01.03.2007 | 01:00
Jos uvijek ne uspijevam, evo sve iz networka pa mozda netko skuzi gdje je greska.
Tcp/ip: Configure IPv4 je Using PPP, DNS Serveri i Search Domains je prazno i IPv6 Address nisam dirao pa je po defaultu na Automatic
PPPoE: user, pass to je sve OK jer net radi
AppleTalk: ugasen (pise ispod da ne moze ni biti upaljen kad se koristi pppoe)
Proxies: Configure je Manually i dole je kvacica na Use passive FTP. Tu isto nisam nista dirao
Ethernet: Imam ID i ispod Configure Automatically
U network statusu je sve ok - zelena lampica na built in ethernet, drugog ni nemam
I network Port Config prvi mi je Ethenet, drugi FireWire a ostalo je ugaseno
EDIT: Uspio sam ali stvarno ne razumijem u cemu je fora pa ako netko razumije molio bi objasnjenje (da, da, prokleti PCijas mora sve znati tocno zasto i kako
)))
Dakle napravim novi Location, pod Built in Ethernet u configure ipv4 kazem Manually i dodijelim si ip (stavio sam 192.168.1.10) i stavim subnet na 255.255.255.0. PPoE jos nisam nista upisivao i tom je fora! Probam na modem i normalno ide! OK, odem na pppoe kliknem Connect using pppoe i u tom trenutku on meni mijenja ip, stavlja neku drugu vrijednost i vise ne mogu na modem! Automatski mi prebaci na Using PPP (tcp/ip pa Configure ipv4) i ako ja rucno opet stavim na Manually mogu samo upisati ip a ne mogu vise upisati subnet. Ako mu sad samo upisem ip opet ne radi, iskljucim pppoe prebacim na Manually i opet dobijem opciju za upisivanje subneta i radi????