28.07.2012 | 17:27
drlovric kaže:
1. Mogu li na NAS imati zajednicku iTunes arhivu, koju mogu koristiti svi Macovi i PC na mrezi?
JA imam D-link 320. Podržava AFP protokol i možeš imati na njemu shared iTunes arhivu.
2. Mogu li kreirati particiju na jednom od diskova za TM backup (samo za moj glavni MBP stroj). Ili je pametnije da koristim poseban externi drive samo za tu svrhu?
Ne posebnu particiju, nego sparsebundle na korisničkom folderu. Radi malo na guranje (neće od prve, ali ja sam ga upogonio od druge, nakon malo čačkanja po netu, ima step-by-step uputa). DNS ne podržava više particija na volumeu, ali to ti ni ne treba.
3. Pise u uputama da ima Torrent podrsku. Znaci NAS skida torrente bez racunala (legalne naravno
). Jel to radi u praksi?
Da. Naravno, kako on non-stop visi na internetu, tako i seeda torrente non-stop. U slučaju da seeda nešto nelegalno, posjeti te policija, kao ona dva bedaka prije jedno 6 mjeseci. Ali to kažem samo onako, jer ti ionako to trebaš samo za legalne torrente.
4. Koje biste mi diskove preporucili da stavim unutra? Imajuci u vidu buku, zagrijavanje, pouzdanost...
DNS-320 se grije dosta, i ventilatori mu dosta buče. Nije za držati nigdje gdje boraviš. Meni stoji na stubištu, i to skroz gore na vrhu, u potkrovlju, pokraj ADSL routera, direktno kabelom uštekan u njega.
Ergo, kako se dosta grije, ne pretjeruj s brzinom diskova jer ih neće moći ohladiti.
5. Moze li se bezicno gledati film bez problema (NAS-Apple Extreme-ATV ili neki drugi streaming player)?
Onako. Recimo da može, ali ako nitko ništa drugo pri tom ne radi s NASom. O fullHD filmu govorimo, naravno. Niže rezolucije bez frke.