise puta pricao

Ne, nemam 2 servera na kucnoj mrezi, a reset routera je napravljen vec nekoliko puta i ne pomaze... I da, problem bi mi bila staticka IP adresa jer zbog posla nisam najcesce doma, nego po terenu, pa cak i inozemstvu...

Jedino jos ostaje promijeniti iskon na nesto 3. Opcije su t-scum, vip (ne B-net jer ovdje gdje zivim ga ne podrzava) ili nesto 3? Amis? Terrakom?
Stvarno sam vec na rubu zivaca sa ovim nasim "kvalitetnim" uslugama koje masno placamo...
05.03.2017 | 09:27
Nema veze s operaterom. Ima s tvojom mrezom. Da li znas sto je DHCP server?
To moze biti bilo koja aktivna komponenta mreze.
Ako mislis kako budes s drugim operaterom imao vise srece, mijenjaj, pa za koji mjesec opet ozivi ovu temu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.03.2017 | 09:39
provjeri koji su ti dns serveri u system preferences~network-wifi-advance...

postavi dnsove od svog operatera (moguce je da su i ti neki od prije ostali), ili pokusaj sa googlovim 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ( ne 8.8.9.9, hvala Smayoo) i vidi kak ti se nakon tog ponasa...
05.03.2017 | 11:39
Zar nije 8.8.4.4?
Točno tako, pod advanced pa dns izbriši ako imaš neke upisane od ranije pa probaj upisati google dns adrese
06.03.2017 | 20:09
Mislim da sam otkrio u cemu je bio problem. CIm sam postavio tako da mi se automatski ne spaja na skype,problem je rijesen.
Cim sam ga otklopio ujutro u roku 2 sec su dosle obavijesti za mailove, odmah se otvara i safari, te sve radi normalno.

Da li je zbilja moguce da je skype taj koji je stvarao toliko problema prilikom spajanja na internet?
06.03.2017 | 20:37
Skype je sad od microsofta, pa ništa ne čudi, da on stvara probleme....prije toga je skype bio ok.
06.03.2017 | 21:09
Skype je u principu propao. Ne kužim baš kome bi još uopće trebao. Em ne radi kako treba (već godinama), em ima boljih opcija. Imam ga još uvijek instaliranog, ali nitko tko želi komunicirati sa mnom, ne koristi ga više.
Imam doma (od prije X godina) skype telefon koji se spaja izravno na kućni ethernet (bez kompa) i također primjećujem da povremeno izaziva "štucanje" internetske veze.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 13 minuta
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO