22.10.2007 | 01:01
Potaknuo me
Djipi sa svojom temom
Thunderbird i zapravo imam sličan problem. naime, radim na dva kompa G5 (studio) i MBP (svugdje drugdje). uglavnom se desi da na kompu u studiju posložim mailove (enturage) pobacam po mapama i sredim. nakon toga recimo na laptopu pogledam situaciju (mail) a na njemu kaos jer ništa od organizacije sa G5 nije prenešeno (nisam ni ožekivao ali priželjkujem).
Uglavnom, moram napraviti neki sustav organizacije mailova da se promjena na jednom računalu prikaže i na drugom kad se spojim na mrežu. isto tako moram imati mogućnost da u mail client-u pregledavam mailove offline, što znači da se svi koje otvorim moraju skinuti lokalno (to IMAP nema, jel?).
Također, bilo bi dobro da mogu direktnom naredbom (a ne nakon nekog perioda) u mail clientu (to s emože u enturage) obrisati poruku na serveru pa bi tako barem nered bio manji prilikom spajanja sa drugim računalom a to mail ne može (barem ja neznam kako).
Pretpostavljam da bi bilo najbolje da postoji neka varijanta u kojoj skinem mailove, posložim ih (pobacam po mapama i smeću) i onda nekako tu istu strukturu automatski \"uploadam\" na server, a kad se konektiram sa laptopa, moj mail client pri konekciji fino to povuče i
voila, ko da sam na G5.
---
Na kraju, ako nemam druge mogućnosti već moram izvesti neku IMAP varijantu, pitanje je. kako prijeći sa POP na IMAP? koliko sam ja shvatio account se mora promijeniti negdje na serveru pa onda tek kompletno promijeniti na mail clientu. koliko je to zapravo prtljanja? pretpostavljam da trebam kontaktirati svakog admina u vezi accounta (imam ih 5) da mi promijeni sve postavke pa onda ja lokalno...
već sam jednom prilikom sa Ribom nešto oko toga razgovarao ali nije mi baš bilo jasno a posao me odvukao pa se nisam stigao s time ozbiljnije pozabaviti.
hvala unaprijed.