iMail attachment problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMail attachment problem

15.03.2007 | 04:33
nisam bas nasao da se netko bunio, no mene je pocelo zivcirati nesto.

radi se o slanju grafickih elemenata kao attachemtn.
nasao sam jos ljudi koje to zivcira
www.ncmug.org/tips/mail_attachments.html
docs.info.apple.com/article.html?artnum=151530
www.macosxhints.com/article.php?story=20041018030308514
itd..

i na svima kaze ukljuci \"send windows friendly\".. no naravno to ne sluzi onome sto ja zelim.

saljem 5 slika, i sve slike ostali mac korisnici vide kao attachment, no u win mail klijentima se taj image pokaze kao inline image, gdje outlook npr neke niti ne zeli exportirati drag'n'droppom ili save asom, thunderbird moze sejvati ali ne pokaze npr \"save all\".

naravno, rjesenje je zipati, no, zelim poslati nabrzinu jebenu sliku koju ce moci otvoriti svi.

kako?
thanx
16.03.2007 | 00:54
\"iMail\"?
16.03.2007 | 06:17
miomika je napisao:
\"iMail\"?

haha, i ja ga lupim,, ma iMac, iBook, iMC, iBurgerking pa ono,, zanio se hehe

jel ima tko rjesenj da je to rijesio?

hvala
16.03.2007 | 18:41
a po netiquette-u ti je opcija da se remote images nesmiju prikazivati u Body-ju mail poruke, a mislim da je kod njih to po defaultu ukljuceno, na na mailu je iskljuceno (konkretno, kod mene je ukljuceno), jer je to ponekad znak spamerima da je mail adresa aktivna ako ocitava slike u body-u. Znaci, .negdje radi, a negdje ne
16.03.2007 | 19:47
ovdje se ne radi o remote slikama, znaci, mejl je velik 2mb, ima 10 slika u njemu, posaljem kolegi na Mac, u Mailu vidi attachemnte, no u outlook/thunderbird i jako vjerovatno ostali win mail klijenti vide fotke u mailu, no ne vidi ih ko attachment i nastaju problemi kod sejvanja toga.

cudno mi malo da za tako \"jaku\" aplikaciju ovo ne radi ili ne radi kako treba a na gornjim linkovima ima jos ljudi koje to zivcira.
17.03.2007 | 08:59
Probaj staviti format poruke na Plain Tetx umjesto Rich Text. Nisam isprobao ali nekako mi je logicno
17.03.2007 | 13:19
neko bizarno riješenje je sljedeće.. prije nego pošaljš mail, u Mialu stavi da ti slike pokazuje kao ikone... desni klick, pa wiev as icon, svaka slika dolazi, no u outlooku se pojavljuje (u slučaju da šalješ jednu slike) da su došla dva file-a. Nisam stručnjak u ovom pdručiju, no predpostavljam da je jedan od njih file koji pokazuj mailu i normalnim mail programima da je slika unutra i koristi ju za priewiev. Pouči svoje PC kolege da skidaju veći file (po Kb/Mb), a onaj drugi koji je par Kb da ostave na miru. Taj problem sam uočio već davno prije, no.. za sad nema drugog riješenja, ili bar ja za riješenje ne znam...
Inače sam svima morao objasini da je to samo informacijski file, pa sad više ne dave zašto i kako i s čim i gdje i na koji način otvoriti.
Attachment je 100% tamo...
17.03.2007 | 18:01
ok, hvala strija i mika budem se ovih dana pozabavio time. i ja sam citao o tim famoznim 2 fajla ali nisam bas skuzio jer nisam procitao sve.

hvala
17.03.2007 | 19:26
Ja cesto u firmi na pcu dobijem po 2 filea kad mi klijenti salju neke materijale ali vec sam naviknuo na to i odmah znam da je s Maca. Jednostavno manji file od par kb treba ignorirati jer je to thumbnail a veci je file je onaj \"pravi\" medjutim problem nastaje kad netko tko to ne kuzi dobije takav mail jer u 99% slucajeva ljudi kliknu \"save all\" za attachmente i onda se ti fileovi medjosobno zele overwriteat.
17.03.2007 | 20:10
da to je ista shema kao kada ekipa salje thumb.nesto sa pca.
da, meni nije problem to poslati, kako rekoh, problem je njima to iscupat iz dokumenta kada imaju jednu sliku ispod druge, vec sam se ispraksirao pa saljem samo zipove a i ljudi to vole vise, ali opet..

nadam se da ce to biti rijeseno sada u leopardu
17.03.2007 | 23:14
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u
17.03.2007 | 23:14
18.03.2007 | 03:27
miomika je napisao:
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u

ukinut jpeg slanje? sumljam
vidim da ti radis samo u mac okruzju, i ja bi to volio.
osx ima problema sa slanjem fotki i mene cudi kako to nikog ne zivcira.
google je prepun foruma sa gnjevnim ljudima koje to zivcira.

ovo bas nisam ocekivao, no ako nastavi, brijem da cu se vratiti starom thunderbirdu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Borisone, m@xym, Riba, smayoo, VanjusOS, Anonimci (571)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO