12.06.2013 | 00:35
evo bas se malo igram pa da rezimiram sta vidim ovako iz prve da je novo a ne odnosi se na estetiku.
- control centar. swipe od dna prema gore donosi meni sa "brzim postavkama". ovo je meni osobno jako korisno. volim sam podesavati brightness po potrebi, a ovo je daleko jednostavnije nego kopanje po postavkama.
- spotlight se sada priziva swipe gestom prema dole sa bilo kojeg dijela zaslona kada ste u springboardu.
- control center i notification center se mogu aktivirati i na lock screenu.
- nema ogranicenja za broj aplikacija u folderima (i newsstand se moze strpati u folder)
- audio za facetime (samo wifi koliko vidim). ovo mi je super
- automatska organizacija slika (stvara sam evente uzimajuci u obzir lokaciju i datum). ovo odlicno izgleda, i super je korisno za one koji imaju tonu slika poredanu u jedan veliki niz a lijeni su sami organizirati doma albume i evente. svaki dan slikam nesto na poslu, i kada mi treba neka slika krenem listati pa onda nagadjam "dali je slika koju trazim prije ili poslje ove slike". ovdje su sortirali po godinama, mjesecima, tjednima i jos uzeli u obzir lokacije. korisno
- iRadio kod nas naravno ne radi. ovo je fora stvar ali eto. zivimo di zivimo. mala digresija! UNISTILI su music app. nema vise onog prelistavanja albuma
njah
- multitasking je sminkerski sredjen, ali je ubijanje aplikacija jednostavnije i brze. kazu da uredjaj pamti koje aplikacije cesce koristimo pa ih cesce refresha u pozadini.
- app store je brzi i pregledniji. ovaj na iOS6 je bio katastrofa.
- airdrop podrska. ovo me zanima kako ce raditi. brijem da bi moglo biti korisno. mac ne vidi na zalost.
- u sklopu kompasa postoji i libela
ima jos nekih stvari oko mapsa, ali nisam se u to zagledao. pretrazivanje mailova bi trebalo biti bolje. nadam se da fakat je jer je prije bilo traljavo. i safari mi izlgeda pristojno, alatne trake ne zauzimaju vise 20% zalsona. i konacno su uveli geste za naprijed nazad (ovo je opcenito provuceno kroz cijeli OS).
u svakom slucaju ima korisnih novosti. nije neki veliki skok, ali je korak naprijed.