18.12.2003 | 13:23
Ne znam da li je ovo najbolja rubrika za ovu temu, ali pošto je to kod mene vezano uz sigurnu kupovinu preko Interneta, odabrao sam ovu.
Dakle radi se o Blue American Express kartici i čitaču kartica koji se može kupiti uz nju. Taj čitač kartice onda omogućuje sigurnu kupovinu preko Interneta i AmEx te ne tereti za troškove nastale zloporabom kartice.
Kada sam se prijavljivao za Blue pitao sam korisničku službu da li taj čitač radi na Mac-u i naravno rekli su "samo Windows", jer nema drivera za Mac-a.
Ono što mene zanima je, da li netko zna nešto o tim čitačima kartica i da li postoje neki driveri za Mac-a s kojima bi takvo nešto moglo raditi.
Na žalost ne mogu vam dati više informacija o tome jer niti sam ne znam više, a na AmExovim stranicam nema specifikacije tog čitača. Samo piše da postoji verzija za USB i za serijski port.
U opisu ispravki za Panther 10.3.2 update, između ostaloga, piše i poboljšana kompatibilnost sa MagTek credit card readers. No, to je čitač za magnetske, a ne čip kartice, ali to me je potaknulo na razmišljanje...
Evo jedan dodatak. Našao sam faq na .com i tamo piše sljedeće:
The American Express Smart Card Reader is not currently compatible with the Mac due to the fact that Mac does not support the smart card base components necessary for our Reader to operate. Mac has had the smart card base component software in development, however, we do not have a timeline as to when it will be available. Until Mac makes this software available, American Express Readers will not be compatible with the Mac.
Da li netko zna nešto o tome?