14.04.2012 | 13:53
I ja na poslu imam zaštitu od "nepoželjnih stranica" u koje je bio uključen i Jabučnjak no ja sam to riješio tako da sam kontaktirao odjel za informatiku u firmi i poslao im popis stranica koje su mi blokirane (a koristim ih ne za posao nego za "khm" kraćenje vremena i informiranje
) i u par minuta su mi Jabučnjak i još par stranica stavili na listu dozvoljenih i omogućili pristup kako meni tako i drugima u firmi
Drugi način je da ukoliko tvoja firma ima proxy preko kojeg ide na net (tako je barem kod mene) saznaš postavke poslužitelja i ulaze alternativnih proxya kojim se koriste admini (moraju ih imati ako primarni-korisnički zablokiraju) i koji (barem kod mene u firmi) nemaju nikakve blokade bilo kojih stranica (meni su nakon par mjeseci provjera omogućili i to, ali se time zbog sigurnosti koristim doista vrlo rijetko) no pitanje je sad koliko je to legalno i dozvoljeno ako ti admini sami ne dozvole pristup preko njih,…
Za programe kojima bih sve to mogao zaobići pod OSX-om ne znam, no osobno te ne bi savjetovao da ih koristiš jer time ugrožavaš sve korisnike u firmi, odnosno kompletnu IT infrastrukturu tako da je bolje da si sam nađeš nekakav alternativni pristup "Večernjem listu"
ako baš nemreš bez njega,… no tebi na volju,…