A što ako se iPhone pokvari ili razbije?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

A što ako se iPhone pokvari ili razbije?

08.11.2012 | 19:35
Ova neugodnost s isključenjem SIMa danas mi je skrenula pažnju na scenarij koji mi nikad do sad nije bio kritičan. U slučaju da mi se mobitel razbije ili pokvari, uvijek sam ili imao neku kramicu u ladici, ili sam mogao ući u prvi Konzum i kupiti najjeftiniji prepaid paket - i imati rezervni mobitel. Preselim SIM u drugi mobitel i vitalne funkcije su osigurane (ljudi me mogu dobiti, a ja njih isto, makar i ne jednako lako).

S obzirom da sad prvi put imam (ću imati) mobitel koji ima nestandardni SIM, shvatio sam da, ako mi se dogodi takvo što, predamnom stoji administrativno-birokratska operacija koju nemam teoretske šanse izvesti ako nisam u Rijeci, a ako jesam, onda će mi samo to potrošiti cijeli dan - da mi izdaju novi, klasični SIM kojeg mogu turiti u klasični telefon (koji čami u ladici kao rezervni).

Da li je netko već o tome razmišljao? Da li postoji neki komad plastike u kojeg se umetne taj nano sim pa da to onda paše u normalni telefon, i da radi normalno? Ili bi se takvo što dalo napraviti DIY?
08.11.2012 | 19:38
Postoje adapteri sa nano na micro i klasicnu sim karticu,kostaju 1$ na ebay-u

npr: www.ebay.com/itm/Nano-SIM-to-Micro-SIM-S...;hash=item3a7a3bc95b
08.11.2012 | 19:39
Ima VIP i za to rješenje, prodavati će adaptere, ali ih naravno nemaju na lageru. I to sam pitao onako usput. Ona teta ima jedan koji joj koristi za valjda one njihove čitaće SIM-a.
08.11.2012 | 20:00
Naravno, službeni odgovor u VIPu je: "Možete uzeti našu multisim uslugu za 25 kn mjesečno.". Figures.

Hvala, Saint!
  • Navigator
  • Posjetitelj
08.11.2012 | 20:03
saint kaže:
[quote]Postoje adapteri sa nano na micro i klasicnu sim karticu,kostaju 1$ na ebay-u

npr: www.ebay.com/itm/Nano-SIM-to-Micro-SIM-S...;hash=item3a7a3bc95b[/q

i još za Hrvatsku free shipping
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.11.2012 | 20:45
Ja sam u T-Mobileu dobio plastični adapter kada sam mijenjao klasični SIM za microSIM. Ako sami ne ponude, može se i pitati ili se kupi sa ebaya kako je saint napisao.
08.11.2012 | 20:48
Koliko se sjećam, u T-Mobileu se microSIM dobije u plastici od SIM-a i onda se istrgne van, tako da se može i s ambalažom spasiti nekako.
08.11.2012 | 22:32
Sad kad mi je krepao i4s, dok nije stigao i5 koristio sam Motorolin Android koji ima standardni SIM. Posto i4s ima microSIM, postoji adapter, tj. komad plastike, stavis u njega MicroSIM i to je to.

Sad sa i5 imam nano sim, i nadam se da ce biti neki adapter i za to.
09.11.2012 | 05:41
zabac kaže:
Koliko se sjećam, u T-Mobileu se microSIM dobije u plastici od SIM-a i onda se istrgne van, tako da se može i s ambalažom spasiti nekako.

Upravo tako,kad ti zatreba sim samo gurneš čip u onu karticu i malo s prstima poravnaš...i paše super.Isprobao sam i radi bez ikakvih problema.
09.11.2012 | 15:42
Mislim da iP na SIM kartici(bilo kojoj), nema memorirane nikakve kontakte. Sve je u telefonu(njegovoj memoriji).Zato i možeš prebaciti kontakte sa SIM kartice na telefon; obratno ne. Ili možda griješim:unsure:
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.11.2012 | 16:37
@boriskr

dobro misliš. iPhone može samo importirati SIM kontakte, dok kontakte iz svoje memorije ne može prebaciti u SIM karticu. To je vjerojatno izostavljeno s obzirom da je imenik kontakata prekompleksan te se ne može ispravno prebaciti u SIM karticu.

No, još uvijek ostaje na raspolaganju iCloud, koji doduše radi samo sa iĐiđama, Macovima i PCjima sa windowsima ili pak direktna sinkronizacija kontakata sa računalom preko kabela bez potrebe za uključivanjem iClouda.

iCloud radi perfektno pa sam tako bez pol muke bio prebacio kontakte sa starog na novi iPhone bez da sam išta morao učiniti osim upisati svoj Apple ID za pristup iCloudu. Moguće je to do neke mjere napraviti i sa mobitelima drugih proizvođača ako imaju mogućnost sinkronizacije podataka sa OS X ili Windowsima.
09.11.2012 | 17:43
smayoo kaže:

S obzirom da sad prvi put imam (ću imati) mobitel koji ima nestandardni SIM, shvatio sam da, ako mi se dogodi takvo što, predamnom stoji administrativno-birokratska operacija koju nemam teoretske šanse izvesti ako nisam u Rijeci, a ako jesam, onda će mi samo to potrošiti cijeli dan - da mi izdaju novi, klasični SIM kojeg mogu turiti u klasični telefon (koji čami u ladici kao rezervni).

Mislim da ima jako prihvatljivo rijesenje. Ako si u Rijeci, mislim da JM Elektronika prodaje one rezace sim kartica. Dodjes tamo sa nekom starom sim koja je bacit (sigurno ih imas:) zamolis da ti je izrezu na nano sim. Nano sim bacis a uzmes si onaj rub koji ce ti posluziti kao adapter u slucaju potrebe.
09.11.2012 | 18:19
Zato sam i mislio da @smayoo-i ne odgovara to što ste mu sugerirali, jer je pitao da li može jednostavno preseliti karticu u drugi mob (iz Konzuma:)). Može ga se samo nazvati, jer je broj valjda na kartici a on ne može zvati osim ako ne zna brojeve napamet, dok ne dođe do kompa pa sinkronizira kontakte.
09.11.2012 | 20:59
Imaš u T centrima adapteriće za mikro i nano sim, i daju ih uglavnom besplatno, radim tamo preko studentskog servisa pa znam pouzdano, bar kod nas tako dadu. A ako bi naplatili nemaju što više od par sitnih kn.
10.11.2012 | 00:04
Ma zaboravite te adaptere, kupite odmah dva IP5 i ak jedan padne i razbije se, pokvari ili jednostavno iscuri baterija, karticu van i u drugi

Eeeee, blažen bio moj K800 i nek potraje još koju godinicu
10.11.2012 | 11:34
Hvala svima na neočekivano intenzivnom učestvovanju.

Sorry što nisam napisao ranije, bio sam na putu - naručio sam si odmah onaj dan s E-baya komplet SIM adaptera (nano-micro, nano-normal, micro-normal) za $0,99 iz Kine (dostava uključena).
10.11.2012 | 12:08
Jesi li već u posjedu 5ice ili još uvijek čeka?
10.11.2012 | 12:38
Je, stigla je do mene. Jos nisam dospio syncat kontakte i rokovnik, jer IOS 6 radi samo s Itunes koji rade najmanje s 10.6.8, pa sad imam cijelovikendnu proceduru apdejtanja svega...
10.11.2012 | 13:35
Šta da ti kažem. Ako im se ne možeš suprostaviti, pridruži im se. Kad nisi htio.
10.11.2012 | 15:27
Napravio sam 10.6.5. bootabilni backup. Za svaki slučaj.
10.11.2012 | 17:32
i... nekakvi prvi dojmovi?
10.11.2012 | 17:58
Čekaj da se malo slegnu.
10.11.2012 | 18:20
brijem da pola foruma ceka kako ce smayoo reagirati na iphone
10.11.2012 | 18:43
10.11.2012 | 22:35
Kladim se da ce omjer losega i dobroga biti....hm recimo 3:1.
Mozda da svi bacimo kladionicu prije rezultata!
10.11.2012 | 23:50
Veliko vikend iščekivanje je počelo...
11.11.2012 | 17:42
Ma kakav iPhone, mene zanima reakcija na 10.6.8 i Mac App Store
11.11.2012 | 17:53
Bok svima!

Molim vas za pomoć i savijet.
Moj problem je u vezi zvučnika na Iphonu 4s. Jučer sam bila na nekoj fešti i naravno kao i inače svuda oko mene se zaljavalo, tako je nekolko kapi alkohola završilo i meni na mobitelu. Obrisala sam ga i nastavila dalje a kad ono u jutro - SHOW!

Opis problema:) : Nazovem frendicu i opće mi ne daje nikakav zvučni signal. Njoj zvoni mobitel, a ja niti ne čujem da moj uređaj radi. Kada se javim na poziv mene ljudi čuju ja njih ne, tek kada ih stavim na zvučnik. I onda skužim kada sam išla sa strane pojačat da mi piše zvono (slušalice) , a slušalice uključene nisu.

Please, pomozite mi i recite što da radim. Ne mogu vjerovat da bi stvarno par kapi moglo mi zaj... mob.
Hvala!
11.11.2012 | 18:14
Ko prvo ne hvali se da su ti kapi za.....e IP. Oni na servisu samo čekaju da nađu vodu tamo gdje je i nema, a kamo li tamo gdje je ima:laugh: . Ako je pod garancijom predaj ga, da ti oni to poprave, ako nije onda Iklinika ili tako nekako, to su momci koji su ovdje na forumu i za njih znamo da su dobri. Drugo nema.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO