iWeb help
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWeb help

20.02.2010 | 00:24
kada uplodam stranicu na web ona mi je uvijek poduplana u URL-u,
Npr. imeprezime.com/imeprezime.com
u iWeb-u sam sve napravio kako treba. Čak sam i na apple-ovoj stranici pogledao video o ftp-u i sve je kako oni kažu. Do čega bi moglo biti? Kako to ispraviti?
20.02.2010 | 08:29
Da. iWeb tako radi. Ne znam sad napamet (moja supruga ga koristi na našem kućnom Miniju, a on mi sada nije pri ruci), ali mislim da mu je ono prvo "site", a drugo "page" ili tako nekako.

Glupo, uglavnom. Radi toga ona uvijek ručno uploada na server, običnim FTPom tako da može točno odabrati samo ovo unutarnje stablo.
20.02.2010 | 08:36
Hvala Smayoo. Evo, javio mi se još jedan član koji ima isti problem. Ne moju vjerovati da to apple radi po defaultu....
20.02.2010 | 10:52
Prilozi:
20.02.2010 | 11:08
Kako?
20.02.2010 | 11:09
Maloprije sam vidio pola posta (do "URL bi trebao izgledati ovako:") a sad je prazan???

Riba ovo je drugi put u par dana. Je li neki problem na serveru?
20.02.2010 | 11:16
Ne bih rekao da ima išta nelogično u iWebu.

Da tvoja adresa ne bi izgledala kao "poduplana" napravi ovo:

1. Otvori iWeb
2. U Inspectoru klikni na prvu ikonu i klikni na "Site"
3. U kućicu "Site Name" napiši: Branko Čović

Uploadaj izmjene na server!

Tvoj novi url bi trebao izgledati ovako:

w ww.brankocovic.com/Branko_Čović/Dobro_dosli.htm
(ostavljen razmak: "w ww" radi automatskog prepoznavanja url-a. Tebi to naravno neće biti).

Napiši točno ovako kako sam ti naveo pa će te i Google prepoznati kao Branka Čovića!
20.02.2010 | 11:21
@ smayoo:
Ma problem je bio u tome što mi nešto napisano kao url prepoznaje kao pravi url i automatski stavlja link. Tako da sam tu par puta ispravljao prikaze, dok se na kraju nisam odlučio za onako kako sam napravio gore (w ww). Ti si vidio te izmjene
20.02.2010 | 11:28
Joško hvala, probat ću popodne, jer trenutno nisam na mac-u.
20.02.2010 | 11:43
Joško, da, baš se trefilo.

To što pišeš je jasno, međutim, što ako ja želim baš sasvim jednostavan url, kao npr:

w ww.smayoo.net

bez ikakvih nastavaka i dodataka? A iWeb se pravi pametan?

A da ne govorim koje kerefeke moraš izvoditi ako želiš više od jednog sitea pripremiti u iWebu kao isti korisnik...
20.02.2010 | 12:24
Adresa: "w ww.smayoo.net" je tvoj web prostor na serveru i navedena adresa je sasvim dovoljna za browser ili Google da te odvede na tvoje stranice. Tu adresu ćeš staviti kao link ili je navesti na posjetnici. Sve ono što slijedi iza te adrese je, gledajući s ovog aspekta, nebitno.
Na iWeb gledam kao na aplikaciju koja omogućuje svima nama kojima administriranje ili izrada web sadržaja nije profesija, da na jednostavan i intuitivan način uredimo nekakav svoj sadržaj na webu. Iz tog razloga i nema ugrađene mogućnosti za izradu više različitih (čitaj: fizički odvojenih) sajtova. Može se i to, ali kako si spomenuo: zaobilazno.
Ja koristim iWeb i RapidWeaver. Iako se iWeb smatra amaterskim alatom, a RapidWeaver poluprofesionalnim, a Adobeov DreamWeaver profesionalnim alatom, mislim da takvu lakoću rada kao što je ima iWeb ne posjeduje niti jedan drugi alat. Pri tom mislim na one korisnike koje se neće previše zamarati s web problematikom.
Kompatibilnost, čistoća koda i sve druge važne stvari za korisnike iWeba nisu toliko bitne. Ali i one svakim updateom postaju sve bolje.
20.02.2010 | 12:56
To je amaterski alat koji se oslanja na MobileMe uslugu. Meni radi savrseno.
20.02.2010 | 16:41
joskocurkovic je napisao:
Ne bih rekao da ima išta nelogično u iWebu.

Da tvoja adresa ne bi izgledala kao "poduplana" napravi ovo:

1. Otvori iWeb
2. U Inspectoru klikni na prvu ikonu i klikni na "Site"
3. U kućicu "Site Name" napiši: Branko Čović

Uploadaj izmjene na server!

Tvoj novi url bi trebao izgledati ovako:

w ww.brankocovic.com/Branko_Čović/Dobro_dosli.htm
(ostavljen razmak: "w ww" radi automatskog prepoznavanja url-a. Tebi to naravno neće biti).

Napiši točno ovako kako sam ti naveo pa će te i Google prepoznati kao Branka Čovića!

Ma kakvi. Kad otvorim inspektor, ne piše site, već page i ne da mi da išta pišem u nju. Čak mi se desilo da je tri put zaredom ponovio ime stranice u URL-u
Page_1.jpg
20.02.2010 | 18:06
Zbog toga što ja imam MobileMe account, prva ikona u Inspectoru je kao na slici.
Ali to ništa ne mijenja, ono što ti trebaš dobiti je ovakav lijevi stupac.
Ime Site-a možeš napisati ili u lijevom stupcu (dvoklik) ili u ovom prozoru: Publishing>Site name.
"brankocovic.com" promjeni u Branko Čović (na slici koju si priložio).
bc_1-6ee7d349faccb60601124e0e2ef0cf37.jpg
20.02.2010 | 18:34
Napisao sam kako si reka, al' opet nisam uspio izbjeći dupriranje...
20.02.2010 | 19:25
Vidim da si konačno uspio!
Mislim da možeš napisati: "Čović" umjesto: "Covic".
20.02.2010 | 19:52
Ipak mislim da nisam Evo šta sam dobio www.brankocovic.com/Branko_Covic/Dobro_dosli.html
a evo i postavke
iWeb.jpg
20.02.2010 | 20:09
Ne znam što si želio, ali meni se čini OK.
20.02.2010 | 20:22
Želio bih da stranica ide ovako www.brankocovic.com/Dobro_dosli.html
20.02.2010 | 20:27
vidi radi kako ovo
20.02.2010 | 20:43
BTW, fotke su ti sjajne. Jako mi se dopadaju. Čak i one s vjenčanja, iako je (IMHO) to cijelo predstavljanje s bijelim vjenčanicama i frakovima teški kič i snobizam, osobito u kombinaciji s tim "voljet ćemo se vječno ili dok nas razvod ne rastavi" pozama, ali ti si i tu uspio napraviti fenomenalne, gotovo umjetničke kompozicije. Majstore.

Od tih vjenčanih, najljepša mi je ova.
20.02.2010 | 20:53
Hvala smayoo, a šta ćeš. Takav je đir vjenčanja Ovo su samo neke slike i stranica je još u beta fazi, i Web nisam niti koristio do prije par dana. Tako da će to još puno bolje izgledat
20.02.2010 | 21:12
Razlog zbog kojeg je bitno da ti je ime sajta: "Branko Čović" je Google. Web stranice i jesu tu iz razloga da te ljudi mogu naći preko weba i pogledati tvoj rad, a najlogičnije je da pretražuju tražilicu preko tvog imena i prezimena. Radi toga sam ti i rekao da napraviš onako, da se ne ponavljam.
Ovako, kako si sada napravio, Google će te izlistati pod: "Dobrodošli" kao 5264-og jer si tako ime dao sajtu.

Eto znaš razloge, pa ti odluči.
20.02.2010 | 21:49
Dobro, naviknut ću se ja na to. Nego, sad me mući nešto drugo. Ne mogu sad pritisnuti publish dugme Šta sam sad falio?
20.02.2010 | 22:12
Ako su u lijevom stupcu sve stranice plave, tada nemaš što publicirati, jer nema novina. Ako napraviš promjenu na određenoj stranici ona postane crvena i tada publiciraš izmjene.
20.02.2010 | 22:23
Znam to. Namjerno sam promjenio na svakoj stranici nešto samo da mogu updejtati promjene, ali neće...
20.02.2010 | 22:32
Snimi screenshoot od pop-up prozora: iWeb>File
20.02.2010 | 22:51
Je li možeš vidit dobro sliku?
20.02.2010 | 23:01
Ne vidim ništa, samo upitnik
20.02.2010 | 23:06
evo ponovo, izgleda da je prevelika bila
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 48 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO