T-com i GPRS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-com i GPRS

• MAK
  • Korisnik
  • 13
16.07.2007 | 08:56
Ja sam na VIP-u i nemam problema. Prijatelj, odnedavna vlasnik opće 12\" Powerbooka je na T-Comu. Odlazi tamo gdje nema telefonske linije, pa je računao da bi se - napokon - mogao pomoći Bluetoothom u stroju i svojoj Nokiji 89xx (nisam zapamtio, ali nije bitno). Nakon što se napatio, zovnuo mene.
Na računalu smo postavili sve što treba. Lijepo uparili telefon Bluetoothom, odabrali ga kao BT modem u mrežnoj konfiguraciji, upisali *99***1#, računajući da se zadnji broj možda mijenja... I lijepo zovemo THT da mu dignu GPRS. Dignuli mu. \"telefonski broj\" bio je ovaj iz citata...
I onda ništa - kao i stoput prije toga.
Zovemo pomoć i nakon što odbijamo da je \"kriv\" Mac - jer je sve po PS-u - tzv. support iz THT-a kaže da pod drajverom BT modema potražimo properties/advanced, čega na Macu nema, da bismo upisali nekakvi \"ATxxxxxxxxxxxxxx\" ekstra kobasicu.
Nismo to mogli uraditi.
Pokušao sam u tekst procesoru otvoriti kopiju drajvera da vidim gdje bi u njemu bio taj ekstra string. Naravno, nagađao sam i isprobao nekoliko varijanti tog \"custom\" drivera, ali ništa.
Gdje je greška?
Nisam ništa našao u FAQ-u i forumima.

Spaja li se netko iz T-HT stada notebookom via GPRS?
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.07.2007 | 15:41
MAK je napisao:
Nokiji 89xx (nisam zapamtio, ali nije bitno)

Možda nije bitno.. ako je stvarno 89xx ona treba provjerit da li mu je pravilno upisan APN u meniju - Settings - GPRS modem Settings (bez ovoga ne ide spajanje)

ako je neki drugi model, treba kopati - najvjerojatnije Menu - Settings - Connectivity - Modems..

Nokijama je dovoljno *99# kao broj za biranje pa pokušajte , neke skripte zahtjevaju APN kao broj za biranje npr data.vip.hr

skripte sam uvijek nalazio na www.taniwha.org.uk - u ovom je slučaju potrebna \"Scripts for Nokia 3G\"
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
17.07.2007 | 08:47
Javim ako radi. I ako ne radi a nađem rješenje
19.07.2007 | 05:13
Nisam baš siguran da će script za 3G odgovarati za GPRS, jer mislim da je to 2G. Svojevremeno sam i sam imao takve preokupacije, ali sa Sony Ericssonom i uz VIp, a nakon uspostavljene veze nisam poslije imao nikakvih problema. Važan je CID broj na kojem je mjestu u mobitelu podatkovni račun, jer inaće nema konekcije. Meni je problem bio u tome što su brzine u GPRS bile vrlo spore, pa sam ga definitivno napustio i sada koristim HSDPA USB modem. Spajam se u svim područjima pokrivenim HSDPA, UMTS, EDGE, ili GPRS. Sve je kompatibilno sa Mac platformom, a koristim Mac OS X Version 10.4.10 Modem automatski prepoznaje najbolji signal i veza je stabilna. Mak, oprosti ako baš nisam pomogao u ovom problemu, lijepi pozdrav legendo.
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.07.2007 | 19:25
Za početak Vince, hvala - ako koristiš HSDPA modem koji mislim da koristiš.. Drago mi je da ti radi da macu jer sam se godinama trudio da imamo podršku za jabukice..

U pravu si također za SE i CIDove..

Meni žao što MAK nije napisao o kojem se aparatu radi, ali kaj se tiče ove 3g skripte, sa svim Nokijama koje sam testirao, radilo je.. ak ne radi, ima tamo cijeli špil pravilno napisanih..

p.s. bio je neki program od novatela koji je kreirao gprs skripte i bio je skup i nezgrapan i onda se pojavio Ross koji radi za PintWare i znam da je par puta dobio mamurluk od mojih donacija..
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
20.07.2007 | 12:00
Vise ne znam sto je bilo poslije. Covjek otisao na more i nije dostupan ni na mobitel.

Koji aparat je bio? znam kod uparivanja s bluetoothom da je pocinjala cifra s 89xx. Crni, klizbi, zapravo, s iskacucom tipkovnicom, a tipke su ispupcene onako kao zicice, a ne kao \"mjegurici\". Rekao mi covjek da je mob star tri godine, da mu je tijelo/mehanizam od titana i da je neunistiv. Za danasbnje pojmove ima mali ekran, mozda samo red slova vise od prastarog Sonz-Ericssona T68i. Osoba koja ga nosi i koja ga je onda kupila i time je dokazivala da se voli isprsiti lovom za finjaka stvari.

Igrom slucaja, covjeku je u ruke dopao iPhone. Sve smo vrijeme pricali o tom dozivljaju u subotu kad smo se petljali s tech supportom. On ce ga imati cim dodje, ali nisam siguran da ce ga iscijediti, izvuci iz naprave sve sto moze.

Sad, da li je neki driver dobar ili nije, ne znam. Bitno je da radi. Covjek na macu ima up-to-date Tigra, a u njemu cijeli repertoar Nokia skripti. Mozda sam ja imao srece - nikad nisam imao Nokiu i nikad nisam bio mobilan s T-comom - ali svih mi je 4-5 telefona koje sam imao uvijek od prve proradilo cak i s IR drajverom cim bih naprave upario u Bluetoothu.

(bok, Vince)
27.07.2007 | 21:14
Pozdrav svima,

budući sam nov na ovom forumu, a i od prije nekih mj i pol sam ponosan vlasnik mac-a, imam pitanjce za navedenu temu.
Naime imam SE K750i, i pokušavam ostvariti konekciju putem BT preko svog 12" powerbooka no stalno mi javlja "No carrier detected. Please check phone line connection and try again."
Eh sad, uspio sam na razno razne načine doći do nekih postavki, primjerice:
- na SE-sonu se treba pod T-Mobile Internet profil upisati IP adresa koja tamo inace ne stoji upisana, 010.012.000.001
- i pratio sam neke postavke od nekog lika zvanog Ed Arpawong s macintouch.com foruma

... i tako, bezuspješno ima li mi pomoći?

tnx!

ch
  • Dijete
  • Posjetitelj
28.07.2007 | 00:16
Da li se sa samim mobom možeš spojit na net?

ako ne možeš pošalji si postavke sa www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=hr&a...ne=ps&lm=ps1

Nakon toga si skini modem scriptu sa www.taniwha.org.uk i ubaci je u modem scripts u Libraryju.

Napravi BT Pairanje SE i Macana i on će ti na kraju odmah ponuditi i funkciju spajanja preko BT gdje ćeš upisati broj za biranje *99***x# gdje je x CID broj.. Upisuješ i username i password - e sad, to može ostat prazni ili treba pisat nekja, najbolje da pitaš nekog u call centru..
U tom prozoru također odabireš modem skriptu koju će komp koristiti prilikom spajanja.
Ako se kojim slučajem dogodi da ti ne ponudi taj prozor na kraju, onda odeš u System Preferences - Network - Bluetooth.... pod PPP uneseš ime i broj za biranje (*99***x# gdje je x CID ), a pod MODEMS odabereš skriptu

CID je redni broj postavke u K750 po kojoj se mobitel sam po sebi spaja na internet. Naći ćeš taj podatak pod Settings - Connectivity - Data Connections - Data Accounts - pozicioniraš postavku [ako se automatska postavka zove (lupetam) TM HR WAP, dođeš na TM HRWAP] stisneš Options pa Info
  • dsioux
  • Posjetitelj
28.07.2007 | 01:44
Hajde da Vam ja odam tajnu....

Naime, ja sam zakleti PC-jaš i ne volim baš Apple-ove (mislim nemam ništa protiv njih, ali ne bi si nikada nabavio jedan takav), no dogodilo se to da mi je došao jedan PowerBookG4 i da sam trebao na njega instalirati T-mobile mobilni internet. Naravno, to je bio totalni mission impossible... Zvao sam i t-mobile helpdesk gdje sam razgovarao sa jednom strašno simpatičnom mladom damom i koja se stvarno trudila da mi pomogne, ali ni ona to nije znala. Ne budi lijen, pokrenem sve svoje sive ćelije (tri otprilike) i udri po njemu da nađem način i sredim to...
Mlada T-mobile dama (Monika op.a.) mi je dala neke informacije poput broja telefona na koji se moram spajati *99# i da negdje moram naci APN postavku koja mi mora biti web.htgprs... to je otprilike bilo to što mi je ona znala reći.
Uglavnom, da ne duljim, u Globetrotter postavkama na prozoru 3G/EDGE/GPRS nađete APN i upišete taj mistični web.htgprs, a na prvom prozoru postavki uključite GPRS preffered. ISKLJUČITE Bluetooth (za majstore koji se pomoću njega pokušavaju spojiti na net... jebi ga to nisam dokučio...). I to vam je to...

Pozdrav, Bass-a-bass
29.07.2007 | 01:08
Da se javim i pohvalim kako sam uspio napraviti konekciju prema netu!
Dijete hvala ti na ovom zadnjem post-u jer si me podsjetio da napravim nekaj kaj sam totalno zaboravio, a sada se pitam i velim si da sam si ispao bedak...
Uglavnom, sve kako si ti naveo sam napravio, sve do dijela gdje sam trebao odabrati modem skriptu preko koje ću raditi konekciju - tu mi je ostao onaj ericsson infrared.
Dakle kada sam to postavio već mi je mac počeo davati vjerodostojne instrukcije, pa mi je tako nakon odabira skripte i connect-a naveo da mi dial number mora biti APN, za T-Mobile je web.htgprs
Eh kada sam to stavio već mi je mob počeo pokazivati znakove života, odnosno prikazivao je da se spaja (connecting) no onda mi je mac javio da s druge strane nema responda...
Tako sam ja malo prčkao po postavkama u mobu i potrebno je urediti profil u mobu preko kojeg se spaja, odnosno unijet mu ip adresu 010.012.000.001 i pod authentication odabrati none, meni je bio na PAPu.
Nakon svih tih varijacija na temu mali (mac) radi ko beba

Eto, konfiguracija kao takva i nije neki problem dok je veći problem pronaći i skombinirati sve to.

Još jednom, tnx Dijete što si me uputio na "pravi put"...

I samo bi se htio dotaknuti dsioux-a, odnosno njegovog komentara... "ISKLJUČITE Bluetooth (za majstore koji se pomoću njega pokušavaju spojiti na net... jebi ga to nisam dokučio...)"
Imam broadband doma i na đobu, a konekcija putem BT, ma koliko god ona bila spora, je idealna opcija za neka kraća putovanja gdje ti zatreba sića informacija pa ne vidim neku manu u BTu...
25.08.2007 | 03:02
Dijete je napisao:
Za početak Vince, hvala - ako koristiš HSDPA modem koji mislim da koristiš.. Drago mi je da ti radi da macu jer sam se godinama trudio da imamo podršku za jabukice..

Dijete drago, bilo bi zgodno da Vince i ti zajedno sa MAKom podijelite s nama ostalima više detalja oko GPS modema koji radi.

Stigla mi sestrična iz Australije u Zagreb i trebao bi joj pristup internetu na jedno 6 mjeseci.

Hvala svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (568)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO