22.09.2013 | 03:17
drlovric kaže:
Mene uopce cudi da su ostavili iPad 2 u ovoj prici. Ocekivao sam da nece moci iOS7 na njega...
iPad 2 i iPad Mini su trenutacno jedina dva iOS uredjaja koji nemaju Retina display.
Mini je u prednosti jer je uz istu rezoluciju fizicki manji, pa je gustoca veca, tako da iPad 2 ispada the worst case scenario za koristenje iOS7 :/
Evo par preporuka za popraviti citljivost na iPad2:
- pod Settings > Accessibility > Bold Text (ukljuciti)
- pod Settings > Accessibility > Increase Contrast (ukljuciti)
- pod Settings > Accessibility > Reduce Motion (ukljuciti)
Nakon ovoga smanjila se vrtoglacica jer animacije izgledaju prirodnije sa manje zapinjanja i blura, slova u preruznom Safari zaglavlju se bolje vide (slova za linkove), te posvuda su slova ok, osim na tipkovnici, a bold i contrast ne pomazu za nevidjeno ruzan Notes zuti font sa nekakvom teksturom u pozadini.
Za totalno poruznjenje koristenja, ali u slucaju potrebe jos ostaju na raspolaganju:
- pod Settings > Accessibility > Larger Type (ukljuciti)
- pod Settings > Accessibility > Bold Text > Drag Slider
- pod Settings > General > Text Size Drag Slider
Uglavnom ne vjerujem da na bilo kojem retina ekranu ovako pojadnostavljeni Safari gumbi na crnoj pozadini mogu izgledati primamljivo (cak me podsjecaju na Android gumbe za Home i Back), a Notes app je toliko los da ne mogu vjerovati da ima veze sa Apple-om.
Nakon ovih preinaka mogu reci da iOS7 radi sasvim solidno, mislim nije spor, ali se na iPad2 prvi dan rusilo par aplikacija iako je bio napravljen update za iOS7, a jedna od aplikacije je i App Store, za sada zelim vjerovati da se radi o opterecenosti servera, ali ne znam kako to objasniti ako su se neke aplikacije uredno vidjele i download je bio moguc a za neke sam dobio samo bijeli kvadrat na kojem se nikad nije pojavila aplikacija, u nekim slucajevima se aplikacija jednostavno skrsila.
Morati cu poceti surfati u nekom drugom browseru
Brijem da iOS7 ima skriveni feature za sve iOS masine, a to je da stedi bateriju do 20% jer je sve toliko bijelo da se neda zivjeti bez smanjivanja svjetline ekrana.