DSL - u mreži i slično
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DSL - u mreži i slično

25.09.2003 | 10:59
Ukratko - došao nam DSL na posao, samo najmanji za sada

Klasika, Ericssonov modem koji kad se ušteka drito u G4 - sve šljaka za 5, ali naravno nemam pristup mreži. Ako ga uštekam u switch, bilo u uplink port, bilo u neki slobodni - ne radi. Tu sam već malo frustriran, u 95% slučajeva sve ide iz prve...

Dobro, ima netko ideju osim da kupujem dsl router?

Mreža se sastoji od 4 Maca koji su povezani preko switcha koji ima 5 ulaza+uplink ulaz. DSL radi samo preko direkt veze.

Pokušati ću naći drivere za USB pa ak to proradi onda ću shareati link, to bu valjda išlo.

Pitanje - kako u OS 9 podesiti postavke za DSL? Nigdje ne vidim PPPoE settingse za ispuniti...
25.09.2003 | 12:21
Direktna veza na jedan stroj jednostavno mora raditi. Ako ih imaš više i to isto radi glatko - ja imam doma dva Maca koji preko jeftinog D-Link switcha idu van preko istog tog Ericsson ADSL terminala i sve savršeno radi. Mislim da Ericsson niti ne nudi USB drivere za Mac jer znaju da svaki Mac ima mrežnu karticu. Jednostavno radi - zero trouble. Ne znam što si propustio...
25.09.2003 | 13:43
Vidi - direktni spoj DSL modema u ethernet prikljucak i sve dela za 5.
Ali kad ga spojim u jedini preostali port (od 5) na switchu, (konkretno se radi o nekom Allied Telesyn switchu) ne dela. Kad ga spojim na uplink port od tog switcha upale se neke zaruljice - ali taj isti komp na kojem DSL radi direktno bez beda, preko switcha ne vidi nista... Sad, dal sam propustio da upisem nesto u network - ne znam.

Dakle, anyone?
25.09.2003 | 13:56
Davor nema switch nego router sa switchem, to je i njemu promaklo cini se.
Dakle treba ti router.
25.09.2003 | 15:05
Da, da, router je ono... ma ja to instaliram, sve radi i zaboravim... Moraš imati router da bi radilo.
25.09.2003 | 15:06
Recimo, meni to radi na 5 racunala...trebas imat dvije mrezne i na taj trik zeznes ht...
25.09.2003 | 15:09
Znaci bez routera ce ti radit ako imas na masini dvije mrezne i definiras je kao server, tj. na drugu masinu ili trecu ili petu...masinu koj ima dvije mrezne, a na koju se na jednu mreznu kaci dsl, a sa druge ide veza na switch(hub)
25.09.2003 | 15:37
Ma to s dvije mrežne je suluda komplikacija. Čemu to kada je router 500 kuna i možeš spojiti x računala...
25.09.2003 | 17:07
Eto - to sam i mislio
A mi imamo obican switch...

Hvala svima, znam što dalje...

Svejedno unaprijed - što sa OS 9 i PPoE? Nisam siguran da sam to negdje vidio?
25.09.2003 | 17:27
Vanja, nisam niti probao pod OS 9 direktno, ali ako imaš router, a glupo je ne imati ga, onda o tome uopće ne razmišljaš.

Super to radi i router ti je lijepo 24 sata on-line - samo lupiš space, digneš stroj iz sleepa i on-line si... komocija na koju kada se navikneš nema povratka...
25.09.2003 | 23:17
Da, ono sa dvije mrežne je definitivno kompliciranije. Imam napravljene obje varijante i nije za usporedbu. Ja se cak pitam koji bi bili razlozi da netko koristi mašinu kao router, umjesto da uzme vanjskoga ( ovi SOHO dolaze već standardno sa 4 portnim switchem i nekakvim jednostavnijim FireWallima ) Dobra 3COM kartica je 8000 SIT što je za 1000 SIT (<5 eur) manje od prvog dostupnog switch/routera (mislim da je to BENQ).

Ali ima i jedna prednost. Ako koristite mašinu kao router, mislim da nećete imati problema sa Voice IPom, jer u toj varijanti nemate problema (ne bi trebali imati) sa dinamičkim otvaranjem portova na onim virtual server opcijama na externom routeru. Ako tu opciju poželite imati na externom routeru, onda vam je start na nekih 300-400 eur.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
26.09.2003 | 10:04
Halo?
Zaboravili ste IPNetRouter?
Mali soft koji sa jednoga stroja shara ono sto u njega dodje izvana
26.09.2003 | 11:30
Za IPNetRouter ti trebaju dvije mrezne (ili vrlo komplicirano i nesigurno rjesenje sa jednom).

Ja bih takodjer preporucio hardverski router: uvijek radi, ima integriran firewall, mozes ogranicavati pristup pojedninim strojevima, protokolima, ekstenzijama...

Znas da sam dugo godina koristio IPNR ali po danasnjim cijenama fakat je HW router zakon.

Preporuka: TRENDnet TW100-BRF104 (Americka firma). Ima sve i radi vec cca. 6 mjeseci bez ijednog problema. A jos je i jeftin. Prodaje EL-MA: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (Karlo Kuhar).

Stovanje,
26.09.2003 | 14:29
dvije kartice i ipchainsi rjesavaju sve probleme! i malo masqueradeinga.
01.10.2003 | 13:03
Router se moze super napraviti od prastarog PC-a sa Linuxom gore, trebaju ti samo 2 mrezne, cak ne treba ni hard disk, kompletna distribucija se moze strpati na jednu jedinu disketu! (cak ostane mjesta gore i za SETI@home klijent) ) Isprobano u praksi.
01.10.2003 | 13:05
Da, distribucija se zove Linux Router Project (www.linuxrouter.org)
02.10.2003 | 19:02
Ajme ljudi

Običan ruter je way to go - treba nam samo da sharea DSL po mreži, niš drugo...

Gandalfe - prije nego nazovemo - znaš li cijenu?
03.10.2003 | 10:24
Koliko se sjecam, ja sam to tada platio oko 680kn. Slobodno ih nazovi. Karlo je OK tip.

Inace, na hr.comp.adsl se razvio thread o stalnim disconnectima D-Linkovih routera... amerikanac naravno ne pati od toga.
03.10.2003 | 14:43
Ovo sa stalnim disconnectima sam i ja primjetio, ali to je počelo prije par dana. Očigledno je HT nešto dirao u setupu. Boli me briga, osim što mi je log velik... bolje neka to srede.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (803)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO