08.11.2012 | 19:35
Ova neugodnost s isključenjem SIMa danas mi je skrenula pažnju na scenarij koji mi nikad do sad nije bio kritičan. U slučaju da mi se mobitel razbije ili pokvari, uvijek sam ili imao neku kramicu u ladici, ili sam mogao ući u prvi Konzum i kupiti najjeftiniji prepaid paket - i imati rezervni mobitel. Preselim SIM u drugi mobitel i vitalne funkcije su osigurane (ljudi me mogu dobiti, a ja njih isto, makar i ne jednako lako).
S obzirom da sad prvi put imam (ću imati) mobitel koji ima nestandardni SIM, shvatio sam da, ako mi se dogodi takvo što, predamnom stoji administrativno-birokratska operacija koju nemam teoretske šanse izvesti ako nisam u Rijeci, a ako jesam, onda će mi samo to potrošiti cijeli dan - da mi izdaju novi, klasični SIM kojeg mogu turiti u klasični telefon (koji čami u ladici kao rezervni).
Da li je netko već o tome razmišljao? Da li postoji neki komad plastike u kojeg se umetne taj nano sim pa da to onda paše u normalni telefon, i da radi normalno? Ili bi se takvo što dalo napraviti DIY?