08.11.2012 | 19:23
Vipnet mi je danas priuštio neviđenu frustraciju. To što su mi danas napravili nije usporedivo ni sa čim što mi je ikad ikoji pružatelj ikakvih usluga učinio. Sreća je što ne postoji dugme koje bi se moglo pritisnuti pa da ih tamo sve podavi ko štakore, jer da postoji, danas bi lupao po njemu ko po fliperu.
Naručio sam iPhone 5. Dostavljač ga je jučer dostavio na krivu adresu (u našu firmu, ali sjedište, a ne u riječki ured gdje ja radim). S obzirom da nisam nikakav gadget freak, nije mi se dalo izmišljati kerefeke, nego smo jednostavno dogovorili da ostane tamo gdje je dok netko odande ne dolazi ovamo, ili obratno. 3-4 dana nikom ne igraju ulogu.
Osim Vipnetu.
Koji mi je jutros
*bez ikakvog upozorenja* jednostavno isključio postojeći SIM i od mobitela koji još aktivno koristim napravio - ciglu. Ja sam to, stjecajem okolnosti, skužio tek oko 11h kad sam prvi put pokušao nekog nazvati. A dotle je mene nebrojeno ljudi pokušalo nazvati. Ne bi dobili čak ni moju VIP sekretaricu, nego samo kriptičnu poruku "korisnik ne može odgovoriti na poziv" koju si ljudi obično protumače kao "nije platio račun za telefon pa su ga iskopčali" ili kao "stavio me na reject listu". O razini poslovnih neugodnosti neću sad u detalje, ovo je dovoljno da si svatko tko je u sličnoj koži zamisli.
Gospođi u call centru je isto trebalo dobrih 15 min dok nije skužila o čemu se radi (je*o ih njihov vlastiti informacijski sustav!).
I onda tu počinje drugo poglavlje. Ona mi staru SIM karticu "iz tehničkih razloga"
više ne može reaktivirati!!!!!!!!!!!! nego mi daje upute da skupim ne znam koliko papira i pečat iz firme i idem osobno u VIP centar da mi tamo izdaju NOVU karticu.
S obzirom da je ona dala sve od sebe da mi pomogne i da zaista nije kriva za nečiju tuđu brljotinu, suzdržao sam se da njoj ne istresem sve ono što ide njene i ne znam čije druge šefove te sam joj samo rekao da očekujem da mi se javi netko odgovoran, s informacijom kako mi kane nadoknaditi indirektnu štetu.
U međuvremenu sam se već vidio kako radim put od 200 km samo da bi uzeo jeb... telefon i funkcionalnu sim karticu, ali srećom ispalo je da kolega sutra ujutro dolazi do nas, a već je ionako bilo 3 popodne.
Idućih nekoliko sati sam potrošio na nagađanje tko me je sve pokušao dobiti i zivkanje ljudi naokolo, ispričavanje, itd.
I sad me, prije pola sata, zove neki lik iz Vipneta, da, kobajagi, "vidi što se može učiniti s mojim problemom". I onda mi kaže kako je to, eto, njihova praksa, kad netko (bilo tko) potpiše da je preuzeo pošiljku i oni dobiju papir natrag, automatski isključuju stari SIM. Drugim riječima, da bilo koji lik s ulice kaže "njega nema, ja sam susjed, evo ja ću potpisat", mene isključe, a on ima na raspolaganju moj novi SIM, nezaštićen PINom, moj novi mobitel, a ja plaćam njegove račune.
Ja ga pitam tko je mene i kad o toj praksi obavijestio, a on na to nema odgovor. Ja njemu pričam o nenadoknadivoj šteti i gubitku poslovnog ugleda, a on meni kaže "oslobodit ćemo vas plaćanja mjesečne naknade od 111 kn ovaj mjesec".
Tu sam prekinuo razgovor, da ne postanem do kraja brutalan i vulgaran.
E, sad, mene zanima, da li je to nešto tako normalno i samo po sebi jasno da oni tek tako isključe aktivnog korisnika, a da ga nisu ništa ni pitali - da se smatra da ne moraju posebno na tu praksu upozoravati? Mislim - jamačno se još netko našao u ovakvoj situaciji? Ili nije?