Airport Express Problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport Express Problem

14.03.2012 | 23:52
Pozdrav

Zamolio bi nekoga ukoliko ima savjet vezan za Airport Express.
Konfiguracija je sljedeca:

Router za optiku od T-Coma, na njega dalje ide MAxTV te iz drugog porta WI-Fi router od Siemensa - Gigaset.
Ta konfiguracija radi i sve stima, problem nastaje kada kabel od Gigaset routera spojim na Airport Express koji mi daje gresku da nema internet konekcije.
Na pocetku mi je davao dvije greske - DNS ( to sam stavio 192.168.1.1, te je sada kao ok ), ali ponavljam internet 0 bodova preko AirportE.

Kabel ponovno spojim na Gigaset i sve opet radi...

Pomoc? Savjet?

Zahvaljujem
15.03.2012 | 00:09
Jesi stavio u postavkama Airporta da bude u Bridge Mode?
15.03.2012 | 00:10
Stavi Internet tab da bude DHCP.
Wireless da bude create wireless network.
Network a bude off (bridge mode).
15.03.2012 | 00:45
Sve to probao i nista, stalno baca da je internet ugasen.

Daje mi i ovo: The DHCP range you have entered conflicts with the WAN IP address of your base station.

Kod odabira za DHCP sam odabrao samo DHPC i upisao DNS 192.168.1.1
Kod Wireless-a stavio create network te izabro WEP2 za kljuc i dao ime mrezi.
Network off i nista.

Nesto drugo ???
15.03.2012 | 00:59
Kod mene DNS nije upisivan. Probaj to pustiti automatski da odradi. I error koji ti daje ima veze za IP adresom rutera. Ne znam koje su ti adrese ali kreni od veceg broja recimo 192.168.1.5. Ubiti cek sekundu da provjerim kod mene
15.03.2012 | 01:02
Screen_Shot_2012_03_15_at_00.png

Evo menikad izaberem DHCP mode odmah predlozi 192.168.5.2 jer je ruter 1. I to se ne kosi sa nicim pa probaj DHCP mode
15.03.2012 | 01:44
Defou

Nazalost nista, restartirao sam AirPort na tvornice postavke i ponovio konfiguraciju.
Kod mene izbacuje neke bijesne ip adrese DHCP Only tebi je 192.168.5.2 dok je kod mene neko ludilo od 169. itd.
Ima li kakav utjecaj odabir zemlje kod konfiguracije mreze?

Ima li kakv problem jer je optika u pitanju? Neznam sta da vise probam....
15.03.2012 | 01:48
Eh ne znam. Mozda naidje netko pametniji od mene
15.03.2012 | 01:52
A pricekati cemo onda jos malo...cudno mi je to sve...znam da ince ekipa upikne kabel i sve radi...meni neki cevap izgleda
Ako se sjetis jos necega sto bi imalo smisla bio bi zahvalan.

Mozda Davor ili Riba?
15.03.2012 | 07:31
Ono gore ne može biti IP od DNS-a. DHCP server može biti samo jedan u mreži, drugačije se sudaraju adrese.
Od T-Coma DNS-i su ovdje www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/osnovneinfo.asp
Točno, ekipa upikne kabel i sve radi, ali ekipa ne prčka po postavkama i ostavi sve atomatski. Čeprkao si i nešto je otičlo krivo.
15.03.2012 | 09:32
@Zabac

NIsam apsolutno nista ceprkao po postavkama na pocetku, tek sada...reset napravio i opet sve isto...
Vjerujem da je rijec o optici tj. routeru koji baca nesto van sto Airportu ne odgovara?
15.03.2012 | 09:58
Točno tako. Samo jedan DHCP smije biti u LAN-u. Pretpostavljam da router od optike ima uključen DHCP pa na airport expressu treba isključiti, a adresu od airport expressa ručno postaviti na adresni prostor DHCP-a ali izvan DHCP rangea.
15.03.2012 | 10:30
@Samyoo

Sve ovo pokusavam u Airport Utility programu koji mi i nije bas nesto...dali se moze sto u Network Preferences ?
To bi znacilo da stavim Airport na Off (Bridge Mode)?
Internet na Static, a ne DHCP?
15.03.2012 | 10:44
Nemam pojma kako izgleda Airport Utility pa ti ne znam reći što gdje upišeš. Tu ti mora pomoći netko drugi. Uglavnom, Airport ne smije davati DHCP adrese drugim učesnicima jer to već radi T-com optički router. Airportu samom, kao takvom, moraš statički definirati adresu u istom adresnom prostoru kakve DHCP dodjeljuje drugima.

Ako spojiš Mac žicom na taj port kamo ubadaš Airport, on će dobiti neku DHCP adresu pa u Network Preferences pogledaj koja je to. Ako je npr. 192.168.1.nešto, onda i Airportu ručno postavi statičku adresu na 192.168.1.neštojakorazličito. Dakle, ako je Mac dobio 192.168.1.2, onda airportu stavi 192.168.1.240. Ako je Mac dobio 192.168.1.100, Airportu stavi 192.168.1.10.

Bridge mode mora ostati uključen.
15.03.2012 | 10:53
Možda da probaš skinut pješke s neta prijašnju verziju Airport utility-a (zadnja je 5.6 za Lion ili 5.5.3 za ranije OS X, evo ti link sa rezultatima pretrage support.apple.com/downloads/#airport%20utility). Pa onda probat sve ovo još jednom.

Naime neke stvari su mjenjali u 6-tici i izbacili neke stvari pa nekih opcija jednostavno nema ili neće proraditi kak je prije moglo raditi...

Meni je na mojoj mreži sve radilo super, čak i nakon update na verziju 6.0 sve dok nisam prvi put išao nešto isključit odmah mi je sve podivljalo i nikak nisam mogao osposobiti (a imao sam backup postavki). I onda sam otišao da vidim jel ima prijašnja verzija za skinut, normalno se instalirala pored postojeće (imaš tada obje, očito su oni to i predvidjeli) i sa tom starom verzijom (u momo slučaju 5.6 na Lionu) sam sve složio za 5 min i radi
15.03.2012 | 11:09
@Smayoo

Probao sam u MacBook staviti istu zicu sto stavljam u Airport i takoder internet ne radi,ali najvise me cudi adresa koju izbacuje, nije 192.168. nesto nego je 169.254.104.xxx dakle meni neobicno?

Definitivno je rijec o opitckom routeru jer mi mac inace najnormalnije radi cim upiknem mrezni kabel na njega u hotelu npr. i sl.
15.03.2012 | 11:54
To je auto-assigned IP. To znači da nema DHCP-a na T-com routeru. Onda ga možeš dići na Airportu ali moraš Airportu ručno dodijeliti IP adresu u istom adresnom prostoru u kojem je i taj optički router.

Radi provjere:

spoji Mac kabelom na T-com router i ručno podesi na Macu adresu 192.168.1.100, subnet mask 255.255.255.0 i gateway stavi 192.168.1.1, a isto tako i DNS. Ako ti onda net proradi na Macu, onda na Airport:

stavi IP adresu airporta ručno na 192.168.1.2, subnet mask 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1, DNS isto,
DHCP server na airportu uključi i podesi da dodjeljuje adrese od 192.168.1.100 do 192.168.1.200

Nakon toga bi ti trebalo sve raditi.
15.03.2012 | 17:08
Opet neuspjesno...

Spojio Mac kabelom, usao u Network Preferences, izabrao Manually upisao sve kako si rekao jedino mi ne vidim gateway za upisati, jedino router?
Dns upisan i dalje nista...neznam je problem u meni ili je opticki router toliko kompliciran

Jos nesto kada namjestim u Airport Utillity sve postavke kako si rekao kaze mi da jos neki device koristi tu ip adresu, stavim zadnji broj onda 1 i opet nista,kaze no internet.
15.03.2012 | 17:46
E, super, probaj onda u Mac upisati 192.168.1.2 za router i za DNS pa vidi da li onda ima neta. Ako ima, onda na airport stavi adresu 192.168.1.1, subnet 255.255.255.0, gateway (router) 192.168.1.2 i DNS isto to. DHCP na airportu podesi kako sam ti gore napisao.
15.03.2012 | 17:48
Mislim da je tu malo kombinacija tebe malo rutera

Palo mi je na pamet. Kazes da Imas MaxTV. Da nije mozda airport spojen na izlaz za IPTV?

Mozda da malo uslikas signal chain i par screenshotova pa da vidimo sto se desava tocno?
15.03.2012 | 19:59
@Smayoo

Nije upalilo ni ovo, jednostavno ne razumijem, isti kabel upiknem u Gigaset WiFi i sve radi najnormalnije...
Kada kabel stavim u Mac nista se ne desava...no internet...

Any other idea?

@Defou

Nije, svi kablovi ti idu iz routera za optiku, dva kabela, jedan crveni u max tv, a drugi zuti koji stekam u Airport ili u Gigaset ili Mac ne radi osim na Gigasetu...
15.03.2012 | 21:39
Kile, nešto ne radiš kako sam (smo) ti napisali. Saberi se malo, isključi nervozu, probaj još jednom, pažljivo... I jednu po jednu stvar. Daj neki screenshot da vidimo što si podesio i što točno piše kao greška.

Da li je optički router cijelo vrijeme spojen na Internet? Ima li na njemu neka lampica koja indicira da je internetska veza dignuta (ne DSL, nego baš da je spojen na internet).
15.03.2012 | 21:57
Heheh je lagano sam lud...
Probao sam stvarno barem jedno 5 x svaku opciju, trenutno nisam na lokaciji di mi je optika tako da cu tek sutra ujutro moci nesto konkretnije napisati - mislim na screenshot.

Opticki ruter je cijelo vrijeme spojen i radi, net je stalno on jer se i max TV hrani preko istog optickog kabela.
Ne razumijem kako ista zica radi na Routeru od T-Coma ( Gigaset - bijeli) dok na Airportu ne radi?!
Dok sam spojen na Gigaset udem u Network Preferences i pogledam koja je ip adresa, subnet, router i DNS. Pokusam iste stvari upisati u Airport i opet nista, naravno i sve druge stvari koje si mi napisao takoder nista...

Sto se tice lampica na optici ima ih nekoliko, probati cu sutra poslikati, ako ti pada jos nesto napamet kazi

Eventualno da probam proci do Davora sutra da vidi dali je Airport uopce ispravan?
15.03.2012 | 22:25
Kile kaže:
Opticki ruter je cijelo vrijeme spojen i radi, net je stalno on jer se i max TV hrani preko istog optickog kabela.

OK, to je onda u redu, ne treba dalje provjeravati

Ne razumijem kako ista zica radi na Routeru od T-Coma ( Gigaset - bijeli) dok na Airportu ne radi?!

Jer nešto nije isto podešeno.

Dok sam spojen na Gigaset udem u Network Preferences i pogledam koja je ip adresa, subnet, router i DNS. Pokusam iste stvari upisati u Airport i opet nista, naravno i sve druge stvari koje si mi napisao takoder nista...

Dakle daj screenshot podešenja od Gigaseta i od toga što smatraš da si isto tako upisao u Airport pa ćemo vidjeti.

Sto se tice lampica na optici ima ih nekoliko, probati cu sutra poslikati, ako ti pada jos nesto napamet kazi

Ako MaxTV radi preko te iste veze cijelo vrijeme, lampice onda nisu bitne.

Eventualno da probam proci do Davora sutra da vidi dali je Airport uopce ispravan?

To je isto dobro napraviti.
16.03.2012 | 11:42
Evo razne kombinacije sto sam obavio...

Spajanje na Gigaset:

zatim spajanje kabela u MacBook i razne kombinacije:

I onda preko Airport Utillity:

Eto to je to...Smayoo nadam se da ce ovo barem malo pomoci.
16.03.2012 | 11:48
Screen_Shot_2012_03_16_at_10-7bc166d0af050b93ae56c978e9b9572b.png
16.03.2012 | 11:50
Screen_Shot_2012_03_16_at_10-09e04e7237d2699de56259d16eb649dd.png
16.03.2012 | 11:51
Screen_Shot_2012_03_16_at_10-752e4675c0b0c554978d2ae3b90d6749.png
16.03.2012 | 11:53
Screen_Shot_2012_03_16_at_10-5f95ef8886ee873e97f18408b6acaf81.png
16.03.2012 | 11:54
Airport Utillity:

Screen_Shot_2012_03_16_at_10-019010b8c5e14affde7b95565c472f50.png
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 55 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO