03.03.2025 | 21:14
smayoo kaže:
I dalje ne razumijem. Zašto ti je problem citirati dio na kojeg se referiraš?
Kada sam napisao:
"Evo, govorim ti upravo o ovome..."
to se odnosilo na činjenicu da su, između dva moja odgovora, dvojica kolega forumaša, inače forumskih "eksperata" za viruse, nuspojave, i razotkrivanje zavjera, napisali svoje komentare kojima su upravo potvrdili ono što sam ja o tim forumskim "ekspertima" napisao u svojim prethodnim odgovorima.
I zašto su, dakle, upravo u tom trenutku uveli obavezno cijepljenje u Austriji i maltene zatvorske mjere za necijepljene?
Nemam pojma.
To ćeš morati pitati Austrijske vlasti.
A, iz onoga što je ovaj stručnjak rekao, mogu pretpostaviti da tada, ili:
- još nisu znali da cjepivo ne utječe značajno na prijenos Omikron varijante virusa sa cijepljene osobe na druge osobe
- su to znali, ali su procijenili da će cijepljenje dovesti do usporavanja epidemije
Ali, svako mi ne pada na pamet pomisliti da je odrasla normalna osoba, i stručnjak u svom području, toliko glup i/ili takav beskičmenjak da bi podržao nešto što je protivno bazičnom medicinskom znanju i da bi se sada pokušavao praviti blesav.
Gdje si ti to pročitao da ja sebe smatram stručnijim od njega?
Vidim da ti je promaklo, iako si i sam citirao upravo dio mog odgovora u kojem sam to objasnio:
"... on je u tom tekstu jasno rekao da je cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije, dok je tvoje "stručno" mišljenje kako cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno"
Dakle, ako jedan stručnjak epidemiolog izjavi da je:
"cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije"
, a ti, koji nisi ni stručnjak ni epidemiolog, izjaviš da:
"cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno" "
, onda je logično zaključiti da ti sebe držiš stručnijim od njega, jer iznosiš mišljenje koje je suprotno od njegovog mišljenja.
Ja bih ipak bio skloniji povjerovati tome da je njegovo mišljenje mjerodavnije od tvoga.