16.01.2012 | 23:16
Zaista jako cudan problem. Imam amis kao svoj ISP, 24mb konekcija. Od toga se koristi "samo" 18, parica ne dopusta vise.
U stanu imam jos PC desktop racunalo spojeno preko kabela na router, laptop koji je spojen preko wirelessa + iMac koji je takodjer preko kabela spojen na router.
Na PC-u i laptopu (win7 oboje) internet doslovno leti. Na iMac-u je surfanje katastrofalno sporo. Osim ukoliko ne pokrenem virtualne win7 na istome, onda leti. Pokusao sam drugi slot dodjeliti iMac racunalu, ali ne pomaze. Pokusao sam cak i da je iMac sam spojen na mrezu, dakle PC i laptop sam u potpunosti izbacio iz iste, ali nikakvih promjena. Jako cudan problem racunajuci da na tom istom iMac racunalo ako surfam preko win7 virtualne masine sve ide odlicno. Samo unutar samog MacOS-a (10.7.2) ne ide kako spada. Problem je jedino u browseru, torrenti lete kao i na svim drugim racunalima.
Moja logicna pretpostavka je da problem postoji unutar samog MacOS-a, jer nema smisla da virtualna masina vuce brze od nativne. I da, nije vazno koji browser koristim, sa svima je jednak problem.
Posto sam mac pocetnik, moze koji savjet kako da ovo rijesim? Jer glupo mi paliti virtualne win7 kad sam na iMacu kako bih surfao. Zelim malo uzivati i u MacOS-u, windowsi su mi lagano dosadili, a kako mi je sve novo, samim time mi je i zanimljivije
Zahvaljujem unaprijed na eventualnoj pomoci