Vipnet naprasno isključio stari SIM
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vipnet naprasno isključio stari SIM

• Sin
  • Korisnik
  • 17
09.11.2012 | 09:43
civicar kaže:
Ni kod prelaska sa SIMa na MicroSIM, ni sada sa MicroSIMa na NanoSIM.

Btw. može savjet kako prebaciti kontakte i tel. brojeve sa standardne Sim kartice iz " nekog telefona" na nano sim za IP5 ?
09.11.2012 | 09:55
Sin kaže:
civicar kaže:

Btw. može savjet kako prebaciti kontakte i tel. brojeve sa standardne Sim kartice iz " nekog telefona" na nano sim za IP5 ?

Najjednostavnije otic u t-mobile/vip ili gdje si vec, dat im svoju SIM karticu i rec da ti prebace brojeve na novi NanoSIM. Ako ti je to gnjavaza, onda nekom kemijom (ovisi koji je telefon u igri) na racunalo pa sa racunala u itunes i na i5.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
09.11.2012 | 10:46
ok thx
09.11.2012 | 18:18
Govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna, govna!

Danas mi uključe nanoSIM VIP karticu i ja odem do VIP centra po svoj R E Z E R V I R A N I iPhone 5 16GB bijeli, a kad tamo neki šupak otkazao moju rezervaciju i prodao valjda isto takvom šupku moj R E Z E R V I R A N I iPhone 5 16GB bijeli.
Što reći, pojeo vuk magare. I neka sad netko veli kako je VIP bolji od T-Coma, aha, mo'š mislit. Prebacio sam broj jer nude do 15. 1/5 pretplate 2 g. Bog te pita kad budu došli telefoni.

I na kraju jedino mogu zaplakati, buuuuhuhuhuuuuuuu!!!!!!
09.11.2012 | 19:42
@smayoo evo i moje iskustvo prilikom kupnje iPhone-a preko firme: naručio telefon, CityExpress ga dostavio u firmu, odgovorna osoba u firmi tražila microSIM za moj broj i dogovorila s VIP-om kada će novi SIM biti aktiviran. Odgovorna osoba u firmi je dobila info iz VIP-a kada će biti deaktiviran stari i aktiviran novi SIM. Nikakvih problema nisam imao osim što sam bio nedostupan možda 30min jer nisam skužio da mi je stari SIM neaktivan, čim sam vidio da je neaktivan ubacio novi microSIM i sve OK.

P.S. valjda imaju respekt prema AA.
09.11.2012 | 20:38
Dokle god su ljudi ovce i to im sve progledavamo kroz prste, tako ce nam svima biti. Za njih ja osobno nemam milosti, ni prema najnize rangiranoj osobi u korisnickoj. Ja to sve njima debelo placam i od toga oni dobivaju placu, a njihove gazde jahturine i sl. E pa onda ocekujem i uslugu, a u tim slucajevima i odstetu. I ne zanima me njihova izreka " nazalost tako je sustav isprogramiran.....zvuci glupo al tako je.....ja samo dajem informacije.....nema voditelja tu itd."

U građevini su sasvim normalni penali ili za rokove ili za losu kvalitetu! Vjerojatno to vrijedi i za mnoge druge, e pa tako ce i za operatere, pa makar silom! Poucen iskustvom ja nastupam direkt u glavu i bez milosti....prvi mail njima, a drugi njima i u cc raznim uredništvima dnevnih listova, ako ne odreagiraju kako spada. Pa da vidite onda kako se sve može i zna. Zvuci sirovo, ali drugacije kod njih nejde.
09.11.2012 | 22:01
@žabac - ja sam već 100 puta pročitao na Vipnetovoj Facebook stranici da uređaj nije moguće rezervirati ni na prodajnom mjestu, ni telefonski.
Pa me čudi kako si ti došao po svoj rezervirani mobitel...

Evo citat od prije 3 sata s njihove stranice: "uređaj nije moguće rezervirati na prodajnom mjestu, niti telefonski. Ponudu mobitela možeš pratiti na našoj stranici i naručiti putem webshopa..."
09.11.2012 | 22:33
@zabac: Ovu sa jednom petinom pretpostavljam da si mislio na to da nude 50% popusta na pretplatu? U svakom slucaju to nude prvih 6 mjeseci, ne kroz cijeli period. Neka me netko ispravi ako nisam u pravu.
10.11.2012 | 08:50
@Wiseguy, tko god da je napisao, napisao je laž veliku kao svemir. Cura u dućanu je imala u ruci jedan telefon koji je bio rezerviran i rekla je kako su svi telefoni rezervirani i kako mi niti jedan ne može prodati. Oprosti, gdje si to našao? Da sam bar prije znao.
Da 1/2, ali ako broj preneses onda je 2 godine, ako si vec na VIP-u, onda 6 mj.
10.11.2012 | 11:38
Napisao sam ti u postu, da Vipnet ima svoju Facebook stranicu i korisnicku sluzbu koja tamo ordinira. I povremeno odem tamo da vidim s kakvim se problemima korisnici susrecu, pa sam u vise navrata procitao da nema nikakvih rezervacija telefonom ili u poslovnici. Ne znam, znam samo ono sto sam procitao
10.11.2012 | 12:39
Mene su isto bili u nekom mailu ili SMS-u upozorili da nema rezervacija. Ima samo predbilježbi (koje su bile prije nego su ih počeli prodavati).
10.11.2012 | 16:55
Sin kaže:
civicar kaže:

Ja sam imal isti problem sa nokijom u kojoj su bili kontakti jer ih je bilo previše za karticu pa sam onda prebacil sve u komp.
Na čemu si (u smislu OSX-a)? iSync je super za te stvari, ali njega su u Lionu ukinuli. ALI! Postoji iSync za Liona (proguglaj, neki lik ga je portal za Lion). Instaliraš ga i radi ko grom. Pomoću njega sam ja povukel sve podatke sa stare nokije, pa u adressbook i onda samo spojiš iPhone na iTunese i sve ide automatikom...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
11.11.2012 | 15:22
Poslovni lap -je PC sa Win7, doma iMac sa 10.8.2...ali bi bilo poželjno sa imam bazu ( itunes) na PC, tako da bi prebacivanje trebalo odraditi na PC-u
Da, problem je što ne stanu kontakti na Sim...

Mislim da ću odraditi preko MS Exchange...ip5 neće stići još koji dan....
11.11.2012 | 20:14
Onds ti misliš pokrenut iPhone preko piceka? Tu ti nemrem nikak (na žalost) pomoći.....
11.11.2012 | 22:48
Sin kaže:
Poslovni lap -je PC sa Win7, doma iMac sa 10.8.2...ali bi bilo poželjno sa imam bazu ( itunes) na PC, tako da bi prebacivanje trebalo odraditi na PC-u
Da, problem je što ne stanu kontakti na Sim...

Mislim da ću odraditi preko MS Exchange...ip5 neće stići još koji dan....

Ako iz postojećeg mobitela kontakte imaš syncane u Outlook, kao prvi korak ti je najjednostavnije exportirati cijeli adresar u jedan VCF i onda taj VCF attachirati u mail koji pošalješ na adresu koju imaš podešenu na iPhoneu. Onda taj mail otvoriš na iPhoneu i kažeš mu da sve kontakte ubaci u adresar.

Isto hoda i s calendar entryijima. Jučer provjereno.
12.11.2012 | 11:39
Nikad vise VIPnet. Sad sam fino bez ugovorne obveze na bonbonu. Em za 100kn mjesecno dobijem previse, em imaju odlicnu podrsku koja uvijek sve rijesi, pa cak i kad netko drugi zajebe oni se ispricaju...

p.s.: Smayoo sto to znaci da ces morat updejtat na ML jer ti iTunes X vjerojatno nece raditi na SL ))) Cestitke na mobu!
  • mileni
  • Posjetitelj
12.11.2012 | 11:50
Slozio bih se sa Zmijutinom. BonBon ima fantasticnu podrsku za korisnike. Dva puta sam iste trebao, oba puta jako brza i odlicna podrska. A koliko sam citao po netu, ekipa je poprilicno zadovoljna njihovom korisnickom sluzbom.

Imam jedan broj na pretplatu (poslovni mob), a drugi koji sam imao preko 9 godina na pretplati sam prebacio na bonbon, tako da sam po prvi puta na bonovima u zivotu. I preporodio sam se. Nikad vise ni jedan ugovor necu potpisati, barem dok je situacija ovakva kakva je. Jer pored bonbona ne vidim bolje ponude na pretplati, i za jako malo novaca dobijem i vise nego mi osobno treba
12.11.2012 | 14:42
Ne, ne moram apdejtat na ML, samo sam morao sa 10.6.5 na 10.6.8 (radi iTunesa).
12.11.2012 | 15:24
E, Smajo, ima i gorega, tu u Deutsch-u.

Prvo su nazvali (Vodafone) dragu i ponudili joj novu tarifu, sto je ona odbila.

Dakako, slijedeceg mjeseca su na SVOJU RUKU promijenili tarifu (u visu), bez znanja moje supruge.
Kada se bunila, pustili su joj snimak. Ispada da je rekla da "hoce" promjenu, jer na Njemakom to glasi "Ich möchte". Dakako, na snimci su IZBRISALI pravu poruku koja glasi : "Ich Möchte nicht" (ja NECU!). Dakle LAZ!!!
Nakon toga, cekala je 10. mjesec kad istice Ugovor, te uredno poslala odjavu istoga pismenim putem - faxom (sa zakacenim skenom izvjestaja o tome da je u Vodafoneu fax PRIMJLJEN). Nakon toga je u 11. mjesecu i dalje dobila racun ua Mobilne Telefone, i kada se bunila, rekli su joj da su kod njih "interno" to - dva odjela i da je svakome trebala poslati - odvojene odjave iako je uslugu potpisala (Ugovor za HD TV, Internet i Mobile Telefon) na jednome papiru! Na pitanje: "A zasto nas o tome niste obavijestili?" odgovor je bio: "To je nas sistem".
Nakon toga "sistema", uredno smo posjetili odvjetnika, koji im je u nase ime poslao protest. Nakon samo 4 dana, dobila je preporuceno pismo s izvinjenjem u kojem se izvinjavaju zbog "Missferständniss"-a i "vracaju joj lovu na racun ......
To je jedna stoka neodgojena, bezobrazna i lopovski nastrojena.

Nego, (kako bi Pantich rekao: "de ga je ono DUGME?".........
12.11.2012 | 19:03
Kaj se tiće exporta kontakata, ja sam koristio Thunderbird. Najjednostavnije )po meni) rješenje.
Na WIN-u
Outlook > Thunderbird > export u file
Na OSX-u
File (onaj od gore) > Thunderbird > AddressBook
12.11.2012 | 20:02
zabac kaže:

Prebacio sam broj jer nude do 15. 1/5 pretplate 2 g. Bog te pita kad budu došli telefoni.

I na kraju jedino mogu zaplakati, buuuuhuhuhuuuuuuu!!!!!!

Ja sam naručio iP5 prije deset dana u t-mobilu i još uvijek ništa. Neki dan sam bio pitat kakva je situacija i vele da dobiju svega 4-5 uređaja za jednu poslovnicu i to je to. Vidim da se u americi isporuka malo ustabilila.

Ima li još netko da čeka dulje?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.11.2012 | 00:26
Čekam s nestrpljenjem, s time da su meni rekli da će doći tek početkom prosinca

EDIT
Predbilježio se drugi dan ok kad su počeli primati. Ta nije prošla pa se predbilježio opet prije tjedan dana.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
13.11.2012 | 09:49
u VIPu naručio neki dan ( poslovni korisnici) i imaju samo bijele na lageru, crni razgrabljeni...ne znam točno koliko se čeka...
13.11.2012 | 17:53
Sank kaže:
Čekam s nestrpljenjem, s time da su meni rekli da će doći tek početkom prosinca

EDIT
Predbilježio se drugi dan ok kad su počeli primati. Ta nije prošla pa se predbilježio opet prije tjedan dana.

Vip trenutno cak na kucnu adresu dostavlja 5ice ...prija ce 5S nego ti dobijes ovaj
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?