29.11.2018 | 18:43
Daddo kaže:
Poprilično sam... (ma zapravo 10 na 6u %) siguran da Imagerunneri predefinirano ne koriste FTP protokol za skeniranje na mrežu (da koriste ne bi by design radilo na Windows klijentu korisniku koji je logiran domenskim računom, jer na klijentu nije dignut nikakav FTP server).
"Predefinirano" ne koriste nijedan. Kad unosiš Address book entry, odabireš protokol koji želiš. Nijedan nije defaultno ponuđen.
files.canon-europe.com/files/soft03-4883...eries_eManual_EN.zip
Kad downloadaš i raspakiraš, onda unutar foldera kamo se raspakirao E-manual, idi na
/contents/ssend_015ad/func.html
Tu ti sve piše.
Sutra sam opet na lokaciji i stiže mi jedan iR adv 400i pa mogu provjeriti kako ga momci konfiguriraju, i priupitati za moguće rješenje ako ovo ne pomogne.
U svom životu sam sreo malo indolentnijih servisera, nego ovih iz KSU. Sretno.
Ako već forsiraš FTP... jesi siguran da ti je FTP server dignut na NAS-u? (Control Panel -> FTP, tab General, imaš kvačicu na nečem od opcija. Također pod Advanced settings imaš Enable FTP file transfer log i View logs)
Ne kužim što ti se toliko zamjerio FTP?
Ali savjet je dobar, iako, čini mi se, Vicko kaže da normalno FTP pristupa s laptopa.
Vicko, koji je FTP port? Defaultni? To bi bio 21. Ovaj noviji ImageRunner ima kroz svoj web interface dostupan neki rudimentarni ping, čisto da možeš provjeriti vidi li printer uopće adresu koju zadaješ.
Glupo pitanje, ali - siguran si da su ti NAS i printer u istom adresnom prostoru? Na primjer, ako oba imaju subnet mask 255.255.255.0, onda im IP adresa (statička naravno, NAS i printer ne bi trebali vući IP adresu od DHCP-a) treba izgledati nešto kao 192.168.1.nešto, dakle da oba imaju prva tri broja ista, a četvrti različit.