29.07.2007 | 01:08
Da se javim i pohvalim kako sam uspio napraviti konekciju prema netu!
Dijete hvala ti na ovom zadnjem post-u jer si me podsjetio da napravim nekaj kaj sam totalno zaboravio, a sada se pitam i velim si da sam si ispao bedak...
Uglavnom, sve kako si ti naveo sam napravio, sve do dijela gdje sam trebao odabrati modem skriptu preko koje ću raditi konekciju - tu mi je ostao onaj ericsson infrared.
Dakle kada sam to postavio već mi je mac počeo davati vjerodostojne instrukcije, pa mi je tako nakon odabira skripte i connect-a naveo da mi dial number mora biti APN, za T-Mobile je web.htgprs
Eh kada sam to stavio već mi je mob počeo pokazivati znakove života, odnosno prikazivao je da se spaja (connecting) no onda mi je mac javio da s druge strane nema responda...
Tako sam ja malo prčkao po postavkama u mobu i potrebno je urediti profil u mobu preko kojeg se spaja, odnosno unijet mu ip adresu 010.012.000.001 i pod authentication odabrati none, meni je bio na PAPu.
Nakon svih tih varijacija na temu mali (mac) radi ko beba
Eto, konfiguracija kao takva i nije neki problem dok je veći problem pronaći i skombinirati sve to.
Još jednom, tnx Dijete što si me uputio na "pravi put"...
I samo bi se htio dotaknuti dsioux-a, odnosno njegovog komentara... "ISKLJUČITE Bluetooth (za majstore koji se pomoću njega pokušavaju spojiti na net... jebi ga to nisam dokučio...)"
Imam broadband doma i na đobu, a konekcija putem BT, ma koliko god ona bila spora, je idealna opcija za neka kraća putovanja gdje ti zatreba sića informacija pa ne vidim neku manu u BTu...