Internet problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet problem

08.11.2012 | 19:45
A pogotovo kad tjeraju "vodu na svopj mlin". LOL
09.11.2012 | 10:31
zabac kaže:
Rjetko pametna žena. LOL

Dobro odgojena.
09.11.2012 | 21:30
Ciao Tino,
Sorry sto se nisam prije javio(masline/branje). Gore navedenu datoteku nisam nasao. DNS charger removal mi ne nalazi vise DNS virus ali I dalje Internet mi ne radi kako treba. Moja server adresu je 192.168.1.1 a on mi prebacuje na dvije server adrese 85.255.114.158 I 85.112.104
Da li znas sto mi je slijedeci korak?
Pozzzz
sinisa
09.11.2012 | 22:18
Ovo 192.168.1.1. je IP tvog Routera, to probaj sa copy past staviti u gornju traku u Safari-ju i vidjet ćeš da te prebacuje na postavke tvog Routera.
85.255.114.158 je negdje u Rumunjskoj a 85.112.104 negdje u Španiji.
09.11.2012 | 22:33
Evo ovako, probaj ako uspije dobro, ako ne tražimo dalje:

Odi u
1.System Preferences
Onada
2. Network
Onda
3. Wi-Fi Connected
onda
4. Advanced
onda
5. DNS
tu sa - izbriši zapisano
nakon toga sa + upiši:
8.8.8.8
i
8.8.4.4

Restartaj se i pogledaj sa onim Terminal komandama šta ti pokaziva. Javi mi da znan kalo dalje.
09.11.2012 | 22:34
Je odma me prebaci na te servere
09.11.2012 | 22:35
To je bilo brzo? Kako sad radi internet?
09.11.2012 | 22:42
Ciao Tino,
Sada mi radi bez problema. U network su mi ostale postage 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Mislim da je to sada u redu. Puno ti se zahvaljujem.
09.11.2012 | 22:45
Ništa i drugi put.
09.11.2012 | 22:50
Ako imas namjeru otici na krstarenje, odaberi MSC cruise co. te moj brod I sredim ti pice u barovima sa popustom od 40%.. Jos jednom lijepa pozdrav
Sinisa
09.11.2012 | 22:56
Središ mi PICE ili PIĆE 40% jeftinije?
09.11.2012 | 22:59
Ovo drugo, za prvo se sam moras izboriti.
09.11.2012 | 23:02
Hvala na pozivu.
15.12.2012 | 09:51
S vremena na vrijeme se pojavi ovako nešto.www.iclarified.com/26187/apple-blocks-fa...-targeting-mac-users
Oprez je majka mudrosti.
15.12.2012 | 21:00
Ja kao da zivim u spilji--- nisam pojma imala da su se stvarno hakeri ( kovec) poceli truditi oko macova i virusa...hmmm....ne svidja mi se to...
Jobs come back! :/
15.12.2012 | 21:33
Sto vise korisnika osx to vise hakera i trojanaca. Nema jobs s tim veze. Zakon ponude i potraznje.
15.12.2012 | 22:17
scarface32 kaže:
Sto vise korisnika osx to vise hakera i trojanaca. Nema jobs s tim veze. Zakon ponude i potraznje.

Da,jedina je sreća da su virusi i trojani za sad još besplatni
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.12.2012 | 22:24
cariblanco kaže:

I još se uvijek ne mogu instalirati osim ako im to vlasnik Maca ne odobri. Zato oprez s passwordom!
15.12.2012 | 22:49
A, moram dodati, oprez i s antivirusima, koji su, pogotovo za Maca - virus (ili, bolje reći - trojan) posebnog soja. Na Macu zaista ne treba antivirus, samo zdrava pamet.
15.12.2012 | 22:58
Apsolutno se slažem sa Smayoom, Onaj Macbook iz druge teme koji pokušavam malo modernizirati... Dva, da, dobro ste čuli, dva antivirusna programa, i famozni MacKeeper... A sve samo zauzima resurse i zapravo ničem ne koristi... Samo malo zdravog razuma i na konju si...
15.12.2012 | 23:20
scarface32 kaže:

Mislim da ovo samo djelomično drži vodu... OK, da je više Mac-ova vjerojatno bi i interes za zarazu istih rastao, ali isto tako, da je tako jednostavno zaraziti Mac, zar ne misliš da bi to netko napravio samo zato što to može i jednostavno je...
Koji je česti argument u prepirkama Windows i OS korisnika? Za Mac nema virusa... (Što je pojednostavljenje, ali je i donekle stvarno istina)... E, sad, da je tako lako zaraziti tih (po nekim procjenama 20 milijuna (relativno novokupljenih, živućih Mac-ova na svijetu, iako je stvarni broj vjerojatno negdje između 75 i 100 milijuna) zar ne misliš da netko to ne bi i napravio?
Da citiram jednu epizodu serije "The Big Bang theory" (čisto zato jel mi je to sad palo na pamet), napravili su program s kojim netko u Kini ili bilo kojem dijelu svijeta može paliti i gasiti svjetla u njihovom stanu, i kad je netko pitao "Čemu to služi, zašto ste to napravili?" Odgovor je bio "Because we can!"...
15.12.2012 | 23:34
Hackeri nešto rade "beacuse we can" i obično ne rade zloćudne viruse. Oni rade samo dokaz svoje vještine i znanja. Slično kao što profesionalci u penetracijskom testiranju ostavljaju marker "I was here" ili uzimaju uzorak tajnih podataka kao dokaz naručitelju da su pronašli ranjivu točku.

Viruse i trojance rade kriminalci, s kriminalnim namjerama. Kao i kod svakog zločina, tako i kod ovog treba postojati motiv. Kriminalci ne rade ništa "because we can", nego zato što im se to isplati. U tom smislu, malo je vjerojatno da se netko bavi Macom dokle god je u teškoj manjini, jer im se isti napor (trošak) uložen u Windowse isplati puno više. Oni koji rade malware za Maca, traže svoju "nišu", moglo bi se reći. Ili "šire tržište", nakon što su windowse već dobro pokrili. U tom smislu - da - što Mac postaje popularnija platforma, to je zanimljiviji kriminalcima. Isto kao i Linux.
15.12.2012 | 23:41
Tu se ne slažem... Znaš onu "narodnu", prilika čini lopova... Ako postoji rupa, netko će ju iskoristiti... Naravno, što je više korisnika sa potencijalnom "rupom" to će i interes biti veći... Zar stvarno ne misliš da netko tko to zna i može ne bi iskoristio sigurnosni propust bilo koje vrste kod korisnika kojima i neke booking agencije prilikom pretrage hotela u svijetu izbacuju hotele sa većim cijenama jer su to kao "bogatiji korisnici"... Glupo ili ne, istina je... Iako bi ja osobno molio da mi se i dalje izbacuju jeftinije opcije...
16.12.2012 | 00:04
Bavio sam se poslom usko vezanim uz sigurnost 7 godina. Ta "narodna" o prilici i lopovu je pogrešna, ili barem preopćenita, kao i mnoge druge ("što se mora, nije teško", "tko rano rani dvije sreće grabi", "tko radi, ne boji se gladi"...). Postoje relevantne statistike i analize kriminaliteta i one kažu da bez motiva nema zločina. I još kažu da se u zaštiti slijedi princip lanca za bicikl. Kad vežeš svoj bicikl lancem, nije bitno da je tvoj lanac nerazvaljiv, nego samo da je jači od onog na susjednom biciklu. Ako to postigneš, vrlo je mala vjerojatnost da se netko s kriminalnim namjerama upusti u razvaljivanje tvog lanca, kad je susjedni lakše i brže razvaliti. Čak i ako bicikl jest jeftiniji.
16.12.2012 | 00:12
Kako sam negdje citao, macos drzi 8% trzista. I zar nije isplativije nesto praviti za 90%trzista nego za 8. Isto tako u evropi se najvise kradu auta vw grupe. Ne zato sto je druge tesko provaliti, nego vise ih ima i isplativije je.
16.12.2012 | 09:06
Sank kaže:
cariblanco kaže:

I još se uvijek ne mogu instalirati osim ako im to vlasnik Maca ne odobri. Zato oprez s passwordom!

Kako možemo biti sigurni kad nas instalacija nekog programa traži da upišemo admin pass,da je to stvarno zahtjev od aplikacije a ne da je netko napravio identičnu neku aplikaciju i jedini mu je cilj da nam pobere admin pass.
Ima li kakva lista gdje je normalno da neki programi traže admin pass.Nisam tu mislio na cjelokupnu listu,nego onako okvirno.Sad sam se sjetio i da me je google crome tražio da upišem admin pass,prilikom instalacije?
16.12.2012 | 09:49
Svaki program koji se instalira iz .pkg ili .mpkg te traži admin pass kod instalacije. Najprije pročitaj na siteu od softvera, da li je to očekivano ponašanje. Onda vodi računa odakle si downloadao pkg. I izbjegavaj takve aplikacije koliko god možeš.

No, ako si već instalirao Chrome, to je ionako najgori spyware koji za Mac uopće postoji. Teško da si nečim možeš više za*ebati Maca.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Beli, Bertone, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (1122)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO