iWeb help
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWeb help

20.02.2010 | 23:13
ajmo opet:blush:
iWeb_1.jpg
20.02.2010 | 23:18
Mislio sam na ovaj prozor:
file.jpg
20.02.2010 | 23:27
aha. Evo
Screen_shot_2010_02_20_at_22.jpg
20.02.2010 | 23:47
Vidim samo da iz nekog razloga ti nije dozvoljena niti jedna mogućnost publiciranja. Nešto je naopako jer nemaš ni mogućnost: "Publish Entire Site".
Kada klikneš na: "Save" da li te pita želiš li publicirati?
20.02.2010 | 23:55
Išao sam ugasiti iWeb, i onda me je pitao da li želim spremiti promjene. Spremio je promjene, i nakon ponovnog pokretanja iWeb-a sada mi je dozvoljeno pritisnuti publish site
  • aco
  • Korisnik
  • 7
21.02.2010 | 10:25
Kad god nešto radiš sa iWeb-om prvo spremi izmjene sa naredbom Save... tek nakon toga ti se aktivira naredba Publish Entire Sate, a koliko vidim to si i sam skužio, jer naredba zatvaranja aplikacije automatski nudi naredbu Save. Predefinirani template ti nudi i predefinirane veličine stranica, njih možeš izmjeniti naredbom iz Inspector-a/Page/Layout Content Wight i Height. Znači da možeš izabrati bilo koji Template, a ako ti ne odgovara njegova "širina" i "duljina" možeš ga mijenjati kako bi dodavao dijelove teksta na stranici.
I ja ti savjetujem da koristiš nekiod FTP-a za postanje stranica, kao recimo Cyberduck koji ti je free.
Znači procedura je: dorada na stranicama, pa Save, pa Publish.
23.02.2010 | 20:24
Kad se napravi stranica pomoću iweb 09, treba li se kupiti neka domena prije uploada stranice ili ne? Sorry ako je glupo pitanje, ali ne znam kako sve to funkcionira!?
23.02.2010 | 20:38
Jedino komercjalnu domenu placas (mislim da je 35USD za godinu i mislim da je prvi puta 70USD za dvije godine, a kasnije ide 35USD po godini). Inace gratis domena kod nas dobiva se u CARNET-u. Malo prouci. Zakup na serveru za smjestaj je ili gratis uz neke uvjete ili se placa.
Ja sam 8.3.2002. dobio od CARNET-a tri domene
bojanzancic.iz.hr
bojanzancic.from.hr
bojanzancic.name.hr
www.dns.hr/registracija.html#hrf
Tu pogledaj, mozda ti pomogne.
23.02.2010 | 20:49
Iskreno, hvala ti na odgovoru ali nisam baš razumio. Znači, prije uploada stranice koju izradim pomoću iweba trebam imati neku domenu (dobio je besplatno ili je platio) da bi se taj moj "uradak" vidio na netu? Sorry, ali to mi je totalno špansko selo !
23.02.2010 | 21:23
Trebaš imati dvije stvari.

1. obavezno moraš imati neki prostor na nekom serveru na netu čiji ti vlasnik dozvoljava da tamo obajaviš svoj sadržaj. Pri tom ta adresa može biti neka duga, više ili manje komplicirana i teško pamtiva. Na primjer, svi Iskonovi korisnici dobivaju (vrlo mali) web prostor na njihovom serveru, a prostoru se pristupa na adresi www.inet.hr/~username (username je korisničko ime svakog pojedinog korisnika). Web prostor u pravilu plaćaš, na ovaj ili onaj način, ali neki korisnici nekim svojim posebnim statusom stječu pravo na web prostor koji neka institucija financira za njih (npr. studenti nekih fakulteta na studentskim serverima svojih fakulteta ili studentskih organizacija, nastavnici i drugi zaposlenici u prosvjetnom sustavu na CARNetovim serverima, odn. serverima njegovih ustanova-članica).

2. ako želiš da se tvojim stranicama pristupa putem jednostavne i lako pamtive adrese kao npr www.imeprezime.net ili www.imeprezime.name.hr ili slično, moraš zakupiti (ili dobiti besplatno ako imaš na to pravo, kako ti je Žabac objasnio) DOMENU koja tako glasi. Domena je samo to ime. Kad dobiješ domenu, dobio si pravo na korištenje tog imena, a ustanovi koja održava DNS uslugu moraš javiti stvarnu adresu na kojoj se nalaze pripadajuće www stranice (vidi pod 1).
23.02.2010 | 21:49
Sad mi je malo jasnije !

Hvala !!
23.02.2010 | 23:46
Grrrr, nisam bil jasan kao smayoo, ali sam napisal. Nikad nisam znal znanje prenositi (u glavi puno informacija a izajde samo jedan biiip).
U stvari tri su ti stvari
1. Domenu www.nesto.hr sto je prevedeno na racunala neka IP adresa
2. zakupljeni server da fizicki smjestis svoje stranice
3. IP adresu tog servera s tvojom stranicom koja je uparena s onim www.nesto.hr

Ovo trece radi DNS (Domain Name System) to je recimo tabela koja spaja npr. mene koji napisem www.nest.hr s onim tvojim stranicama na serveru.
Nisam siguran da sam jasan. Uzivajte i laku noc.
24.02.2010 | 00:48
Stari, sve ok. Razog zašto nisam skužio je taj da mi je sve to novo i da sam u tome početnik, a ne da mi ti nisi znao objasniti !

Odlučio sam isprobati Mobile me, i tamo sam odabrao personal domain. Negdje sam pročitao da se nakon odabira spominje rok od 48 sati....
Šta sad moram još napraviti da na tu svoju domenu dodajem stranice preko iWeba ?

P.S. Još jednom hvala obojici na pomoći i odgovorima !!
24.02.2010 | 18:57
Nemam pojma, MobileMe ne koristim.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 2 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO