Zaobilazak adminove zaštite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zaobilazak adminove zaštite

14.04.2012 | 13:17
Trenutno sam na poslu u inozemstvu i dobio sam wi fi od firme gdje sad radim.Problem je što njihov admin blokira mnoge stranice,između ostalog warez forume,fejs,pa čak i novine...tak da si ni večernji ne mogu pročitati.Dok sam imao windowse to sam rješavao s programom ultrasurf a sad sam na mac i mislim da nema tog programa za mac?Znam da se može pokušati preko raznih proksija.Pitanje je postoji li nekakav poseban način da se to rješi na mac_u
14.04.2012 | 13:53
I ja na poslu imam zaštitu od "nepoželjnih stranica" u koje je bio uključen i Jabučnjak no ja sam to riješio tako da sam kontaktirao odjel za informatiku u firmi i poslao im popis stranica koje su mi blokirane (a koristim ih ne za posao nego za "khm" kraćenje vremena i informiranje ) i u par minuta su mi Jabučnjak i još par stranica stavili na listu dozvoljenih i omogućili pristup kako meni tako i drugima u firmi

Drugi način je da ukoliko tvoja firma ima proxy preko kojeg ide na net (tako je barem kod mene) saznaš postavke poslužitelja i ulaze alternativnih proxya kojim se koriste admini (moraju ih imati ako primarni-korisnički zablokiraju) i koji (barem kod mene u firmi) nemaju nikakve blokade bilo kojih stranica (meni su nakon par mjeseci provjera omogućili i to, ali se time zbog sigurnosti koristim doista vrlo rijetko) no pitanje je sad koliko je to legalno i dozvoljeno ako ti admini sami ne dozvole pristup preko njih,…

Za programe kojima bih sve to mogao zaobići pod OSX-om ne znam, no osobno te ne bi savjetovao da ih koristiš jer time ugrožavaš sve korisnike u firmi, odnosno kompletnu IT infrastrukturu tako da je bolje da si sam nađeš nekakav alternativni pristup "Večernjem listu" ako baš nemreš bez njega,… no tebi na volju,…
14.04.2012 | 14:05
I ne samo da ugrožavaš sve korisnike u toj firmi tamo, nego i u svim drugim mrežama gdje bi nakon toga koristio Mac, jer su ti programi najčešće prikriveni trojan koji služe tome da se preko tvog računala (čak i kad misliš da si ih deaktivirao/deinstalirao) kanaliziraju razne ilegalne aktivnosti (raspačavanje pedofilnih sadržaja, hackerski napadi na bankarske i ine servere...).

Možeš probati preko nekog web proxyja, npr. kproxy.com, ali vjerojatno su admini (ako znaju svoj posao) i te rupe odavno počepili.

Umjesto da se igraš hakera, napravi lijepo ovo što ti je Bertone savjetovao - obrati se službenom molbom adminu da ti deblokira te i te stranice (večernji, ...). Facebook ti sigurno neće deblokirati jer je po svoj prilici zablokiran jer je previše ljudi previše vremena visilo na njemu. Za warez, naravno, nemoj ni pitati.
14.04.2012 | 14:11
Kupi prjenosnik i uštekaj stick u njega i spaja se na mrežu do mile volje. Kod mene u firmi je gore nego u Kini. Dobro kaj nisu i naše službene stranice zabranjene. Ako me kaj zanima imam iPhone, a sad se spremam i jedan komp osposobiti kako bi se preko njega išlo na net bez restrikcija. LOL
14.04.2012 | 14:44
Prvo da samo dopunim misao od maloprije ma koliko ti možda zvučalo glupo, čudno i neprirodno za jednog hrvata, ali zbog politike moje firme nekad davno dok nisam mogao pristupiti nekim stranicama ili servisima, a koji su mi trebali baš u vezi posla i za posao, ja sam to riješio tako da sam si uzeo mobilni Internet i za obavljanje posla trošio svojih par desetaka kuna mjesečno i nije mi žao zbog toga jer sam si time skratio i pojednostavio vrijeme dolaska do potrebne informacije iako je stav mnogih mojih kolega s posla da je to glupo i da nam je poslodavac trebao to omogućiti,… poanta napisanog je da je moj poslodavac nakon nekog vremena zbog mog stava i razmišljanja meni omogućio traženo i potrebno, a moji kolege su i dalje tamo gdje su bili prije par godina i gdje će vjerojatno i ostati,…

Drugo, ako se baš želiš igrati "hakera" kako bi rekao smayoo, onda za to koristi privatni laptop s nekom distrom linuxa,… naravno to traži znanje i trud jer nije out of box, ali je u tome i smisao bavljenja time, a kad koliko-toliko savladaš gradivo onda ti više neće ni padati na pamet da tako nešto radiš zbog svojih potreba pristupa fejsu u firmi s par stotina ili više tisuća zaposlenika jer postaneš svjestan posljedica,…
14.04.2012 | 16:01
Hvala svima na odgovoru.Trenutno sam na Filipinima u jednoj hidro-centrali ma mi ipak dosta fali večernjak i ostale naše novine.Što se tiče jednog warez foruma,tamo ne mislim niš skidati nego sam dost dugo tamo pa mi fali čet s članovima.Neću se sigurno igrati hakera niti bilo što slično pokušavati,budem probao s nekim proksijem s weba,ako nejde nikom niš.Zanima me još sljedeće,imam i iphone i imam šifru za wi fi,jel se i na telefonu mogu blokirate te stranice?
14.04.2012 | 16:29
@cariblanco
Jesi li ti možda u mjestu Bagio?
14.04.2012 | 23:51
Stranice se ne blokiraju na uređaju, nego na gatewayu lokalne mreže. On niti ne zna da li je neki zahtjev uputio mobitel ili komp. Niti ga je briga.
15.04.2012 | 15:49
Bertone kaže:
@cariblanco
Jesi li ti možda u mjestu Bagio?

LOL kak znaš da sam u Baguio City,ak si i ti tam adresam mi je hambi mansions gilbratar road
15.04.2012 | 16:59

Nisam tamo, ja sam u Hr no svijet je veliko selo pa kad si napisao da si na hidrocentrali na Filipinima, povezao sam dva i dva, nazvao kuma koji mi se pohvalio da baš gušta nekakvo filipinsko pivo i onda se on potom čuo s svojim kumom koji se gle čuda vratio u Hr od tamo malo prije uskrsa,… uglavnom ako imaš mogućnosti čuj se s Rolandom (vjerojatno se poznajete) pošto je bio tamo pa ako se može nekako zaobići admin zaštita, on će znati kako
15.04.2012 | 17:34
Da sve se sazna prek kumovske veze kak ne bi znao ronija,čovjek je zakon.Tvoj kum sigurno pije san miguel pivu,koju i ja sad pijem dok tipkam...ili mu je dofurao red horse koja je puno jača od regularnih piva.
15.04.2012 | 18:44

Mislim da jo bila ova druga, sponimnjao je nekakvih šest i nešto promila, a malo je i mrmljao i zavlačio
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO