25.09.2013 | 08:13
Vice kaže:
... Dok ga koristim vidim kako se baterija prazni. 99,98,97%... Koristio sam ga 45 min,a baterija je već bila na 75%, a od tih 45min je 10 bio na 3G-u....
Živa istina - potvrđujem iz vlastitog iskustva sa iOS7 na iPhone 4. Meni osobno novi OS je neupotrebljiv. Sada sam prema naputcima sa weba napravio sljedeće:
* isključio Background Apps Refresh
* isključio Email Push
* smanjio osvijetljenost ekrana na cca 15% i isključio Auto-Brightness
Možda sa svime ovime isključenime izdrži jedan dan.
Pitam se čemu novi iOS ako veliki dio funkcionalnosti moram isključiti da bi uređaj na jednom punjenju radio barem 24h. Svi gui elementi odazivaju se sekundu-dvije dulje nego prije - više nisam siguran je li uhvatio tap ili nije. Primjer: pokretanje Contacts - 3 sekunde prikazuje samo bijeli ekran i Search na vrhu - tapnem u Search i počinjem upisivati prva slova kontakta - 2 sekunde ne vidim ništa - niti utipkana slova niti kontakte, ali znam - uhvatio je
samo je eto spor i ne prikazuje. Naravno, nakon tih 2-3 sekunde sve prikaže u redu, nađe tražene kontakte - ali sporost... i tako sa svakim gui elementom.
Što se izgleda OSa tiče, ne znam kako vama no mene ta rudimentarnost odbija. Čemu jednobojni poveći pravokutnik na iPad-u sa iOS7, onaj dolje na Home ekranu gdje su 4 glavne ikone? Istina, što je fizički manji uređaj to taj pravokutnik izgleda bolje - evo na iPhone-u može proć iako pri krivom izboru slike za Home Screen pozadinu, boja pravokutnika postane takva da se stapa sa 4 ikone - imho loš dizajn. Nije li prethodna ploha ulaštenog&ukošenog trapeza bila vizualno atraktivnija? Ostavljala je dojam ulaštene ukošene 3D plohe? ios7 jednobojni pravokutnik - pa nisu ovo 80te.
Ikone? Kad sam slušao/gledao Jony Ive-ove genijalni marketinški video, toliko poligona u svakoj ikoni (možete primijetiti crte "placeholdere" ako vam ikone nisu još renderirane radi sporosti cijelog OSa) - čemu... meni je konačan izgled ikone grozan, flat, neprepoznatljiv. Ikona za kameru/photo - nekakav "cvijet", rozeta raznobojnih leća? Hm. Što je nedostajalo prethodnoj ikoni leće kakva doista izgleda? Uklanjanje onog ficleka "otrgnutog papira" u kalendaru - genijalno; ios 7 kalendar - bolna rudimentarnost na djelu. Znam, tisuću ljudi milijun ukusa - meni eto novi izgled nikako nije sjeo.
Sažetak iOS 7 na iPhone 4: vrlo spor u svim gui operacijama + antipatičan izgled GUI-ja + vrlo brzo trošenje baterije
I da, sad kad više ne mogu downgrade-ati, koristiti li i dalje ios7/iPhone ili ne?
Nažalost, nemam vlastitih Android sustava pa zaključak sam ne mogu donijeti.