18.11.2013 | 19:12
Zapravo ne, jer sam trenutno većinu vremena doma. Tako da mi ne treba 3G. Lokacijske usluge ne koristim osim kad mi vani zatreba GPS (rijetko). App refresh mi je nepotreban jer koristim manje od 5 aplikacija na dnevnoj bazi. A svjetlina od 50% mi je neugodna za oči dok surfam navečer, 30% ili manje je optimalno za moj vid. S obzirom da mi je mob dok sam doma uglavnom za pozive, texting i Wi-Fi browsanje, ovakav raspored opcija mi je optimalan.
Inače, primjetio sam da iPhone 5 puno dulje drži na 3G-u ukoliko se u potpunosti isključi Spotlight search (uz prethodno navedenu konfiguraciju opcija). Recimo da mi je s tom opcijom oduzimao oko 1% za 2 minute browsanja, a bez nje 4-5 minuta.
Ono što mi se također sviđa kod iOS-a 7 je što je daleko izbalansiraniji od iOS-a 6 što se tiče potrošnje baterije. Kad bi mi mjerač dosegnuo 30 % na iOS-u 6, do 20 % bi padao rapidno u svega par minuta korištenja, dok bih od 20 % do prazne baterije mogao izdržati manje od sat vremena browsanja tekstaulnih stranica.
I sada od 30 d0 20 posto opada nešto brže nego do 30 posto, ali svejedno manje brzo nego na šestici. A na posljednjih 20 posto baterije mogu izvuči još barem sat i pol, ako ne i dva gledanja videa na YouTube-u.
U stand by stanju pak troši oko 1% za svaka 3-4 sata mirovanja, jako dobro.
U svakom slučaju, iOS 7 treba pustiti da odsjedi na mobitelu nekoliko tjedana, tek se onda uravnoteži i daje sasvim dobre i ugodne rezultate rada.
Još uvijek ima neke bugove, ali sveukupno sam zadovoljan jer nisam imao značajnijih problema, a battery life je ostao otprilike isti, samo što je još uravnoteženiji.