20.02.2010 | 12:24
Adresa: "w ww.smayoo.net" je tvoj web prostor na serveru i navedena adresa je sasvim dovoljna za browser ili Google da te odvede na tvoje stranice. Tu adresu ćeš staviti kao link ili je navesti na posjetnici. Sve ono što slijedi iza te adrese je, gledajući s ovog aspekta, nebitno.
Na iWeb gledam kao na aplikaciju koja omogućuje svima nama kojima administriranje ili izrada web sadržaja nije profesija, da na jednostavan i intuitivan način uredimo nekakav svoj sadržaj na webu. Iz tog razloga i nema ugrađene mogućnosti za izradu više različitih (čitaj: fizički odvojenih) sajtova. Može se i to, ali kako si spomenuo: zaobilazno.
Ja koristim iWeb i RapidWeaver. Iako se iWeb smatra amaterskim alatom, a RapidWeaver poluprofesionalnim, a Adobeov DreamWeaver profesionalnim alatom, mislim da takvu lakoću rada kao što je ima iWeb ne posjeduje niti jedan drugi alat. Pri tom mislim na one korisnike koje se neće previše zamarati s web problematikom.
Kompatibilnost, čistoća koda i sve druge važne stvari za korisnike iWeba nisu toliko bitne. Ali i one svakim updateom postaju sve bolje.