18.11.2010 | 19:00
Sank je napisao:
Pročitao sam negdje na netu da je iPad sada iskoristiv 30%, a da će po izlasku OS 4.2 biti iskoristiv 70%, a u nekoj slijedećoj verziji 75% itd, ali da nikada neće postići 100%
Jaoooooo.... Ovo zvuči baš kao nešto što je mogao napisati netko iz odjela marketinga...
Pa nije to hiperbola f(x)=1/x pa da nikad neće doseći nulu...
iPad sigurno nije zamišljen da inženjeri na njima izradjuju svoje nacrte i obavljaju barem 99% svog posla,
I dalje patiš od površnog čitanja
Napisao sam da bi bio odličan
elektronički rokovnik. Za bilješke i skice. Ono - sjedimo na građevinskoj koordinaciji i raspravljamo o nekom konkretnom detalju koji treba nekako riješiti. U raspravi škrabamo jedan drugom što i kako i na kraju se složimo oko jedne takve škrabotine koja se onda treba razaslati svima i priložiti uz zapisnik.
I onda se sjetiš na jednoj koordinaciji da si već jednom imao sličnu situaciju, tamo negdje prije 6 godina. Al jbg, ta je skica ostala u predpredpredpredzadnjem rokovniku, u kanci u ormaru. E, jel kužiš sad?...
I znaš što je najtužnije od svega? Što je Apple imao takav proizvod. Ograničen ondašnjom tehnologijom, ali pružao je upravo takvu funkcionalnost. Progooglaj malo Apple Newton.
Vjerujem da je iPad prvenstveno zamišljen kao uredjaj koji će nam omogućiti da nam informacije i znanje uvijek budu pri pruci (čitanje, surfanje, mail),
Ja se slažem da je kao takac plasiran na tržište, ali ne vjerujem da je zaista zamišljen samo kao to. To bi bilo jako kratkovidno. Do onog što preostaje jednostavno još nisu stigli.
te da u odredjenoj mjeri možemo bilježiti svoje ideje,
U kojoj mjeri možeš bilježiti svoje ideje kad ne prepoznaje rukopis. Mene od tipkanja po nacrtanoj tipkovnici prođe volja za bilježenje ideja nakon 30 sekundi. Da ne govorim što kad bi htio svoju ideju skicirati? Da je skiciram prstom umočenim u krv ubijenog plijena, kao neandertalci po zidu pećine?
I to u jednoj aplikaciji, a pisane bilješke u drugoj. A kako da to spojim?
Sjetite se serije Star Trek. Ideja o tabletu dolazi od tamo, uostalom kao i puno drugih fantastičnih ideja. U toj seriji tableti se upravo koriste za to, skuplanje informacija ili bilježenje istih u svakom mogućem momentu i položaju
E, bome ne. Za skupljanje i bilježenje informacija koriste trikodere. Nemoj sad tu muljat...
A što se tiče tableta u Star Treku, to sam već jednom napisao tu kako mi je to super fora kako holodoktor (koji je zapravo komad softvera u brodskom kompjuteru) koristi tablet za očitavanje podataka iz tog istog brodskog kompjutera. E, brate...