17.11.2010 | 22:20
Sank je napisao:
smayoo je napisao:
Pa evo, ja sam ga probao koristiti i moram reći da se u načelu slažem sa Žapcem. Možda nije konstruktivno (tj. možda je beskorisno to reći), ali jednoumno je isto koliko i tvoj stav. Dakle, tvoj je jednouman, moj je isto jednouman, a skupa čine dvouman (rekli bismo: objektivan) stav. Zar ne?
Oprosti Smayoo, ali ponekad imam osjećaj da površno čitaš forum. Što ti uopće znaš kakav je moj stav? Vjerujem da nije jednouman, jer sam recimo crnaovci (...)
To što sam napisao je više filozofski. Bolje da se ne upuštamo dalje. Nije ni bitno.
smayoo je napisao:
Ja sam dosta toga i "korisnog" (konstruktivnog) napisao na temu iPada - o tome što bi sve taj uređaj mogao raditi, a što bi mene učinilo njegovim oduševljenim korisnikom. Nažalost, od svega toga, on nudi - samo čitanje knjiga i web stranica. Premalo za preveliku cijenu. A o borgovskoj fori sa AppStoreom da ni ne započinjem...
Iskreno, dao sam si truda i pretražio sam cijeli forum za tvojim konstruktivnim pisanjem u vezi iPada i nisam uspio naći ništa osim zabluda?
Sigurno nije na iPad forumu jer sam o tome pisao prije nego je otvoren iPad forum. Moglo je biti u iPhone forumu, ili u komentarima članka o iPadu, ili tako nešto...
Što se tiče tvojeg komentara da se na iPadu može samo čitati knjige i web stranice, a što ću ti ja kad ti očito nedostaje inventivnosti.
Vidim, nisi ni ti cijepljen od površnog čitanja.
Napisao sam (a ti si me još i citirao!):
o tome što bi sve taj uređaj mogao raditi, a što bi mene učinilo njegovim oduševljenim korisnikom. Nažalost, od svega toga, on nudi - samo čitanje knjiga i web stranica.
A onda sam jedan primjer i ponovio u postu točno iznad tvojeg (ali čini se da njega nisi pročitao uopće).
S obzirom da ja volim muziku najviše me se dojmila DJ Rana Sobhany koja koristi dva iPada za miksanje, a i slikar David Jon Kassan je fantastičan u slikanju prstom
Eh, jbg, kad sam ja jedan zalupan i neinventivan inženjer pa ne znam ni slikati, ni miksati prstima...
Ah, da, i ako si još uvijek u zabludi da iPad 3G nema ugradjen GPS, možeš se na stranicama Apple uvjeriti da ima A-GPS što znači Assisted GPS, a što je to piše na stranicama Wikipedie:
Hvala ti što si ispravio tu moju zabludu, makar se i radilo o stvari koja mi je potpuno i totalno beznačajna.
Kad smo već kod toga, ima li za iPad (bez jailbreakanja) software za GPS navigaciju koji
nije online (kao GoogleMaps), nego ima karte pohranjene na uređaju? Jer, ako nema, sorry, ali to je preskupo za ozbiljno korištenje.
Ja još uvijek eksperimentiram i pomalo zapisujem, pa se nadam da ću uskoro uspjeti napisati zaista ponešto konstruktivno u vezi korištenja iPada.
Budi siguran da ću ja to vrlo rado pročitati. Molim te (molim te!) iznenadi me pa mi otkrij neku primjenu koja bi bila korisna poslovnom čovjeku i inženjeru. Hvala.
Iskreno, čekam izlazak iOS 4.2 koji će iPad učiniti još upotrebljivijim gadgetom jer će pored multitaskinga donijeti još pregršt novih funkcija.
To je sasvim na tragu onog što sam ja o iPadu zaključio - da je na tržište izbačen kao poluproizvod i da će proći još 3-4 godine dok ne postane zaista upotrebljiv. Isto kao i iPhone.