27.03.2019 | 20:57
smayoo kaže:
10.8 na NEPODRŽANI Mac? Ajoj, to je stvarno staro...
Ja imam Mac Pro na koji službeno ide max 10.7, a instaliran je gore 10.11. Ne bih se petljao sad da idem instalirati 10.8, to mi je radni stroj u uredu, ali ako ti je od koristi, da probam ja na 10.11? Što točno želiš probati?
Trebam bas 10.8, jer sudeci prema linku, na lionu ili snowleopardu nece raditi (cak sam i probao na lionu na macprou, samo se rusi pri otvaranju); a to je zadnji koji se moze (uz malo igranja) instalirati na macbook 4.1. Zelim instalirati Firefox 58 (koji nije podrzan na 10.6-10.8, zadnji FF je 47 ili 48), malo ga modificirati da radi (vidi gore link) te probati radi li HRTi na tom Firefoxu
Tako bi na tom laptopu mogao koristiti HRTi (a i bilo bi kul da radi noviji browser tako da mogu normalno surfati na tom macbooku)
Minimalna verzija Firefoxa koja radi s HRTi je 58
Ne pusta te s drugim inacicama browsera baziranih na Firefoxu (palemoon i sl.) jer imaju "filter browsera" (server zajedno s ip adresom provjerava i verziju browsera, ako nije medju odabranima - ne mozes koristi uslugu)
Puno bi mi pomoglo ako ima neko 10.8 da proba
Preskocio bi par instalacija OSXeva (MLPostFactor pomocu kojeg instaliras 10.8 radi samo na lionu, a ja sam na 10.6), moguce u prazno.
Moze i na podrzanom macu, samo sumnjam da netko svojevoljno drzi OS na 10.8, ako ima prilku za noviji.