Vipnet naprasno isključio stari SIM
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vipnet naprasno isključio stari SIM

08.11.2012 | 19:23
Vipnet mi je danas priuštio neviđenu frustraciju. To što su mi danas napravili nije usporedivo ni sa čim što mi je ikad ikoji pružatelj ikakvih usluga učinio. Sreća je što ne postoji dugme koje bi se moglo pritisnuti pa da ih tamo sve podavi ko štakore, jer da postoji, danas bi lupao po njemu ko po fliperu.

Naručio sam iPhone 5. Dostavljač ga je jučer dostavio na krivu adresu (u našu firmu, ali sjedište, a ne u riječki ured gdje ja radim). S obzirom da nisam nikakav gadget freak, nije mi se dalo izmišljati kerefeke, nego smo jednostavno dogovorili da ostane tamo gdje je dok netko odande ne dolazi ovamo, ili obratno. 3-4 dana nikom ne igraju ulogu.

Osim Vipnetu.

Koji mi je jutros *bez ikakvog upozorenja* jednostavno isključio postojeći SIM i od mobitela koji još aktivno koristim napravio - ciglu. Ja sam to, stjecajem okolnosti, skužio tek oko 11h kad sam prvi put pokušao nekog nazvati. A dotle je mene nebrojeno ljudi pokušalo nazvati. Ne bi dobili čak ni moju VIP sekretaricu, nego samo kriptičnu poruku "korisnik ne može odgovoriti na poziv" koju si ljudi obično protumače kao "nije platio račun za telefon pa su ga iskopčali" ili kao "stavio me na reject listu". O razini poslovnih neugodnosti neću sad u detalje, ovo je dovoljno da si svatko tko je u sličnoj koži zamisli.

Gospođi u call centru je isto trebalo dobrih 15 min dok nije skužila o čemu se radi (je*o ih njihov vlastiti informacijski sustav!).

I onda tu počinje drugo poglavlje. Ona mi staru SIM karticu "iz tehničkih razloga" više ne može reaktivirati!!!!!!!!!!!! nego mi daje upute da skupim ne znam koliko papira i pečat iz firme i idem osobno u VIP centar da mi tamo izdaju NOVU karticu.

S obzirom da je ona dala sve od sebe da mi pomogne i da zaista nije kriva za nečiju tuđu brljotinu, suzdržao sam se da njoj ne istresem sve ono što ide njene i ne znam čije druge šefove te sam joj samo rekao da očekujem da mi se javi netko odgovoran, s informacijom kako mi kane nadoknaditi indirektnu štetu.

U međuvremenu sam se već vidio kako radim put od 200 km samo da bi uzeo jeb... telefon i funkcionalnu sim karticu, ali srećom ispalo je da kolega sutra ujutro dolazi do nas, a već je ionako bilo 3 popodne.

Idućih nekoliko sati sam potrošio na nagađanje tko me je sve pokušao dobiti i zivkanje ljudi naokolo, ispričavanje, itd.

I sad me, prije pola sata, zove neki lik iz Vipneta, da, kobajagi, "vidi što se može učiniti s mojim problemom". I onda mi kaže kako je to, eto, njihova praksa, kad netko (bilo tko) potpiše da je preuzeo pošiljku i oni dobiju papir natrag, automatski isključuju stari SIM. Drugim riječima, da bilo koji lik s ulice kaže "njega nema, ja sam susjed, evo ja ću potpisat", mene isključe, a on ima na raspolaganju moj novi SIM, nezaštićen PINom, moj novi mobitel, a ja plaćam njegove račune.

Ja ga pitam tko je mene i kad o toj praksi obavijestio, a on na to nema odgovor. Ja njemu pričam o nenadoknadivoj šteti i gubitku poslovnog ugleda, a on meni kaže "oslobodit ćemo vas plaćanja mjesečne naknade od 111 kn ovaj mjesec".

Tu sam prekinuo razgovor, da ne postanem do kraja brutalan i vulgaran.

E, sad, mene zanima, da li je to nešto tako normalno i samo po sebi jasno da oni tek tako isključe aktivnog korisnika, a da ga nisu ništa ni pitali - da se smatra da ne moraju posebno na tu praksu upozoravati? Mislim - jamačno se još netko našao u ovakvoj situaciji? Ili nije?
08.11.2012 | 19:26
E, da, zaboravio sam i još jedan detalj: taj tip što me zvao maločas, kaže - možemo vam reaktivirati stari SIM. Ja ga pitam - a zašto mi je gospođa jutros rekla da je to neizvedivo. "Pa, znate, tehničarima je to malo više posla, pa oni to u pravilu odbijaju napraviti."

Fantastično. Dakle, onda kad mi je to moglo problem makar umanjiti, onda im se nije dalo to napraviti, a sad navečer, kad mi je već svejedno, e sad bi to mogli.

E, da mi je ono dugme....
08.11.2012 | 19:30
Da dam komentar. Ja sam u utorak otišao u VIP (posuo se pepelom jer sam rekao da to neću nikad uraditi) i prebacio broj s T-Coma na VIP. Preljubazna teta je to ispretumbala i NAGLASILA kako će me isključiti u petak (sutra) između 8 i 11 sati i da me NITKO o tome neće obavijestiti. Kad se to desi, trebam dići i kupiti iPhone kod njih. Nešto slično su i tebi napravili, samo što si ti bio na VIP-u, jedino je kartica promijenjena.
  • Navigator
  • Posjetitelj
08.11.2012 | 19:50
Ja sam isto tako dobio preko firme novi iPhone u petak ujutro putem dostave. Osoba iz VIP-a koja me kontaktirala naglasila je u mailu da napišem ZAHTJEV za uključenjem nano sima i pošaljem ga (zahtjev) mailom na njihovu službu za korisnike. Što sam i napravio. Ali kako na zahtjevu nije bila potpisana odgovorna osoba iz firme, a ja zahtjev s njenim potpisom naravno nisam ponovio, tu moju staru karticu još uvijek nisu isključili i evo je sva sretna (i izrezana) u iPhone-u veselo radi. Novi nano sim ni ne znam gdje mi je. Zato mi je sve to što se smayoo-u desilo nekako čudno.
08.11.2012 | 19:53
@Smayoo Čim sam pročitao dio da ste dogovorili da dostavljač ostavi mobitel tamo u sjedištu već sam unaprijed znao tijek priče. Nažalost, ali dijelom si si sam kriv. Bilo je za očekivati ako je isporuka isporučena da tamo netko u tehničkoj službi dobiva nalog da isključi karticu. Pa kud bi oni stigli da analiziraju gdje si ti di je mob i kaj ja znam. Jesi možda napomenuo dobavljaču da ne diraju sim dok ne javiš da si stvarn ti u posjedu iPhonea? Oslobađanje jedne mjesečne naknade je još bila dobra volja.

I da se razumijemo nemam nikog u vipu i sve u ovoj državi mi ide na k...., ali ovdje si se ti sam zakopao ne računajući da je riječ o ogromnoj firmi koja radi automatizmom, a ne obrtu od dva čovjeka gdje ti znaju i broj gaća. Da ih i pokušaš tužiti svaki sudac ili sudksi vještak bi rekao da su oni napravili sve ne samo po propisima nego i realno poslovno korektno.
  • Navigator
  • Posjetitelj
08.11.2012 | 19:54
Citiram: "I sad me, prije pola sata, zove neki lik iz Vipneta, da, kobajagi, "vidi što se može učiniti s mojim problemom". i pitam: na koji te broj dobio ako ti stari SIM još uvijek ne radi, a već je bila večer i ,pretpostavljam, više nisi bio na poslu?
08.11.2012 | 20:08
Mruzic, Vipnet tzv. "savjetnica" je dobila mailom naputak i adresu kamo da pošiljka bude isporučena, poslali su je na krivu adresu. Drugo, prihvaćam ja da oni imaju svoje procedure, ali *NITKO ME NIJE O NJIMA OBAVIJESTIO!*. Otkud da ja znam da je to tako?

Navigator, nazvali su me na broj od žene, s kojeg sam zvao call centar danas kad sam skužio što mi se događa.
08.11.2012 | 20:25
Ako si primijetio ja uopće nisam osporavao da su oni krivo dostavili, ali ti si dostavu ipak defacto preuzeo. Ako nisi ništa napomenuo dostavljaču glede odgode isključivanja sim-a oni koji na temelju njegove potvrde o uspiješnoj dostavi rade dalje svoj posao nemaju pojma da ti nemaš u svojoj ruci iphone i da će ti se ovo dogoditi i rade po proceduri! A obavijesti o isključenju nema i to uvijek napomenu kad ovak nekaj dogovaraš.

I sad da si još neki tutlek pa bi ti oprosti radi neznanja ali ti se nikako nemreš furati na to da nisi mogao nanjušiti kaj bi ti se moglo dogoditi samo zato kaj će svi normalno nastaviti raditi svoj posao. Sorry al od onog trenutka kad je dostavljač došao na krivu adresu te su te kontkatirali dalje si si fakat ti glavni krivac, nitko drugi. Istina ne bi toga bilo da si lijepo inzistirao na ispravnoj/ponovnoj dostavi ali...
08.11.2012 | 20:27
Ne vadim ti mast, ali: Shit happens, C'est la vie:angry:
08.11.2012 | 20:30
Da nemoj ovo tak shvatiti. Ali osim savjetnice koja je očit zaj..... ostali su samo radili svoj posao i to brzo i efikasno A i pitanje je kaj se dogodilo s tom porukom od savjetnice do dostavljača, nisu ljudi roboti, ko radi i griješi. A sustav ne dopušta naknadna brljanja samo zato da nema muljanja, varanja i čega sve ne ko recimo u našim dragim državnim firmama, recimo HEP-u.
08.11.2012 | 21:10
Gle, ne znam kako je moguće da sam ja to već dva puta napisao, a da ti to nisi pročitao. Evo, da probam treći put:

Kako mogu ja biti kriv za to što je to njihova procedura, kad ne znam koja im je procedura? Gdje piše da im je takva procedura? Tko mi je to rekao?

Nitko
me
nije
upozorio
da
tako
rade!

Kužiš?

Ti očito imaš stav da je to uobičajeno i da to svi znaju. OK, možda jest, ali otkud? Gdje to piše?
08.11.2012 | 21:24
Tko ti je to sređivao vezano za VIP i telefon? Mene je teta upozorila da se bude to desilo.
08.11.2012 | 21:30
Mruzic, par činjenica koko vip radi. Provjeri svoju potrošnju podatkovnog prometa na korisničkim stranicama. Garant piše napravljeni trošak iako još nisi prešao besplatnu kvotu. Njihovo objašnjenje je da neobraćamo pažnju, to je sigurno nekakva grješka. Početkom godine nisu priznavali nikakvu grješku i pravdali su svakakve nebuloze na računu. Ja sam to riješio tako da sam prestao koristiti mobilni internet iako ga plaćam u tarifi. Mnogo je pritužbi na enormne račune za data roming, iako su ljudi to imali isključeno dok su bili vani. Tu nekažu da je grješka nego inzistiraju da se plati.
Ima toga još, ali se pitam dali im sustav loše funkcionira ili funkcionira upravo onako kako oni hoće.
08.11.2012 | 21:31
Ti si mijenjao operatera. I mene su na to upozorili kad sam mijenjao fiksnog operatera.

A tko je sređivao? Pa ta, tzv. "savjetnica".
08.11.2012 | 21:35
I da. Logika mi govori da je Smayoo potpuno u pravu. Zeznuli su u vipu, a pošto čovjek upotrebljava broj za posao, jako nezgodno. Sva sreća da će se brzo riješiti.
08.11.2012 | 21:43
Da, u pravu si, oni su nedovoljno pažljivi i očigledno nemaju predviđeno sve procedure za sve slučajeve.

Ne znam, ne bih se na tvojem mjestu više nervirao oko toga, jedan dan frustracije, pa ćeš sve zaboraviti... Hrvatska je previše mala zemlja s premalim izborom takvih usluga da bi imao neki "bolji izbor". Vjerojatno bi ti se slično dogodilip s bilo kojim operaterom.
08.11.2012 | 22:16
Prvo Smayoo, čestitam na novoj 5 ici. Konačno imaš pravi šminkerski mobitel koji sad možeš slobodno staviti na stol u kafiću.
To da su oni govna nepismena, time se nažalost moraš pomiriti. To nisu samo ovi sljepci iz VIP-a takvi su svi i to možemo promjeniti samo revolucijom. To da su ti isključili tvoj SIM je stvaro strašno! Trebali su te u svakom slučaju nazvati ili nekako drugčije informirati. Nema isprike. A onih 100,00 kn je stvarno smiješno. Ko daj platit ću ti kavu i gotovo.
08.11.2012 | 22:30
dpasaric kaže:
Da, u pravu si, oni su nedovoljno pažljivi i očigledno nemaju predviđeno sve procedure za sve slučajeve.

Ne znam, ne bih se na tvojem mjestu više nervirao oko toga, jedan dan frustracije, pa ćeš sve zaboraviti... Hrvatska je previše mala zemlja s premalim izborom takvih usluga da bi imao neki "bolji izbor". Vjerojatno bi ti se slično dogodilip s bilo kojim operaterom.

Ne slažem se s ovim,... nikako!!!

Nebitno je da li u Hrvatskoj ima tri, pet ili petnaest operatera jer ako ćeš tako razmišljati i savjetovati bilo koga onda će svih petnaest operatera biti bahati i neće voditi obzira o svojim korisnicima i gaziti će nas i žmikati još više.

I po mom mišljenju smayoo opravdano pizd* jer smatra da mu je jedna bahata korporacija narušila poslovni ugled,... Ja ne mogu iz ovog što je smayoo napisao pročitati da on želi materijalno obeštećenje za komunikacijske probleme koje mu je Vip napravio već da pizd* radi narušenog poslovnog ugleda,... i što je Vip mogao vrlo lako (i gotovo besplatno) riješiti na obostrano zadovoljstvo no Vip nema predviđene protokole za to,... wtf. A zašto nema? Zato što je u Hr mogu korisnike pustiti da piz*** dva dana pa će onda korisnici zaboraviti,...

S druge strane oni ne zaboravljaju,... naprotiv,... Vip ima najviše zahtjeva za ovrhu zbog neplaćenih računa za telekomunikacijske usluge koji se od 50 ili 100 kuna za par mjeseci pretvore u par stotina ili tisuća,... oni mogu brinuti do svog ugleda i poslovanja, a njihovi korisnici bi trebali zaboraviti za par dana,... ma daj
  • mileni
  • Posjetitelj
08.11.2012 | 22:32
Iskreno, ne cudi mi vise nista od nasih operatera. Imao sam dva puta pravu dramu sa istima, i samim time ovakva reakcija VIP-a me nimalo ne cudi.
Osobno sam uvijek pokusavao istjerati kakvu-takvu pravdu, ali bih ubrzo odustao. Previse posla, premalo vremena. Sad se smiri i pokusaj cim prije zaboravit.

Zalosno, no meni osobno to djeluje kao jedini lijek na takve situacije.
08.11.2012 | 22:47
Ajd da kazem koju na ovo, posto sluzbeni broj imam u VIPu. Ima nas preko 50+ u firmi i jedna od kolegica vodi brigu o VIPu, telefonima i tarifama. Znaci preko nje idu narudzbe prema VIPu.

Ovaj i5 mi je cetvrti sluzbeni mob i nikad nisam imao problema s ovim pretumbacijama. Ni kod prelaska sa SIMa na MicroSIM, ni sada sa MicroSIMa na NanoSIM.

Konkretno zadnji prelazak ovaj tjedan sa MicroSIMa na NanoSIM. Ugovorena mi je tarifa Bez Limita XXX + bijeli i5 + NanoSIM.

Isporuceno sve u kompletu, uz napomenu da kad ubacim NanoSIM u telefon u kratkom roku ce stara kartica prestati biti aktivna. I tako je i bilo. Kad sam upalio i5, ubacio NanoSIM, kroz pola sata je MicroSIM bio neaktivan.

I pouzdano znam da uvijek napomenu u kojem periodu ce kartica biti deaktivirana nakon isporuke nove.

Isto tako kolegica zaduzena za VIP svaki put dobije mail sa serijskim brojem novog SIMa koji je isporucen, te mora te podatke potvrditi kako bi se postupak aktivacije pokrenuo.

Neznam da smo ikad imali ovakvih problema. Ali greska je ocito u VIPu jer su krivo isporucili, ali djelomicno i na tvojima jer su prihvatili isporuku. Netko je vjerojatno u proceduri spomenuo da ce tvoj trenutni SIM u nekom periodu nakon isporuke novog biti deaktiviran.
08.11.2012 | 23:12
NITKO nije to spomenuo. Kolege su primili kutiju od nekog dostavljača (CityEx, Overseas, nemam pojma) i potpisali papir da su preuzeli paket. Isto kao kad ovi donesu, npr. papir za printer.

Postupak koji ti opisuješ da se događa kod vas je nešto što sam ja očekivao. Nas nema 50 pa im očito nismo dovoljno bitni da bi kod nas odradili posao kako spada.
08.11.2012 | 23:20
smayoo kaže:
NITKO nije to spomenuo. Kolege su primili kutiju od nekog dostavljača (CityEx, Overseas, nemam pojma) i potpisali papir da su preuzeli paket. Isto kao kad ovi donesu, npr. papir za printer.

Postupak koji ti opisuješ da se događa kod vas je nešto što sam ja očekivao. Nas nema 50 pa im očito nismo dovoljno bitni da bi kod nas odradili posao kako spada.

A onda su debelo usr*li. Ganjaj ih za neku naknadu stete. Pisi dopis, udri, udri ko NATO.
09.11.2012 | 00:07
Hm, znači da ti nitko tamo nije otvorio paket i ubacio karticu. I meni je blesavo da bez aktiviranja nove kartice iskljuće staru. Samo ja se više ničemu ne čudim jer je sve gore a i vani ide u tom smjeru. Hladnokrvno ih tuži za kaljanje ugleda, reputacije i ostalog te dobro zapapri s cifrom. Netko će se nasanjkati, a obićno je to neka nevažna karika u lancu. Odgovorni se izvuku.
09.11.2012 | 00:16
kako god bilo, mogli su predvidjeti barem desetak situacija u kojima bi bilo simpaticno poslati sms na broj barem pola sata prije samog iskljucenja.
nisam upucen u tehnikalije, ali nekako laicki mislim da to i ne bi trebao biti veliki problem automatizirati.
mene je ove godine iznenadilo bas to kako su mi brzo iskljucili staru karticu i aktivirali novu. pola sata nakon sto sam izasao iz vipa, vec sam koristio novu karticu iako su mi rekli da ce aktivacija trajati do 24h.

stvarno su seprtljavi. meni je datum isteka ugovora bio krivi i po njima je trajao 4 mjeseca duze od onoga sto sam potpisao. reagirali su tek kada sam im sekinirao ugovor i racun.
naviknu te da budes grub i strog prema njima. tek onda stvari funkcioniraju!
09.11.2012 | 00:45
Smayoo sad znas za drugi put. VIP i logična procedura nejdu jedno s drugim. Vjerojatno kako si nevoljko prihvatio novi uređaj, zadesila te nevoljna situacija. Bože moj, ima drugih operatera pa biraj/te, nitko tebe i tvoju firmu ne tjera da koristite VIP.

Moj zakljucak je takav da si se lose informirao oko svih proceduranih stvari i da dobar dio krivnje moras sam snositi, koliko god to zvucalo licemjerno. Pa Boze moj, zasto bi ti morala bas sve ispricati ako ti ne pitas.

Moja iskustva sa VIP-om su vise nego kriminalna, a ovo tvoje je kikiriki naspram mojih problema koje sam imao cca 4 mjeseca. Krivi obracuni za internet promet, krivi obracuni povrata sredstava itd. Sve procedure nakon prigovora su bile i vise nego jasne, ali ako egzaktno ne pitas da ti objasne provodjenje i nacin obrade onda tek kasnije shvatis da imas posla sa ljudima iz neke druge galaksije. A ako zapnes oko nanesene stete, moze ti se kao i meni dogoditi da đabalesku pricas, surfas itd. nekoliko mjeseci.
09.11.2012 | 01:09
LukaSnow kaže:
Mruzic, par činjenica koko vip radi. Provjeri svoju potrošnju podatkovnog prometa na korisničkim stranicama. Garant piše napravljeni trošak iako još nisi prešao besplatnu kvotu. Njihovo objašnjenje je da neobraćamo pažnju, to je sigurno nekakva grješka. Početkom godine nisu priznavali nikakvu grješku i pravdali su svakakve nebuloze na računu. Ja sam to riješio tako da sam prestao koristiti mobilni internet iako ga plaćam u tarifi. Mnogo je pritužbi na enormne račune za data roming, iako su ljudi to imali isključeno dok su bili vani. Tu nekažu da je grješka nego inzistiraju da se plati.
Ima toga još, ali se pitam dali im sustav loše funkcionira ili funkcionira upravo onako kako oni hoće.

Kakvi god jesu T-mobile je još gori! Što iz osobnog iskustva što iz usta sudskog vještaka. Dapače najmanje grešaka i sličnih problematika prema sudskim vještacima u radu ima baš vip. A daleko od toga da to mora biti još bolje!
09.11.2012 | 06:18
Slžem se. Nisam mislio reći da je vip gori od tcoma, nažalost pokvarili su se svi u zadnjih nekoliko godina, kako mi se čini. Vip je nekad bio jako dobar i žao mi je da su pali tako nisko.
Za tele2 nemam nikakvih očekivanja, budući da im je mafija zaštitni znak u reklama.
09.11.2012 | 07:17
Rekao sam da T- mobile necu do kraja zivota vise kupit. Prije dvije godine sam dosao za docek nove godine u hrvatsku, imao sam na racunu 80 kn, htio sam nesto iz googlat ali s tim novcem sam uspio samo google upaliti. Nazovem sluzbu za korisnike i nemaju objasnjenja. Neznam sta sve lose s Vip-om ima ali dok sam dole zivio T-mobile je za mene bio najveci pljackas.
09.11.2012 | 09:05
Ima nekakve razlike. Vip je nekad bio odličan a sada su vrlo loši. Tcom je sada sranje a nekad je bio još gori.
09.11.2012 | 09:17
Znam da je Vip u pocetku bio dobar ali imao je visoke cijene. Moja prva mreza je bio Vip, poslje sam presao na T- mobile i napravio gresku.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, tino1, Anonimci (508)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO