ADSL na OS 9
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ADSL na OS 9

25.03.2004 | 16:31
Ima li tko da korisiti ADSL na OS 9.
Koji PPPoE preferirate.

Koliko je pouzdano?
Ima li smisla uop
25.03.2004 | 18:31
Mislim da to danas više nema nikakvog smisla.

Onaj tko doma ima ADSL sigurno nije siroče koje još koristi OS 9.

Oni koji još koriste OS 9 u firmi zbog inercije posla i softvera (tiskare i slično) ionako imaju mrežu i, ako već nemaju, kupe router za 400 kuna i ne moraju razmišljati o PPPoE.
25.03.2004 | 22:07
Davore,

nije baš tako. Imaš cijelu hrpu manjih grafičkih studija koji su na OS 9 i spajaju se Dial-Up-om...Nekim čudom, ima Macova i kod pravnika, lječnika itd itd... Stalna veza je, vrlo, vrlo malo zastupljena...

I ja bih ih vrlo rado otpilio ali radi se ustvari o tipičnoj situaciji - običini korisnici mijenjaju OS kad mijenjaju i računalo...

Hrvoje
25.03.2004 | 22:13
OK, ali koliko ja vidim po terenu (barem moja županija) stvar je bliža mojoj teoriji - oni koji još rade na OS 9 Macovima nemaju niti ADSL. Da imaju para vjerojatno bi im prva investicija bila noviji Mac, a tek onda ADSL. Osobno ne poznajem baš nikoga tko ima ADSL i OS 9, a poznajem poprilično Mac korisnika.

Razni manji grafički studiji koje spominješ neka kupe router, 400 kuna je zbilja bagatela.

Uostalom, pričekaj, ovdje je preko 400 korisnika, ako ima netko takav valjda će se javiti...
25.03.2004 | 23:54
Ethernet modemi su routeri sami po sebi, ali dolaze u non-routing modu - za PC korisnike je to definitivno. Mougce je da ce se za Mac usere isprucivati s routing modom omogucenim, pa ne moras nista kupiti... Sad se jos analizira situacija...

Zanimljiv je tvoj uzorak... Moj uzorak uglavnom radi na OS 9 i novi stroj im je nepotreban sve dok im postojeci rade... Ujedno i ne mjenjaju programe, pa im to i smanjuje potrebu za novim strojem...

Mozda zato sto su to bas kreativci dizajneri, njima priprema i ostalo nije core biz, to outsourcaju a danasnji dizajn je moze u FreeHandu 7 bez problema odraditi...Recimo iz suradnje s Digitelom - samo dolaze freehandi u kojima je pozicija za linkani tiff, fixni brand area i onda mjesto za tekst... Dakle jumbo nastane za par minuta u Freehandu (naravno, ima tu tjedni posla na fotografiraju, copywriting itd itd)... Pa to ti je skoro i browser dovoljan za posloziti s CSS-om

Hrvoje
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
26.03.2004 | 13:25
Zanimljiv je tvoj uzorak... Moj uzorak uglavnom radi na OS 9 i novi stroj im je nepotreban sve dok im postojeci rade... Ujedno i ne mjenjaju programe, pa im to i smanjuje potrebu za novim strojem...

Mislim da Hrvoje ima u ovom slučaju objektivniji pogled na stvarni život, ali ne i na kategoriju kreativaca. Zabuna se, naime, krije u tome što grafički kreativni ljudi:
1) ne moraju nužno biti i računalno talentirani, novosti željni istraživači
2) grafičkim studijima - posebno kod nas i posebno velikima s mnogo pozicija pod računalima - teško je ne samo ekonomski odjedamput napraviti takav kvantni skok kakav Apple diktira prelaskom s 9 na X. Ne radi se samo o hardveru i softveru, fontovima i komunikaciji, nego i s dnevnim/tjednim/mjesečnim/sezonskim tempom obavljanja tekućih poslova. A poslu ne smije zaprijetiti zastoj.

Dakle, toj je kategoriji ljudi i biznisa prilično lako odgovoriti na dilemu: razvoj sa zastojem ili nastavak djelatnosti onako kako smo do sada radili...

Konkretnije bi nam se o tim dilemama mogao rasplakati Gandalf, ali, Hrvoje, znaš da i ta kategorija javnoga plača podliježe restrikcijama o poslovnim tajnama...
26.03.2004 | 15:46
Ovako ili onako - u svakom slučaju router od 400 kuna rješava svaki problem . Idemo dalje.
23.02.2005 | 19:51
Uključio bi se u diskusiju iako je malo stara. Ja radim u firmi s preko 15 mac računala i to svi u OS9. Od toga su četiri spojena dial up-om. lako je reći kupi nova računala (komada 4) i radi u Pantheru, ali server radi u OS9 kao i osnovna aplikacija. dakle želim se spojiti iz OS9 pomoću DSL-a. Probao sve opcije uključivo i MacPoet, ali ne hoda!
Pomoć.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
23.02.2005 | 21:45
Ja radim u firmi s preko 15 mac računala i to svi u OS9. Od toga su četiri spojena dial up-om. lako je reći kupi nova računala (komada 4) i radi u Pantheru, ali server radi u OS9 kao i osnovna aplikacija. dakle želim se spojiti iz OS9 pomoću DSL-a. Probao sve opcije uključivo i MacPoet, ali ne hoda!
Opravdano. Treba novi OS za server. Ako to nije uvjerljivo da se isplati, provjeri malo koliki su troškovi dial-upa.
24.02.2005 | 03:08
Po x-ti put - kupite router za 400 kuna i prestanite kukati .
25.02.2005 | 18:10
Slazem se, kupite router. Za 280kn dobijete odlican DLink DI-604 (koji je za sada rjesio probleme koje sam imao sa Trendnetom i Siemensom u router modu).

Ali, i bez routera i sa sistemom 9 se da rijesiti djeljenje DSL linka na ostale macove, pogotovo ako vec imate server.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 57 minuta
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO