18.01.2022 | 16:49
Za interno spremanje dokumenata u foldere koristimo iCloud i to sve radi kako je zamisljeno.
Svaki vozac ima svoj folder i unutar tog foldera su svi dokumenti za ture koje je vozio u tom tjednu. Svaki ponedeljak pravimo novi Week folder, dok prethodni ostaje za arhivu.
Medjutim, sada smo otvorili i jedan ured u Africi i ljudi tamo rade na Windowsima. iCloud klijent za Win nije bas neka sreca, dosta problema pravi...
Ne zelim se skinuti sa iClouda i poceti koristiti nesto drugo jer mi je super integracija na Mac/iPhone/iPad. To ne zelim izgubiti, ali ocigledno trebam poceti koristiti u Google Drive ili Dropbox, eto radi tih Windows korisnika.
Postoji li opcija da mi nastavimo raditi sa iCloud, a da na neki utility automatski pravi sync tih podataka na Dropbox/gdrive? Naravno dvosmjerno. Nije mi nuzno da to bude real time, nego da s vremena na vrijeme pristupi tim cloud servisima i azurira promjene.
Da li bi to radilo u praksi? Ili je ideja samo odlicna podloga da se desi kompletna havarija?
Radije bi im poslao dva Maca nego da izgubim te podatke ili da se nesto pobuca :/