Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

03.03.2025 | 19:37
Tip je strucan ali je i lazljivac. To sto je lagao samo on zna motiv.
03.03.2025 | 21:14
smayoo kaže:

I dalje ne razumijem. Zašto ti je problem citirati dio na kojeg se referiraš?

Kada sam napisao:

"Evo, govorim ti upravo o ovome..."

to se odnosilo na činjenicu da su, između dva moja odgovora, dvojica kolega forumaša, inače forumskih "eksperata" za viruse, nuspojave, i razotkrivanje zavjera, napisali svoje komentare kojima su upravo potvrdili ono što sam ja o tim forumskim "ekspertima" napisao u svojim prethodnim odgovorima.

I zašto su, dakle, upravo u tom trenutku uveli obavezno cijepljenje u Austriji i maltene zatvorske mjere za necijepljene?

Nemam pojma.
To ćeš morati pitati Austrijske vlasti.
A, iz onoga što je ovaj stručnjak rekao, mogu pretpostaviti da tada, ili:

- još nisu znali da cjepivo ne utječe značajno na prijenos Omikron varijante virusa sa cijepljene osobe na druge osobe

- su to znali, ali su procijenili da će cijepljenje dovesti do usporavanja epidemije

Ali, svako mi ne pada na pamet pomisliti da je odrasla normalna osoba, i stručnjak u svom području, toliko glup i/ili takav beskičmenjak da bi podržao nešto što je protivno bazičnom medicinskom znanju i da bi se sada pokušavao praviti blesav.

Gdje si ti to pročitao da ja sebe smatram stručnijim od njega?

Vidim da ti je promaklo, iako si i sam citirao upravo dio mog odgovora u kojem sam to objasnio:

"... on je u tom tekstu jasno rekao da je cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije, dok je tvoje "stručno" mišljenje kako cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno"

Dakle, ako jedan stručnjak epidemiolog izjavi da je:
"cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije"
, a ti, koji nisi ni stručnjak ni epidemiolog, izjaviš da:
"cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno" "
, onda je logično zaključiti da ti sebe držiš stručnijim od njega, jer iznosiš mišljenje koje je suprotno od njegovog mišljenja.

Ja bih ipak bio skloniji povjerovati tome da je njegovo mišljenje mjerodavnije od tvoga.
03.03.2025 | 21:31
m@xym kaže:
smayoo kaže:

I dalje ne razumijem. Zašto ti je problem citirati dio na kojeg se referiraš?

Kada sam napisao:

"Evo, govorim ti upravo o ovome..."

to se odnosilo na činjenicu da su, između dva moja odgovora, dvojica kolega forumaša, inače forumskih "eksperata" za viruse, nuspojave, i razotkrivanje zavjera, napisali svoje komentare kojima su upravo potvrdili ono što sam ja o tim forumskim "ekspertima" napisao u svojim prethodnim odgovorima.

Aha, sorry, tebi je možda bilo sasvim jasno na što misliš, ali zapravo - nije bilo.

Ali, svako mi ne pada na pamet pomisliti da je odrasla normalna osoba, i stručnjak u svom području, toliko glup i/ili takav beskičmenjak da bi podržao nešto što je protivno bazičnom medicinskom znanju i da bi se sada pokušavao praviti blesav.

Meni, naprotiv, upravo to pada na pamet. Zašto misliš da netko tko je stručnjak u svom području - automatski nije beskičmenjak? Stručno znanje je jedna stvar, a karakterne osobine - sasvim neka druga.

Gdje si ti to pročitao da ja sebe smatram stručnijim od njega?

Vidim da ti je promaklo, iako si i sam citirao upravo dio mog odgovora u kojem sam to objasnio:

"... on je u tom tekstu jasno rekao da je cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije, dok je tvoje "stručno" mišljenje kako cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno"

Dakle, ako jedan stručnjak epidemiolog izjavi da je:
"cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije"
, a ti, koji nisi ni stručnjak ni epidemiolog, izjaviš da:
"cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno" "
, onda je logično zaključiti da ti sebe držiš stručnijim od njega, jer iznosiš mišljenje koje je suprotno od njegovog mišljenja.

Ali - to da cjepivo nije bilo bogzna kako efikasno - nije moje mišljenje. To su post festum objavljene znanstvene studije i istraživanja koja pokazuju kako se mRNA pripravak na kraju zapravo uopće ne može smatrati cjepivom. To su rezultati istraživanja i studija te iste struke na koju se ti pozivaš.

Ja bih ipak bio skloniji povjerovati tome da je njegovo mišljenje mjerodavnije od tvoga.

A je li mjerodavnije od mišljenja njegovih kolega koji su objavili istraživanja po kojima je mRNA pripravak kojeg su ubrizgavali kao cjepivo, kod omikron soja spao na postotak efikasnosti koji je na rubu statističke pogreške?
03.03.2025 | 23:55
On misli ako netko ima ispred imena dr. sci. da sve sto kaze je istina. Ne daje prostora da ta ista osoba bude lazljivac kojeg su potkupili ili ucjenili.
Tu je problem.
03.03.2025 | 23:59
Meni je na kraju ove grozne priče ipak drago da dio struke, onaj pravi, uži dio, kada nije ucijenjen gubitkom posla, pozicije ili javnim etiketiranjem, ipak je znao što govori i sve je ispalo 100% točno. Konkretno, mislim na onu meni blisku osobu koja je dr. sci. specijalist epidemiologije i od koje je započela moja sumnja da su stvari kod ove pandemije bile daleko od otvorenih, dobronamjernih i u javnozdravstvenom i društvenom interesu.

I kada odvrtim ovu mega-temu na početak i pogledam koje informacije sam tada, vrlo rano, imao sreću saznati, a sve se na kraju pokazalo tako, to mi ipak daje neku razinu mira i povjerenja u ljude, ali i brige što ta istina nije bilo ono što smo mogli čitati u medijima i njie bilo ono što je silom gurao naš Stožer. Nadam se da smo svi iz ovoga nešto naučili. Ne ponovilo se!
04.03.2025 | 02:17
Nazalost, ucinjena je nemjerljiva steta u povjerenje u cijepljenje tako da broj cijepljenih (od drugih bolesti) lagano opada. U godinama koje slijede vidjeti cemo da li ce se trend nastaviti.
04.03.2025 | 11:39
smayoo kaže:
Aha, sorry, tebi je možda bilo sasvim jasno na što misliš, ali zapravo - nije bilo.

Ovako kako si napisao, ispada da meni (a ne tebi) zapravo nije bilo jasno što mislim.

Meni, naprotiv, upravo to pada na pamet. Zašto misliš da netko tko je stručnjak u svom području - automatski nije beskičmenjak? Stručno znanje je jedna stvar, a karakterne osobine - sasvim neka druga.

Zato što je takvo ponašanje nenormalno.
Ja za sve osobe koje ne poznam, a ostvarile su uspješnu poslovnu karijeru u svojim područjima, smatram da su normalne osobe koje se kao takve i ponašaju.

Samo osobe sklone raznim zavjerama vjeruju da su svi osim njih, u suštini, potkupljivi, zločesti i spremni napraviti bilo što, samo da bi ta njihov "zavjera" bila uspješna.
Ali, realnost je ipak nešto drugačija od te pokvarene imaginacije.

Ali - to da cjepivo nije bilo bogzna kako efikasno - nije moje mišljenje. To su post festum objavljene znanstvene studije i istraživanja koja pokazuju kako se mRNA pripravak na kraju zapravo uopće ne može smatrati cjepivom. To su rezultati istraživanja i studija te iste struke na koju se ti pozivaš.

Struka na koju se ja pozivam ja:

- proizvela cjepiva različitih vrsta (ne samo mRNA)

- uspjela cijepiti preko polovice stanovništva Zapadne Europe i SAD-a

Nakon čega je.... pandemija... prestala.
Baš čudna koincidencija...

A ti pak misliš da ovaj doktor iznosi mišljenje suprotno mišljenu struke (o efikasnosti cjepiva protiv korone)?!

I, ne, struka na koju se ja pozivam nikad nije rekla da cijepljenje baš i nije bila bogzna kakva mjera... ali, kako vidim, naši forumski eksperti se i dalje ne slažu sa tim mišljenjem.
04.03.2025 | 13:53
Pandemija uopće nije prestala. Isto kao što niti pandemija obične prehlade nikad nije prestala, nego traje već stoljećima (i tisućljećima, vjerojatno, samo što nemamo pisanih izvora o tome). Jednostavno, virus je evoluirao do stupnja koji je za njega puno povoljniji - umjesto da u kratkom roku ubije ogroman postotak svojih domaćina i natejera ljude da se brane, on je naučio organizam domaćina napasti samo toliko da ovaj ima blage tegobe ili uopće nikakve, tako da se i dalje kreće među ostalim ljudima i širi zarazu (što je za virus povoljno).

I to smo isto učili u osnovnoj školi iz biologije.
04.03.2025 | 20:57
Slažem se, pandemija nije prestala, niti će ikada prestati, ali učinci epidemije više nisu onako dramatični kao što su bili prije akcije cijepljenja ljudi na globalnoj razini.

Interesantno je to da je broj umrlih drastično opao baš upravo nakon cijepljenja... iako su neke zemlje tada ukinule većinu drastičnih mjera smanjenja broja socijalnih kontakata, pa je i broj zaraženih bio veći nego na početku.... za jedan "mRNA pripravak koji se zapravo i ne može smatrati cjepivom" (a značajan postotak tih ljudi je cijepljen upravo takvom vrstom "pripravka"), to je prilično dobar učinak.

Ili je virus evoluirao upravo u tom trenutku, i čista je slučajnost da se evolucijski proces nekako poklopio sa nastojanjima epidemiologa da uspore širenje virusa...
05.03.2025 | 01:55
"The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it." - George Orwell

05.03.2025 | 15:50
Quote misattributed to George Orwell About society drifting from the truth

A tko zna što je istina?

Ti, sa tvojim bezrezervnim copy-pasteanjem svega onoga što ti vjeruješ da je istina, bez da si uložio i trunku truda u provjeru istinitosti tih tvrdnji.

Georg Orwell, koji uopće nije rekao to što si ti napisao.

Ili John Lorimer Campbell, engleski YouTuber i umirovljeni edukator medicinskog sestrinstva.

Za Georga Orwella znamo da je mrtav pa se on "ne pika", a za vas dvojicu znamo koliko "revno" provjeravate izvore svojih (dez)informacija...
05.03.2025 | 20:58
m@xym kaže:
Interesantno je to da je broj umrlih drastično opao baš upravo nakon cijepljenja... iako su neke zemlje tada ukinule većinu drastičnih mjera smanjenja broja socijalnih kontakata, pa je i broj zaraženih bio veći nego na početku.... za jedan "mRNA pripravak koji se zapravo i ne može smatrati cjepivom" (a značajan postotak tih ljudi je cijepljen upravo takvom vrstom "pripravka"), to je prilično dobar učinak.

Ili je virus evoluirao upravo u tom trenutku, i čista je slučajnost da se evolucijski proces nekako poklopio sa nastojanjima epidemiologa da uspore širenje virusa...

Tako je. Dakle, nema znanstveno čvrstog uporišta kojim se može dokazati da je glavni razlog pada smrtnosti baš cijepljenje, a ne sama mutacija virusa.
05.03.2025 | 22:11
m@xym kaže:
A tko zna što je istina?

Nije li to sada očigledno što je istina?

1) Zna struka na prvoj liniji, koja je osobno cijepila preko 700 ljudi, pratila ih, i zaključila da mRNA tretman pruža malu zaštitu i vrlo kratkotrajnu, "već nakon 2 tjedna nema razlike", također "postoje zamjetne i opasne nuspojave".

2) Znamo svi mi osobno iz prve ruke - jer gotovo da nema cijepljenog koji se na kraju nije zarazio i prenosio virus dalje, znači mRNA tretman uopće nema odlike pravog cjepiva.

3) Znamo svi moji koji smo u najužem krugu prijatelja i kolega imali niz "jbg dobio sam miokariditis" - ili nešto još gore, kao CLS sindrom ili oštećenja oka zbog začepljenja žila koja hrane oko (jedna od izlistanih nuspojava).

4) Znamo svi mi koji smo ovih godina imali neuobičajni statisički peak "iznenadno umrlih" od srčanog udara.

5) Znaju dioničari Pfizera koje se nije smijelo lagati u izvješću jer bi tada mogli tužiti korporaciju da ih je dovela u zabludu i financijski oštetila. Sam Pfizer je rekao sve ovo što smo mi, nažalost, naučili iz prakse.

6) Mogao bih listu slagati valjda do 50, ali neću ponavljati sve već rečeno u ovoj raspravi...

BTW, jesi li upoznao ijednu, ali IJEDNU osobu koja je rekla: "Ajme, kako sam bio glup, da sam se barem cijepio protiv covida, tako mi je žao što nisam!"
05.03.2025 | 23:27
Ma zamisli ti to... dioničare Pfizera se ne smije lagati jer je to utuživo, ali prodaja "šećerne vodice" pod cjepivo, je sasvim uredu jer su svi svjetski stručnjaci plaćeni od strane Pfizera da šute...

...i ti si to povjerovao?!

Pa ti istinu ne bi prepoznao niti da se spotakneš o nju.
06.03.2025 | 00:45
m@xym kaže:
Ma zamisli ti to... dioničare Pfizera se ne smije lagati jer je to utuživo, ali prodaja "šećerne vodice" pod cjepivo, je sasvim uredu jer su svi svjetski stručnjaci plaćeni od strane Pfizera da šute...

...i ti si to povjerovao?!

Pa ti istinu ne bi prepoznao niti da se spotakneš o nju.

1) Da, dioničare se ne smije lagati i niti jedna korporacija koja je opstala to nikada nije niti pokušala izvesti. Sudske tužbe tog tipa su nemilosrdne.

2) Ti kao da imaš ugrađen neki firewall implantat koji ti blokira istinu kada ti se stavi pred nos! Jesmo li imali ovdje snimke iz EU parlamenta kada su nezavisni zastupnici tražili da Pfizer pošalje svoje stručnjake na saslušanje u Brisel? I jesu li pukli od smijeha kada su ih pitali zašto "cjepivo" ne štiti od zaraze i prijenosa virusa? - "Hahaha, pa odakle vam to? Mi to nismo nikada niti testirali!" )) Ono, Alan Ford!

3) Da, oni ključni za odluke su bili plaćeni i svi su se pokazali kao krimosi i više nisu na tim funkcijama, od onog u UK, koji čak i priznao kasnije na TV da su "malo muljali", pa do našeg malog lokalnog Beroša. Jedini koji je ostao uspravne kičme je onaj japanski ministar koji se ispričao naciji i rekao da su bili prevareni.

4) Većina "nižih" u sustavu jednostavno je morala šutjeti jer im se prijetilo etiketiranjem i gubitkom posla. Od profesora na fakultetu, pa do liječnika na terenu. Dvoje meni bliskih su mi to otvoreni rekli, da ne smiju reći što misle i da su pod političkim pritiskom. A mali obiteljski liječnici su morali kao papige ponavljati naučenu rečenicu: "Postupamo po naputku, preporuka je da se cijepite." i nisu smijeli ući u nikakvu raspravu, npr. o izuzećima, osjetljivim grupama, nuspojavama i slično.

5) Američka vojska i njihova interna kontrola nakon što su podaci o nuspojavama postali toliko kritični da su senatori proveli istragu u Kongresu, a tijela vojske uništavala podatke!

Kako bi u Explori rekli: "Naivan si kao sobarica!"
06.03.2025 | 06:20
“Tolerancija će doći do takve razine, da će inteligentnim ljudima biti zabranjeno njihovo mišljenje, kako ne bi uvrijedili imbecile.”
Dostojevski
  • Air
  • Korisnik
  • 77
06.03.2025 | 09:35
jura22 kaže:
“Tolerancija će doći do takve razine, da će inteligentnim ljudima biti zabranjeno njihovo mišljenje, kako ne bi uvrijedili imbecile.”
Dostojevski

"Inteligencija" šuti već 70-80 godina jer ne zna / ne prepoznaje svoj dio odgovornosti prema svojoj djeci i čovječanstvu.

Danas (i proteklih 70-80 godina) se misli da je netko inteligentan ako "rastura" neku struku a to što je imbecil za međuljudske i društvene odnose nije važno.
06.03.2025 | 17:51
@dpasaric

1) Dakle, po tebi je puno lakše i "neopasnije" sprovesti internacionalnu prijevaru prodajom "šećerne vodice" pod cjepivo cijelom svijetu, nego slagati dioničare?!
Dobro da znam, ako nekad budem htio organizirati kakvu prijevaru... ako ne prevarim dioničare, samo nebo mi je granica.

2) Ja imam firewall za blokiranje istine?!
Da, naravno, sjećam se vrlo dobro te snimke, jer sam je ja postavio ovdje, i na njoj se jasno vidi da nitko nije "pukao od smijeha", ali ti i dalje kao papagaj iznosiš svoju alternativnu istinu koja potpuno odudara od stvarnosti koju bilo tko može vidjeti.

3) Imaš li ti uopće ikakve ideje o tome koliko bi "ključnih" osoba bilo u tako opsežnoj akciji?!
Očito nemaš...

4) Zašto bi netko "niži", tko ima bilo kakve inkriminirajuće informacije šutao?! Čime je vezan umirovljeni doktor?! Oduzet će mu mirovinu?! Ubit će ga tri-četiri godine prije prirodne smrti?

5) Netko ima povjerljive podatke o Američkoj vojsci i njihovoj internoj kontroli i podijelio ih je sa tobom, a nije završio kao Bradley Manning?!

Hajde, čovječe malo se uozbilji i pokušaj se barem ponašati kao odrasla osoba.
Ni ti, ni taj koji ti je to napisao, ni ja, niti itko od ljudi ovdje na forumu, a i šire, uopće niti ne pozna nekoga kome bi tako povjerljiva informacija bila dostupna, a kamoli da su oni upoznati sa tim informacijama.
A, oni ljudi koji imaju pristup tim informacijama, ih zasigurno neće podijeliti ni sa kim, pogotovo ne sa likovima koji dilaju te dezinformacije koje ti brižno upijaš, jer oni ZNAJU da bi završili onako kako je završio Manning.

Zbog prirode posla koji radim, znam jako puno sobarice, i iako one ne predstavljaju kremu inteligencije, čak ni one ne bi povjerovale u sve ove dezinformacije koje nam ti, već godinama, tako marljivo serviraš.
06.03.2025 | 22:34
@m@xym

1) Nije "lakše sprovesti", nego ne postoji nikakva odgovornost za učinjeno (kao što vidimo) i ne postoje sankcije, kao kod laganja dioničara. Uostalom što želiš reći? Da je istina suprotna? I da je Pfizer onda lagao svoje dioničare da je "cjepivo" loše i da se boje da više neće dobiti produženu privremenu dozvolu za njegovu distribuciju radi loše efikasnosti i ozbiljnih nuspojava? Ne može i jedno i drugo biti istina!

Uostalom, jesi li vidio kako izgledaju ugovori s Pfizerom? Sve crno, a zahvaljujući ludim Albancima znamo što je unutra - znači 0 NULA odgovornosti. Naravno da je to lakše nego lagati dioničare.

2) Predstavnica Pfizera je instinktivno nasmijala na to pitanje i rekla da naravno da nisu to testirali! I nije sada bitno koliko se smijala, bitno je da je to gola istina - koju ti ignoriraš, ono kao da se nije dogodilo!

3) Imam ideje. Vrlo malo. Dovoljan ti je vrh vlade (Plenky koji je WEF-ovac) i Ministar zdravstva koji ima ovlasti imenovati i micati ravnatelje, ništa više ti ne treba. Ako on kaže kako se radi, moraju slušati i tko se počne buniti ili propitivati ministarske odluke u takvoj "opasnoj i kriznoj situaciji" biva smijenjen, a ljudi vole svoje poslove, plaću i krov nad glavom.

4) Umirovljeni doktori su i bili gotovo jedini koji su na glas govorili jer nisu imali što izgubiti. Npr. moj profesor na medicinskom fakultetu u Rijeci mi je rekao da mora šutjeti jer su mu prijetili smjenom. Ista priča s mojim primarnim izvorom iz sustava, koji je specijalist epidemiologije: "Pod političkim smo pritiskom". Pa ti vidi.

5) Ti zaista "padaš s Marsa"? O čemu ti pričaš? Pa to su javne rasprave iz američkog Kongresa koje ti nisi želio gledati (iako sam ostavljao linkove) jer imaš firewall na sve što ne odgovara tvom propisanom narativu.
06.03.2025 | 23:35
Ovo smo dijelom znali i prije, ali sada se odmotava slobodnije, pogotovo od kada na Twitteru možeš iznositi informacije bez cenzure big pharme...

"When the COVID-19 pandemic emerged in early 2020, Bill Gates and certain influential figures worked to discredit a well-established, affordable, and safe treatment option, branding it as hazardous misinformation.

Hydroxychloroquine (HCQ), a medication that billions have relied on for malaria treatment over seven decades without significant side effects when used correctly, faced intense scrutiny. In the United States, physicians prescribe approximately 6 million HCQ prescriptions annually."

07.03.2025 | 14:00
dpasaric kaže:
@m@xym

1) Nije "lakše sprovesti", nego ne postoji nikakva odgovornost za učinjeno (kao što vidimo) i ne postoje sankcije, kao kod laganja dioničara. Uostalom što želiš reći? Da je istina suprotna? I da je Pfizer onda lagao svoje dioničare da je "cjepivo" loše i da se boje da više neće dobiti produženu privremenu dozvolu za njegovu distribuciju radi loše efikasnosti i ozbiljnih nuspojava? Ne može i jedno i drugo biti istina!

Uostalom, jesi li vidio kako izgledaju ugovori s Pfizerom? Sve crno, a zahvaljujući ludim Albancima znamo što je unutra - znači 0 NULA odgovornosti. Naravno da je to lakše nego lagati dioničare.

2) Predstavnica Pfizera je instinktivno nasmijala na to pitanje i rekla da naravno da nisu to testirali! I nije sada bitno koliko se smijala, bitno je da je to gola istina - koju ti ignoriraš, ono kao da se nije dogodilo!

3) Imam ideje. Vrlo malo. Dovoljan ti je vrh vlade (Plenky koji je WEF-ovac) i Ministar zdravstva koji ima ovlasti imenovati i micati ravnatelje, ništa više ti ne treba. Ako on kaže kako se radi, moraju slušati i tko se počne buniti ili propitivati ministarske odluke u takvoj "opasnoj i kriznoj situaciji" biva smijenjen, a ljudi vole svoje poslove, plaću i krov nad glavom.

4) Umirovljeni doktori su i bili gotovo jedini koji su na glas govorili jer nisu imali što izgubiti. Npr. moj profesor na medicinskom fakultetu u Rijeci mi je rekao da mora šutjeti jer su mu prijetili smjenom. Ista priča s mojim primarnim izvorom iz sustava, koji je specijalist epidemiologije: "Pod političkim smo pritiskom". Pa ti vidi.

5) Ti zaista "padaš s Marsa"? O čemu ti pričaš? Pa to su javne rasprave iz američkog Kongresa koje ti nisi želio gledati (iako sam ostavljao linkove) jer imaš firewall na sve što ne odgovara tvom propisanom narativu.

@dpasaric,

1. Pfizer je rekao svojim dioničarima da je cjepivo, koje su distribuirali po cijelom svijetu, zapravo loše?!
Jako logično....

2. Sad nije bitno jeli se smijala ili nije, a neposredno prije toga, "pukli su od smijeha"?!
Pa čitaš li ti uopće ono što nama pišeš?!
Što je tu "gola istina"?!
To da proizvođač cjepiva nije proveo istraživanje da li cijepljena osoba prenosi virus na necijepljenu osobu, jer je prioritet bila provjera sigurnosti i efikasnosti, ne prijenosa virusa?!

3. Dakle. misliš da je dovoljno platiti Plenkovića i Beroša da bi svo medicinsko osoblje bespogovorno provodilo Pfizerovu zavjeru?

4. Ja imam rodbinu i prijatelje u zdravstvu i nitko od njih mi nikad a nije rekao ništa ni slično tim tvojom iskustvima.

5. Ja pao s Marsa?!
O čemu ti lupetaš?!
Netko je u američkom kongresu iznosio povjerljive podatke?!
Ti se sigurno šališ...

Da li si ikad u hrvatskom saboru čuo ikakve povjerljive podatke o HV-u?
Nisi, niti ćeš... a ista stvar je i sa Američkim kongresom. Takvi podaci mogu biti eventualno dostupni nekom povjerenstvu, ali ni i u kom slučaju javno dostupni.
07.03.2025 | 14:04
dpasaric kaže:
Ovo smo dijelom znali i prije, ali sada se odmotava slobodnije, pogotovo od kada na Twitteru možeš iznositi informacije bez cenzure big pharme...

"When the COVID-19 pandemic emerged in early 2020, Bill Gates and certain influential figures worked to discredit a well-established, affordable, and safe treatment option, branding it as hazardous misinformation.

Hydroxychloroquine (HCQ), a medication that billions have relied on for malaria treatment over seven decades without significant side effects when used correctly, faced intense scrutiny. In the United States, physicians prescribe approximately 6 million HCQ prescriptions annually."

1. Koliko je ukupno provedeno istraživanja vezano za efikasnost hydroxychloroquina u liječenju covid-a?

2. Kakvi su bili rezultati tih istraživanja?
07.03.2025 | 19:31
  • kupus
  • Posjetitelj
07.03.2025 | 19:55
Kakve su ovo vijesti - slike? Pa daj link neki, valjda i tebe zanima što piše u tekstu.
07.03.2025 | 20:24
Nema ti on vremena čitati tekstove ili nedajBože provjeriti istinitost onoga što unutra piše.
Nije lako biti vrhunski ekspert za viruse, zavjere, rat, strategiju, kritpovalute... tema puno, a vremena malo... pa je dovoljno copy-paste-ati ono što objavi izvor za koji on drži da je jedini istinit.
07.03.2025 | 22:14
m@xym kaže:

1. Pfizer je rekao svojim dioničarima da je cjepivo, koje su distribuirali po cijelom svijetu, zapravo loše?!
Jako logično....

2. Sad nije bitno jeli se smijala ili nije, a neposredno prije toga, "pukli su od smijeha"?!
Pa čitaš li ti uopće ono što nama pišeš?!
Što je tu "gola istina"?!
To da proizvođač cjepiva nije proveo istraživanje da li cijepljena osoba prenosi virus na necijepljenu osobu, jer je prioritet bila provjera sigurnosti i efikasnosti, ne prijenosa virusa?!

3. Dakle. misliš da je dovoljno platiti Plenkovića i Beroša da bi svo medicinsko osoblje bespogovorno provodilo Pfizerovu zavjeru?

4. Ja imam rodbinu i prijatelje u zdravstvu i nitko od njih mi nikad a nije rekao ništa ni slično tim tvojom iskustvima.

5. Ja pao s Marsa?!
O čemu ti lupetaš?!
Netko je u američkom kongresu iznosio povjerljive podatke?!
Ti se sigurno šališ... Da li si ikad u hrvatskom saboru čuo ikakve povjerljive podatke o HV-u?
Nisi, niti ćeš... a ista stvar je i sa Američkim kongresom. Takvi podaci mogu biti eventualno dostupni nekom povjerenstvu, ali ni i u kom slučaju javno dostupni.

1. Da, logično je - ako ne želiš da te sude do bankrota za prevaru. S druge strane, prema građanima nisu imali nikakvu odgovornost jer se korumpirana hobotnica s marionetom Ursulom pobrinula da su ugovori s njima takvi da nisu odgovorni baš za ništa, upravo i da svi krepamo. I onda su još ugovore proglasili tajnima. Naravno, sve je iscurilo, pa se vidi licemjerna ljiga unutra i pranje ruku od bilo kakve odgovornosti.

Uostalom, lamentiraš ovdje o nečemu što hard-fact. Nije izvješće tajno i imali smo ga i ovdje na forumu. To je kao ona legendarna anegdota o antičkim filozofima koji su raspravljali koliko konj ima zubiju, ali niti jedan nije zavirio u ždrijelo i prebrojao. E pa ja jesam, i u Pfizerovom izvješću piše upravo to, da je njihov mRNA tretman ispod očekivanih svojstava, da ima nuspojave i da postoji veliki rizik da mu se ne produži dozvola. To što si ti ignorant, to je drugi problem.

2. To da su nas korumpirani političari lagali da je "safe & effective", a niti je bilo sigurno niti je štitilo od zaraze i prijenosa.

3. Da. Jer ako te oni mogu smijeniti, a mogu, onda ćeš biti "kuš". A ovi koji nisu, su odmah bili razapeti kao "ravnozemljaši i antivakseri" i bivali ušutkani. Osim toga, svi ti liječnici nisu niti dobili stanardne podatke o "cjepivu", kako to inače bude i kako se radi kada se poštuju protokoli, tako da oni i nisu mogli formirati svoje mišljenje, nego samo slijediti upute "s vrha". Kasnije, kada su oni na terenu, kao i moj izvor, vidjeli da stvar ne radi očekivano i da ima ozbiljnih nuspojava, tek onda se moglo početi zaključivati što se zapravo zbiva, ali i tada je bila vrlo teška odluka istupiti javno jer su (njihovi) mediji stvorili atmosferu linča.

4. Aha, pa je li ijedan od tvoje rodbine javno ili interno propitivao propisani narativ?

5. Naporan si oko provjerivih stvari koje smo ovdje objavljivali i mogao si ih sve pogledati, ali te valjda bilo strah da ti se razbije kulisa u koju vjeruješ. Radilo se o zviždačima iz vojnog sustava koji su shvatili da čine zlo vlastitim ljudima. Kongresmeni su Rand Paul i Ron Johnson.
  • kupus
  • Posjetitelj
07.03.2025 | 22:43
Ne znam kakvog smisla ima davati dioničarima informaciju da je cjepivo, nazovimo to tako, fake? Valjda je idući korak tih istih dioničara prodavanje te dionice, te posljedično pad vrijednosti iste?

Maksime, ti zbilja imaš i previše volje.
07.03.2025 | 23:40
dpasaric kaže:
To da su nas korumpirani političari lagali da je "safe & effective", a niti je bilo sigurno niti je štitilo od zaraze i prijenosa.

Eeee... da... niti je sigurno, niti nas je štitilo od zaraze, ali eto... pukom slučajnošću virus je odlučio mutirati u bezopasnu varijantu upravo nakon cijepljenja više od polovice svjetskog stanovništva.
Čudan neki virus, i još čudnija neučinkovitost cijepiva...

I nikako da vidimo to katastrofalne, i "još nepoznate" posljedice primjene "neprovjerenog" cjepiva na većini svjetksog stanovništva...

Valjda Nulandica dobro krije statistčke podatke koji bi "tvojima" išli u prilog.

Naravno, nigdje ni riječi o ostalim cjepivima, od kojih je bilo i mRNA i onih klasičnih, ni riječi o tome jesu li oni efikasni/neefikasni, provjereni/neprovjereni, jesu li njihove lagale medijima, a govorile istinu dioničarima.

5. Naporan si oko provjerivih stvari koje smo ovdje objavljivali i mogao si ih sve pogledati, ali te valjda bilo strah da ti se razbije kulisa u koju vjeruješ. Radilo se o zviždačima iz vojnog sustava koji su shvatili da čine zlo vlastitim ljudima. Kongresmeni su Rand Paul i Ron Johnson.

Ako ti nije jasno zašto bi informacija o tome da je neko cjepivo (bez obzira koje vrste i kojeg proizvođača) izazvalo katastrofalne posljedice po pripadnike neke vojske, bila proglašena najstrožom tajnom, a "zviždači" zatvoreni po kratkom postupku, bez obzira o kojoj se zemlji radilo, a pogotovo kada je u pitanju Amerika, onda stvarno nemamo o čemu razgovarati.
08.03.2025 | 09:52
kupus kaže:
Ne znam kakvog smisla ima davati dioničarima informaciju da je cjepivo, nazovimo to tako, fake? Valjda je idući korak tih istih dioničara prodavanje te dionice, te posljedično pad vrijednosti iste?

Maksime, ti zbilja imaš i previše volje.

Ne mogu vjerovati što čitam! I onda se ja čudim vašim ostalim zaključcima.

"Ne znam kakvog smisla ima poštivati jasnu zakonsku odredbu temeljem koje bi me tisuće i tisuće dioničara mogli tužiti za milijune $ ovisno o broju dionica!"

Što ste vi slušali na fakultetima? Jeste li baš svi bili baš FER-ovci, pa da niste zalazili van tehničkih znanosti?

A onda još kao kontrateža gornjem: "Naravno da smo se kao korporacija koja je platila 2,4 milijarde $ kazne radi korupcije, u našem redovnom modusu operandi, pobrinuli da korumpiramo vrh EU komisije koji će, van svake ekonomske logike, pristati na naše uvjete (iako imamo situaciju monoposona!) i potpuno nas osloboditi ikakve odgovornosti za građane i to još kroz tajne ugovore!" - "Ha, ništa lakše, pa Ursulin suprug radi za naše iz Biotecha!"

DOBRO KAKO VAM TREBA NACRTATI ŠTO SU IZVELI?
08.03.2025 | 09:58
m@xym kaže:
Ako ti nije jasno zašto bi informacija o tome da je neko cjepivo (bez obzira koje vrste i kojeg proizvođača) izazvalo katastrofalne posljedice po pripadnike neke vojske, bila proglašena najstrožom tajnom, a "zviždači" zatvoreni po kratkom postupku, bez obzira o kojoj se zemlji radilo, a pogotovo kada je u pitanju Amerika, onda stvarno nemamo o čemu razgovarati.

Znači te rasprave u Kongresu su lažirane? To je Netflix produkcija?

Nije izazvalo "katastrofalne posljedice" nego iste posljedica kao i u javnosti među cijepljenima, a to znači prevelik broj nuspojava (sveukupno kao zbirno sve nuspojave svih ostalih cjepiva!) da bi taj mRNA tretman bio dovoljno siguran. Ono što je bio okidač u US Army je miokarditis, porast je bio abnormalno visok i tu su zviždači regairali jer to nije zezancija. I da, u jednom si u pravu - podaci iz baze o tome su pobrisani! To je ovo što ti kažeš "proglašeno tajnom", ali više nisu mogli kada je iscurili u javnost i pred Kongres.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali
  • drlovric: Da bi se ti u svojoj drzavi osjecao sigurno. Skupa sa svojom obitelji.
  • drlovric: Nisi srecom doziivo kako izgleda kada ti nepoznati naoruzani ljudi udju u grad/selo. Inace bi pricao drugacije i borio se za to da ti drzava ima najjacu mogucu vojsku.
  • drlovric: Vatrogasac treba alat za svoj posao. Ako ne ugasi pozar ljudi ginu. Vojnik treba alat za svoj posao. Ako vojnik ne odradi svoj posao, ljudi ginu. Jednostavno je.
  • JOHN: Vatrogasac neće nikoga ubiti brentačom ili recimo bocom kisika
  • JOHN: Pa uvijek je sporna kad je u pitanju ljudski život
  • drlovric: ne znam zasto je nenormalno to ocekivati. Nece ni vatrogasac gasiti pozar bez opreme, ali samo je za vojsku uvijek sporna svaka nabavka. Osim kad te napadnu pa kad radi guza od straha :)
  • drlovric: oni koji su spremni da riskiraju zivot, treba da imaju sve sto bi im u toj borbi pomoglo, da soase drzavu svih nas i ostanu zivi ako je moguce :)
  • drlovric: Ja sam kazem da sutra CG, SR, HU, IT napadne HR, ja bi za 3 dana bio na prvoj crti. Ako sam ja voljan braniti tu drzavu i riskirait svoj zivot, normalno je da ocekujem da ta drzava ima sanitet, ili helikopter da me spasi ako negdje krvarim. Ili da ima topnistvo, avione, obucene vojnike/ljekare/informaticare. A imati sve to je proces koji trazi vrijeme, pare i znanje. Ne treba svi ni da ratuju, ali
  • JOHN: :)
  • Bertone: Ak netko iz SOA-e sad čita Jabučnjak, još bu zaključio da je drlovric švercer oružja :D
  • stefanjos: znam ja kako je drlovric kruha zaradio, i niti jednim postotkom svog tijela mu ne zamjeram na to. to je nazalost ta realnost koju on meni pokusava predociti, i svjestan sam je. samo mi se gadi da smo mi kao ljudi takvi kakvi jesmo.
  • JOHN: Treba se znati braniti, no to nužno ne znači da moraš poginuti. Netko u ratu bude iza monitora, netko na bojištu, ali oboje bi trebali znati koristit obrambena sredstva. Čudne sorte vode države. A ako ćemo tjerat mak na konac….tko ih je u konačnici birao?! Pa na kraju dođemo do one…..svi bi jebali a nebi umočili
  • JOHN: Čim shvatite da je drlovric dobar dio svog kruha zaradio na tematici naoružanja i rata, možda će te ga shvatiti. Malo je iskrivljeno, ali što će te. Slične poveznice možemo tjerati s farmaceutima, modificirane hrane i ostali. Zbog nekih umreš jer te riješio metak, drugi i treći jer te trovao, četvrti jer te lago, peti jer te klikom miša okrao/opleo …….
  • stefanjos: pa jesam evo, nije me sram. mene je sram sto postoje ljudi koji su voljni ici ubijati druge za svoju korist. to je mene sram.
  • drlovric: Svaka ozbiljna drzava mora imati ozbiljnu vojsku. Ne mozes tu cinjenicu ignorirati. Osim ako nisi lik sa vjecitom pricom "koliko smo vrtica mogli napraviti za te pare?" :) Takvi prvi bjeze u slucaju rata...
  • drlovric: @stefanjos: Ti se onda uzdaj da ce misice uspjeti da se izbore za mir u svijetu :) Sta drugo da ti kazem. I kada ti neko tko zna koristiti oruzje dodje da ti nametne svoju volju, ti mu lijepo umilim tonom objasni da to nije lijepo i da je glupo koristiti oruzje :)
  • Tito: pardon, jebo ih oruzje
  • Tito: @stefanjos - baš tako, jebo vas oružje.
  • stefanjos: drlovric i zasto je to lose, ova civilizacija je usitinu tako nakaradna ako je nije cilj oruzje u potpunosti izbrisati kao izum, a tebi je bed sto netko ne zna ocistiti pusku. koga boli, evo da budem prost i trpiti cu ban, kurac za puske i gluposti. moramo se sto prije udaljiti od tog midnseta da je ikakvo ubijanje potrebno
  • smayoo: Evo, razumijemo se. Moj je sin, nažalost, taman u dobi da ga pozovu da pogine. :(
  • drpongrac23: Imam sina, 8 godina mu je, kao i svaki roditelj, za njega želim najbolje, a u ratove neće ići dok sam ja živ.
  • smayoo: Kladim se da nemaš sina. :/
  • drlovric: Kukala nam majka sa danasnjim sinovima, ako bi se sutra zaratilo pa nas oni budu branili :) 95% mladica danas ne zna pusku ocistiti ni rasklopiti, nije nikada ispalilo niti jedan metak, ne moze uraditi 10 sklekova niti trcati par stotina metara. Sustavni je reset potreban i povratak vojnog roka, da bi se imali cemu nadati u buducnosti.
  • smayoo: Od tebe neće nitko to ni tražiti. A od tvog sina (ako ga imaš)? :(
  • drpongrac23: Cilj je osiromašiti ekonomije i stanovništvo, nakon toga slijedi rat. U koji naravno više be idem za nikog i nigdje.
  • Ender: ja mu psujem zenu, pa mi nekako bude lakse :)
  • drlovric: Cijene svega oonako divljaju, nitko normalan ne zna zasto. Sada barem znamo kome mozemo opsovati i za sta je kriv, i za sta nije. Bude covjeku nekako lakse :)
  • Bertone: *jep=još
  • Bertone: Kaj se brinete za amere, Tim Cook je podmazao Donaldovu inauguraciju sa 1 mil $ za što se zna i tko zna koliko jep prije toga tak da bu se našao neki izuzetak od carina.
  • Ender: znaci ko je kupio iPhone - kupio je. a mnogi smo se zalili da su skupi, evo tramp nas demantuje...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO