iOS 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 7

30.09.2013 | 11:05
Nema tamo Pano, samo Snimanje, Foto i Kvadrat i Kvadrat je zadnja opcija a to nije to..
30.09.2013 | 12:23
  • Navigator
  • Posjetitelj
30.09.2013 | 15:25
B4sic kaže:
Nema tamo Pano, samo Snimanje, Foto i Kvadrat i Kvadrat je zadnja opcija a to nije to..

Panorama postoji samo na iPhone 5. Nema na "četvorki".
30.09.2013 | 15:49
Na 4S imam panoramu.
  • Navigator
  • Posjetitelj
30.09.2013 | 15:56
Pa to sam i napisao, da nema na "četvorki"
30.09.2013 | 16:07
Navigator kaže:

Pogledaj 3. stranu ove mete i predzadnji post gdje sam napisao da imam 42 32GB iOS 7 zato me to i mući a za 4 znam da nema.
  • Navigator
  • Posjetitelj
30.09.2013 | 16:16
sorry, nisam prije primijetio
30.09.2013 | 17:21
B4sic kaže:
Navigator kaže:

Pogledaj 3. stranu ove mete i predzadnji post gdje sam napisao da imam 42 32GB iOS 7 zato me to i mući a za 4 znam da nema.

Poslao sam ti PP to je iPhone 4 a ne 4S
04.10.2013 | 21:31
boriskr kaže:
Meni, na iP4S, upravljanje muzikom iz Control Centra, radi izvrsno.

E, pa sad mi više ne radi:angry:

Otkako sam stavio 7.0.2, neće. Ne rade mi ni kontrole audio BT u autu. Zapravo, ne prepoznaje FF (ako hoću preskočiti pjesmu), stalno radio šalje poruku da je uređaj pauziran, a nije mojom voljom. Na 7.0.0 je bar šljakao FF.
05.10.2013 | 19:12
Resetiranje uvijek pomaže. Zato svi imamo osjećaj da se Apple približava MS-u
06.10.2013 | 05:31
@jigss:

Evo stigao Asus Nexus, posljednji model, o kojem si pricao.

Nisam stigao nista detaljno cackati, ali javim dojmove. Imam i Galaxy Tab 3 na stolu, pa mogu napraviti direktnu usporedbu.

Prvo sto sam primjetio je da nema onih Samsungovih dzidza (widgets, GUI, i sl) nego je plain Android, sto uopce nije lose
IMG_2376.JPG
06.10.2013 | 08:26
Meni je Android sasvim ok kao sto sam vec spomenuo, no sada primjecujem jedan drugi problem. S vremenom je trend da samo povecavaju display, tako da se s vremenom nekako podrazumijeva da svaki Android telefon sa brzim procesorom i vise memorije mora biti pladanj. Zar sam ja jedini koji zeli cim manje dimenzije? Recimo Xperia U ima savrsene gabarite. Xperia P mi je vec malo neugodna i prevelika, no nakon sto sam vidio da je HTC One Mini veci (!) od Xperie P, mozda bolje da se ne zalim. Koliki je onda taj HTC One koji nije "Mini"?? Na kraju cu zavrsiti na Iphoneu samo zato jer ce Apple jedini nuditi neokrnjeni hardver u manjem pakiranju. :-/
06.10.2013 | 09:06
Riba ovo je 7" tablet. Nije mob
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
06.10.2013 | 10:47
drlovric kaže:
Riba ovo je 7" tablet. Nije mob

Onda si fulao topic osim ako na njemu nemas problema sa ios7
06.10.2013 | 12:33
drlovric se samo nadovezao na nas razgovor od prije u ovom topicu...

Da, to sam i rekao - cisti, "vanilla" AOSP android je nesto sasvim drugacije.
Cisto, fluidno, otvoreno.

Uglavnom, volio bih da napravis osvrt i usporedis sve tablete koje si isprobao, ali naravno u novoj temi.
04.11.2013 | 03:48
Do prije nekoliko dana sam se dvojio oko prelaska na iOS 7 (iPhone 5), isključivo zbog loših vijesti o trajanju baterije. Odlučio sam riskirati i čini se da mi se posrećilo.

Mogu reći da mi baterija drži jednako kao i na iOS-u 6. Upravo gledam u ekran, ostalo je još 13%, mobitel je skinut s punjača prije točno 48 sati od čega je usagea imao 8 sati i 10 minuta. To korištenje podrazumijeva ove postavke: isključene animacije i paralax, lokacijske usluge, 3G, Bluetooth, Air Drop, App Refresh, svjetlina za 1/3. Wi-Fi je uključen stalno. Oko 3 sata ili više je potrošeno na telefonske razgovore, 3-4 sata na browsanje i dopisivanje preko Facebooka, ostatak švrljanje po izbornicima, par videa, pjesama i pozadinski mail fetch za 4 računa svakih sat vremena. I korištenje kao bežičnog miša tu i tamo.

Postavke kakve sam imao i na iOS 6 manje-više. Fora je jedino u tome što mislim da bi dobio 1-2 manje rada sigurno da sam kontinuirano browsao par sati. Ovako sam ga uzimao samo kad mi je u danom trenutku trebao, browsao tipa 10-15 minuta i odložio ga. To je paušalna procjena.

Eto, sve u svemu, zadovoljan sam jer se nije puno toga promijenilo.
04.11.2013 | 08:05
Pozdrav ekipi,

Imam Iphonom 4s i od kad sam update-o iOS 7 imam osječaj da mobitel dosta sporije radi (nekad šteka što se na 6-ici nije događalo)
Zanimam me dali se to i drugima događa i ima li lijeka za to?
04.11.2013 | 10:30
Odi u settings, upali u accesability reduce motion i increase contrast. Malo potpomogne, naravno mogao bis ocistiti iphone malo od slika (stavi ih na komp) i aplikacije koje ne koristis.
04.11.2013 | 14:43
Ne znam baš da je do slika, imam ih 1200. Dok na drugom iphonu (isto 4s) je cca 2500 slika i na iOS 6 i sve ide ko podmazano, glatko, ništa ne šteka.
Mislis da ugasim kontrast i kretanje? Jesam.
Malo prije sam resetirao mob i malo je bolje al opet imam osjecaj da je prije brže radio. Cini mi se da je iOS 7 samo navlakuša da kupiš novi mobitel
14.11.2013 | 21:31
Dostupan iOS 7.0.4
15.11.2013 | 10:32
Imam jedan bug u Notes app na iPhone 4S: kad označim dio nekog teksta i želim ga kopirati Notes app se ruši?!

Mislio sam da će se to ispraviti ovim 7.0.4 Updejtom, ali nije...

Štoviše, jučer mi se na jednak način srušio i Mail app (nakon 5 min. tipkanja ...
16.11.2013 | 15:06
Light kaže:
To korištenje podrazumijeva ove postavke: isključene animacije i paralax, lokacijske usluge, 3G, Bluetooth, Air Drop, App Refresh, svjetlina za 1/3. Wi-Fi je uključen stalno.

Razumijem da ti je fora imati mob nekoliko dana bez punjenja, ali nije li lakše svaki dan prije spavanja ga nataknut na punjač, a pritom imati normalnu 50% svjetlinu, uključen 3G, lokacijske usluge, App refresh. Recimo bez ovog navedenog mobitel bi mi mogao i služiti kao podložak za neravni stol... BT i AirDrop se lako pale prema potrebi, pa njih ne bi ni držao upaljenim, no ovo ostalo...
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
17.11.2013 | 17:15
stigao update 7.0.4. mene sad zanima zakaj na iTunesu uvijek radi update od gigu i nekaj, dok ako bi na mobu skida samo 13 mb..
18.11.2013 | 19:12
Zapravo ne, jer sam trenutno većinu vremena doma. Tako da mi ne treba 3G. Lokacijske usluge ne koristim osim kad mi vani zatreba GPS (rijetko). App refresh mi je nepotreban jer koristim manje od 5 aplikacija na dnevnoj bazi. A svjetlina od 50% mi je neugodna za oči dok surfam navečer, 30% ili manje je optimalno za moj vid. S obzirom da mi je mob dok sam doma uglavnom za pozive, texting i Wi-Fi browsanje, ovakav raspored opcija mi je optimalan.

Inače, primjetio sam da iPhone 5 puno dulje drži na 3G-u ukoliko se u potpunosti isključi Spotlight search (uz prethodno navedenu konfiguraciju opcija). Recimo da mi je s tom opcijom oduzimao oko 1% za 2 minute browsanja, a bez nje 4-5 minuta.

Ono što mi se također sviđa kod iOS-a 7 je što je daleko izbalansiraniji od iOS-a 6 što se tiče potrošnje baterije. Kad bi mi mjerač dosegnuo 30 % na iOS-u 6, do 20 % bi padao rapidno u svega par minuta korištenja, dok bih od 20 % do prazne baterije mogao izdržati manje od sat vremena browsanja tekstaulnih stranica.

I sada od 30 d0 20 posto opada nešto brže nego do 30 posto, ali svejedno manje brzo nego na šestici. A na posljednjih 20 posto baterije mogu izvuči još barem sat i pol, ako ne i dva gledanja videa na YouTube-u.

U stand by stanju pak troši oko 1% za svaka 3-4 sata mirovanja, jako dobro.

U svakom slučaju, iOS 7 treba pustiti da odsjedi na mobitelu nekoliko tjedana, tek se onda uravnoteži i daje sasvim dobre i ugodne rezultate rada.

Još uvijek ima neke bugove, ali sveukupno sam zadovoljan jer nisam imao značajnijih problema, a battery life je ostao otprilike isti, samo što je još uravnoteženiji.
18.11.2013 | 20:31
7.1 beta dostupna developerima
18.11.2013 | 21:47
What’s new in iOS 7.1 beta
As we continue to dig through the new information in iOS 7.1 beta 1, we’ll be listing any major changes we find below:

instead of saying ‘No Missed Notifications,’ it now just says ‘No Notifications’ when NC is cleared.
new Yahoo logo is now present in NC, as well as Weather app
seems to be a number of bug fixes related to stability/performance
new ‘HDR Auto’ feature in the Camera app
new ‘Upload Burst Photos’ option in Settings app (Photos & Camera tab)
new ‘Use Dark Keyboard’ option in Settings app (Accessibility tab)
11.12.2013 | 13:36
Navodno se može 7.1 instalirati na non developer iDevices?
Vido sam par likova na youtubeu da su uspjeli.
Je li netko mozda pokusao dici 7.1?
15.01.2014 | 21:34
Pozdrav, imam jedno pitanjce. Možete li mi reći kako da točno postići da mi nativna mail aplikacija ne pusha i ne fetcha ništa, a da to rade gmail, icloud backup, itd. Zasad mi uvijek ispada da ili obje pushaju ili niti jedna.
16.01.2014 | 01:14
Evo da i ja napisem par rijeci o iOS-u 7... Nakon mjeseci otpora zbog dizjna koji mi se nije svidjao i ja sam napokon popustio te instalirao sedmicu na iPhone 5 i iPad 4...
U ovih desetak dan koristenja mogu reci dvije stvari, na iPhone- u, barem zasad, radi savrseno, nista ne trza niti laga, da bi rijec rekao, sve pet... Iako i dalje nisam fan dizajna...
Sto se iPad-a tice, to je druga prica... Iako ni tu nemam problema sa trzanjem i lagom, imam jedan drugi... Ne prodje niti jedan dan a da se iPad ne restarta sam od sebe u nekom trenutku, i to prilikom koristenja uglavnom nativnih Apple aplikacija... Vrlo razocaravajuce i iritantno, daleko je to od stabilnosti iOS-a 6, na kojem se takve stvari nisu dogodile doslovno nijednom.... Znam, postoje savjeti tipa: restore, set up as new, i sve je to divno i krasno, ali cinjenica je da su to, ajmo tako reci, Windows "prtljanja" za koje prije nije bilo nikakvog razloga na iOS uredjajima... Sto se mene tice iOS 7, iako ima nekih novih funkcionalnosti koje mi se svidjaju, je korak unatrag, i to poprilicni sto se tice dobro nam znanog "It just works..." principa, barem sto se iPad-a tice... Sad je to vise: "It just works... Most of the time..." Zato iPad 2 ostaje na iOS 6, ako cetvorka ne moze prozvakati iOS 7 kako spada sta ocekivati od dvojke... A osim toga, dvojka vrlo pouzdano i veselo radi na iOS 6...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 54 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, robee, tino1, Anonimci (327)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO