Baterija iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija iPhone 5

13.11.2012 | 15:49
Ciao ljudi, neznam za vas, ali baterija na 5-ici je jako losa, imam uklucen uvijek 3g, wi-fi, i lokaciju. Aplikacije redovno ih zatvaram nakon uporabe ( multitasking ), ali mi svejedno trosi bateriju nenormalno brzo, imao sam 4-vorku i full sam bio zadovoljan, tamo mi je baterija trajala cirka dan i pol, sa istim principom.

Kako vama ?

Ima mozda ili ce postojati kakvo rijesenja za to ?

Ciao
13.11.2012 | 15:56
Evo moja baterija na 5-ici, cijelo vrijeme ili je WiFi ili 3G, uključene lokacijske za pojedine app, itd.. ja zadovoljan!

fotografija1-e6c8cbe317e15e0a07ca4ee35165b383.PNG
13.11.2012 | 16:37
Ja nista ne gasim, skype upaljen, 3g , Wi-fi , ubijam ga od koristenja i izdrzi od 6 do 22 30. Kad ga stavljam puniti uvijek ima najmanje 15 posto baterije. Ako si ocekivao da ce ti dan i po trajati, to ipak mislim da je nemoguce, naravno ako ga koristis maksimalno.
13.11.2012 | 16:54
Ninjago kaže:
skype upaljen, 3g , Wi-fi , ubijam ga od koristenja i izdrzi od 6 do 22 30

Ovo na mom 4S starom 4 mjeseci znači bolje da se za 3-4 sata nacrtam doma ili bar u autu. Ne mogu pojmiti kako je ovo moguće na petici koja ima veći ekran i veći radni takt. Onda ako ga staviš na EDGE i povremeno pošalješ SMS i napraviš koji poziv izdrži pet dana?
13.11.2012 | 17:13
ma nema sanse da toliko traje, imao sam 4-ku obicnu i max dan i pol sa time da sam je koristio, na 5-ici jede bateriju iz minute u minutu nenormalno
13.11.2012 | 17:21
Onda vi imate očito problema sa svojim uređajima dok vam jede toliko brzo bateriju. Ja sam potpuno sa ovim zadovoljan, ne treba mi ništa više. Moram priznati da sam i ja iznenađen sa tolikim trajanjem, ali uvijek mi bude tako, između 9h-9:30h.. konačno da me dobar model potrefio, bez ikakvih grešaka!
  • mileni
  • Posjetitelj
13.11.2012 | 17:30
iP4s koji posjedujem je fantastican mobitel. Radi sve ono sto meni treba bez ikakvih problema. Nikad nije brejkao, niti jedan put nisam morao reset raditi. Sa te strane stvarno fantastican mobitel.

No problem je u bateriji. Meni ista nikako ne moze cijeli dan izdrzati. I onda dobijem savjete pogasi ovo, ono, itd. Pa koja je onda svrha smartphonea uopce? Da izgasim 3g? Da barem malo dorade tu bateriju uredjaj bi bio fantastican. Ovako bez auto punjaca ne idem nigdje.
13.11.2012 | 17:48
Pa ja nikamo ne idem bez auto-punjača već zadnjih 7 godina. Nije nikad bilo smartphonea koji je mogao izdržati cijeli dan ako ga stvarno "staviš pod paru", tj. ako ga tjeraš da ti vrati vrijednost za novac koji si platio. Meni je isto to "ugasi ovo i ono pa će ti dulje trajati" - smiješno. Ako sve to pogasiš, onda ti takav telefon ni ne treba.

Ali ne vidim da je po tom pitanju iPhone nešto lošiji od bilo kojeg smartphonea kojeg sam ranije imao (a imao sam ih 6, jer od 2002. jedino smartphoneove i koristim). Štoviše, od ovog zadnjeg je (u mom režimu korištenja) - osjetno bolji.

Moje opće zapažanje je da iP (u odnosu na Sony Ericsson i Samsung) manje troši kad su aktivni 3G i WiFi (aktivni znači da postoji aktivan prijenos podataka, ne da je funkcija uključena bez aktivne veze), ali više za osnovne funkcije (ekran, procesor, memorija) i GSM (voice i EDGE). Vjerojatno u tome leži ovaj raskorak u različitim iskustvima s obzirom na trajanje baterije?
13.11.2012 | 17:58
danijelr15 kaže:
Ninjago kaže:
skype upaljen, 3g , Wi-fi , ubijam ga od koristenja i izdrzi od 6 do 22 30

Ovo na mom 4S starom 4 mjeseci znači bolje da se za 3-4 sata nacrtam doma ili bar u autu. Ne mogu pojmiti kako je ovo moguće na petici koja ima veći ekran i veći radni takt. Onda ako ga staviš na EDGE i povremeno pošalješ SMS i napraviš koji poziv izdrži pet dana?

Ja pisem stvarno onako kako jeste, nemam potrebe velicati. Da nisam zadovoljan ja bi to napisao bez imalo srama ali stvarno sam zadovoljan. Punim ga svaku noc bez obzira i kad ostane vise od 30 % baterije sto se zna desiti.
Neznam dali je razlika u telefonima, tj. da nisu za CH i HR drugaciji ali ne vjerujem da bi to moglo biti.
Sto je najbolje od svega koristim na poslu dosta kameru jer mi se neda kodove upisivati na papir pa u komp nego slikam i prepisem tako da zaista koristim peticu kako se kaze "muski" i nemam nikakvih problema za sada.
  • mileni
  • Posjetitelj
13.11.2012 | 19:06
Smayoo, slazem se da iPhone nije iznimka, jer iPhone ni meni nije prvi smartphone. Zato mi i ide na zivce sto svi proizvodjaci nadogradjuju apsolutno sve karakteristike smartphonova osim baterije. Ista ni malo nije napredovala vec godinama.
13.11.2012 | 20:09
ne ulazim u to kako ostali koriste mob, ali osobno mi gasenje 3G-a ne predstavlja realan hendikep jer notifikacije i mailovi uredno stizu i na edge-u, a to mi je najbitnije. plus sto puno vremena provodim u wi-fi zoni (stalno mi je upaljen wi-fi). za vecinu onoga sto radim u pokretu brzina edga je dovoljna, a u slucaju kada moram skinuti neki veci file, prebacim se na 3G (proces koji mi oduzme 5 sekundi posla). kako nemam cesto potrebu za preuzimanjem vecih datoteka kada sam izvan wi-fi dometa, ne vidim zasto ne bi 3G drzao ugasenim.
kada se pak nalazim u gorakom kotaru recimo i znam da nema 3G-a, isto tako ne vidim razuman razlog da ne ugasim 3G i produzim si autonomiju za par sati.

mislim da ne odustajem od nicega sto bi mi drugacijim koristenjem iphone pruzao!
naravno, postoje drugacije potrebe pa ne mogu reci apriori da je glupo sve suprotno od mog nacina koristenja, ali cisto zelim pokazati da u nekim situacijama korisnik ne gubi gasenjem 3G-a!

inace na petici mi uredno baterija traje preko 20h
13.11.2012 | 20:22
Napunio sam ga prije posla do 90%, sad sam malo bio na fejsu, par aplikacija, par poruka, mail, i ukljucio sam lokaciju, 3G, wi fi.
U muslitaskingu su mi par aplikacija ostale upaljene, kao sta je fejs, mail, moruke milannews i app store.

Vidjet cu sada koliko cu izdrzati sa baterijom
13.11.2012 | 21:12
ugasite podrsku za passbook (lokacijske i cellular usluge) za njega jer u RH ne mozemo jos koristiti. Naravno ako koristiti Passbook u 1st world county's onda mislim da nema neke pomoci
13.11.2012 | 21:24
kinsif kaže:
naravno, postoje drugacije potrebe pa ne mogu reci apriori da je glupo sve suprotno od mog nacina koristenja, ali cisto zelim pokazati da u nekim situacijama korisnik ne gubi gasenjem 3G-a!

Slažem se s tim. Pitanje je onda samo da li je tom korisniku zaista potreban telefon koji ima sve te funkcije koje on može komotno isključiti jer mu nisu realan hendikep? No, naravno, potreba nije jedini motiv za kupnju.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.11.2012 | 22:39
iPhone 4S, sve uključeno, baterija traje od jutra do večeri kad ga koristim maksimalno, pa čak se malo i zaigram. Ako ga koristim minimalno, pokoji poziv, SMS, provjera pošte, kratki surf po jabučnjaku, onda mi traje do dva dana, a kad sam na brodu i kad mi je u zrakoplovnom modu, te ga koristim samo za To Do, slikanje kad zatreba i pokoju partiju Solebona onda mi traje i do 5 dana.

Mislim da novom iPhoneu uvijek baterija traje kraće od starog jer se u početku njime puno više koristimo, čak preko onog normalnog. Vjerojatno će mu baterija potrajati duže kad postane jednako zanimljiv kao i njegov prethodnik
14.11.2012 | 00:16
evo, nakon 7 sati sto sam na poslu, bio sam ga napunio do 90%
Ukljucene su mi cijelo vrijeme aplikacije ( facebook, maps, app store, fotoaparat, mail, facebook messanger, passbook, poruke, telefon, shazam, milannews ) i potrosilo mi je tek 38% baterije.

Kratko receno, manje mi trosi kad su mi te aplikacije stalnu upaljene nego kad sam ih stalno, svaki put skroz izasao iz bilo koje koristene aplikacije, ocito puno vise povuce snage kad pokrenes aplikaciju

Rijesen problem

I da, wi fi, 3G, lokacija to je sve upaljeno
14.11.2012 | 00:35
smayoo kaže:
kinsif kaže:

Slažem se s tim. Pitanje je onda samo da li je tom korisniku zaista potreban telefon koji ima sve te funkcije koje on može komotno isključiti jer mu nisu realan hendikep? No, naravno, potreba nije jedini motiv za kupnju.

pricam samo o 3G-u kojeg danas ima svaki telefon, a ne o "svim tim funkcijama".
jedno je ugasiti data promet, jedno 3G. da sam svaki dan na terenu (pod pretpostavkom da je 3G uopce dostupan) i da vucem ili saljem telefonom datoteke vece od 5mb, onda ima smisla ukljucit ga. ili ako ce neko surfati, gledati video na youtubeu, slike na facebooku... opet ima smisla ukljuciti 3G.
ali ako je vecina data prometa kojeg generiras na telefonu text mail i sync, onda brzina 3G-a nije relevantna i dovoljan je edge.
14.11.2012 | 00:46
I moja zena se zali na bateriju. Kaze da manje traje nego kod prosle 4-ke. Mada meni 4-ka moze izdrazati dan tj od ujutro 8 do navece 2300. Meni nije problem da ga punim svaku noc. Mada se zna nekad desitida ga moram na punjac staviti i u 1800 jer sam se malo visekoristio s njim. A
14.11.2012 | 20:49
kinsif kaže:
smayoo kaže:
kinsif kaže:

pricam samo o 3G-u kojeg danas ima svaki telefon, a ne o "svim tim funkcijama".
jedno je ugasiti data promet, jedno 3G. da sam svaki dan na terenu (pod pretpostavkom da je 3G uopce dostupan) i da vucem ili saljem telefonom datoteke vece od 5mb, onda ima smisla ukljucit ga. ili ako ce neko surfati, gledati video na youtubeu, slike na facebooku... opet ima smisla ukljuciti 3G.
ali ako je vecina data prometa kojeg generiras na telefonu text mail i sync, onda brzina 3G-a nije relevantna i dovoljan je edge.

Razlika između 3G i EDGE nije samo u brzini. EDGE je protokol koji radi preko GSM-a. Podatkovni promet na GSMu radi isključivo kao neprioritetna usluga. To znači da ti veza može biti suspendirana (brzina 0 bit/s) neodređeno dugo, dokle god su svi govorni kanali na baznoj stanici zauzeti. Podatkovni promet prolazi samo kad ima neiskorištenih govornih kanala.

Moje je iskustvo s EDGE-om da je u 80% slučajeva neupotrebljiv. Brzina je uglavnom u prosjeku ispod 40 kb/s, a do suspendiranja veze dolazi u prosjeku jednom u 2-3 minute.

To što je tebi to dovoljno dobro, pokazuje da ti je sav podatkovni promet potpuno vremenski nekritičan (na stranu to što nema puno podataka, ali svejedno ti je da li će ti neki mail stići ili otići sad ili za sat-dva-tri). Ergo, da uopće nemaš nikakvu data uslugu na raspolaganju, živio bi jednako kvalitetno i radio bi jednako efikasno. Mailove bi slao i primao s fiksnih lokacija na kojima se krećeš. Dakle - ne treba ti ta funkcija.
14.11.2012 | 22:09
bo... moguce.
moje iskustvo je da imess poruke i push mailove dobivam unutar minute (50etak dnevno). da je uglavnom drugacije dali bi mi jako brzo do znanja.
izvan wirlessa napravim cca 300 mb/mjesecno, sto i nije puno ali meni dovoljno i ne bi se toga odrekao.

samo prenosim moje iskustvo kao korisnika. mozda se neko prepozna i mozda mu pomogne.
ako znate da cete provesti neko vrijeme izvan dometa 3G signala (nekoliko sati, nekoliko dana) ili ste u roamnigu, steta je ne ugasiti 3G i produzit si autonomiju.
14.11.2012 | 23:43
Kinsf, moje iskustvo je isto. 3G prakticki ne palim, a edge mi funkcionira super. Da, za surfanje je sporo, ali mailovi, Skype poruke i iMessage funkcioniraju odlicno i nema nikakvih problema u 99% slucajeva. Cak bi rekao i 100% (mojih) slucajeva, jer mislim da nikad nisam imao neki problem sa suspenziom. Iako je ovo sto smayo govori tehnicki sve tocno.
15.11.2012 | 08:48
Evo slike 90% napunjena, trajala je dan i pol
image-5149b5b815866b93c120f2ee88eeb496.jpg
15.11.2012 | 13:53
mikiumag kaže:
Evo slike 90% napunjena, trajala je dan i pol

@mikiumag Gdje je ovdje dan i pol, baterija nije trajala niti puna 24 sata. Ja sam zadnjih 10-ak dana intenzivno testirao bateriju, pa sam došao do nekih novih spoznaja. Tako 'Standby' informacija nije samo vrijeme u čekanju, nego je to ukupno vrijeme otkada je mobitel skinut sa punjača (vjerojatno je to onda na svim uređajima tako, neka netko proba testirati).

Evo mojih osvrta na testiranje baterije (stalno uključen: wlan, 3g, lokacijski servisi, brightness:50% AutoOff, Do Not Disturb: 23h-07h). Baterija je svaki puta napunjena do 100% i ispražnjena do gašenja.

'Standby' ili 'Pripravno stanje' variralo od najkraćih 18 sati pa sve do 37 sati, prosjek je nekih 26h.

Isto tako 'usage' ili 'upotreba' varira od 8:08 do nevjerojatnih 13:42h, što me stvarno iznenadilo.

Ono što me najviše od svega zbunilo je testiranje obavljeno noćas. Prije spavanja sam uhvatio screenshot i odmah ujutro ponovno. Iz priloženog, je 'usage' povećan za 1:40h, što je stvarno previše. Ok, rade neki servisi u pozadini, ali skoro 2 sata??? Sad je upitno koliko mi zapravo stvarno koristimo telefon i preko dana kad se na sistemski 'usage' ne možemo pouzdati. Ako će netko probati testirati ovako preko noći neka javi dojmove.

P.S. zbog uključene Do Not Disturb opcije preko noći nema nikakve notifikacije, znači ekran se pali 0 puta. I ne, nisam mjesečario i bio dodatnih 2 sata na telefonu
bat_usage.jpg
  • mileni
  • Posjetitelj
15.11.2012 | 14:25
Veceras cu bas istu stvar provjeriti na svom 4S mobitelu
15.11.2012 | 16:14
@mikiumag - ja mislim da ti je to zbog talijanskog menija
Šalim se, ali ako si upalio Siri na talijanskom možda je to razlog sisanja baterije. Ja sam jednom probao i činilo mi se da traje puno kraće nego bez talijanke Siri!
15.11.2012 | 20:54
Mislim da je uvijek neka aplikacija odgovorna za ovo.

Na mojoj Četvorki Viber je bio odgovoran za samorastući Usage dok ne koristim mobitel i naglo pražnjenje baterije. Recimo, sve je ok, preko noći potroši 1 do 2% i onda uđem u Viber (ili samo primim neku poruku od Vibera) i tako počne. Usage time raste i dok mobitel samo stoji na stolu, baterija pada oko 2% po satu bez ikakvog korištenja. Onda ubijem Viber, ni to ne pomaže, potreban je restart iPhona i onda me vrati na staro, tj. Usage time stoji i baterija se skoro ne troši ako ga ne koristim tako da na koncu traje 3 - 4 dana.

Dok idući put ne pokrenem Viber, onda opet iz početka.
15.11.2012 | 21:18
Koristio iphone, pa se prešaltao na android, pa na meego, pa se opet vratio na iphone, i zaključak moj da je definitivno na iphoneu najbolja baterija.

Recimo kod ostalih platformi kada je telefon u standby modu, ništa ne radim a uključeni su
wifi, 3g i ostalo, baterija je drastično padala, čak i kada isključim sve na standbyu opet ide baterija kao da se nešto radi na njemu.

Sa iphoneom jutri ga skinem sa punjača i kada sam na poslu, uključen je wifi ili 3g ili samo edge kako kad,mob koristim samo kad dobijem notifikaciju neku (push isključen) baterija od 08 do 15h padne za 1%, što je za mene nepojmljivo bilo na androidu (uvijek nešto srče bateriju pretjerano)

Na 4s nisam bio zadovoljan baterijom n 6.0, ali na 601 jesam, tek nakon čistog restora odrađenog, poslje update-a sa 600 na 601 opet isti problem je bio.

Sada je usage odličan, kao i na 4-ki (to je usage po mojoj mjeri nekih 7-8h)

Kada znam da idem negdje gasim 3g, jer većinom nije dostupan van grada.

Sve u svemu zadovoljan.
15.11.2012 | 21:23
3g ukljucen, ali s ne bas puno koristenja.

image-c8a64fe091228535f3981d4d33640ed7.jpg
15.11.2012 | 23:54
Vec par puta su otvarane slicne teme i uvijek su se zavrsavale istom ili slicnom konstatacijom.Sve zavisi ko i na koji nacin koristi iphone.Znaci od korisnika do korisnika,nekom usage ide 2h a nekom 9h.Ako se igraju zahtjevne igrice ode baterija za par sati,ako koristis osnovne funkcije(provjera poste,SMS,razgovori,malo 3G malo WiF) i izdrzi dan sto je sasvim normalno za telefon ove vrste.Ko hoce da mu baterija traje 7 dana neka kupi nokiu 6310 i koristi zamo za SMS i telefoniranje.
16.11.2012 | 01:28
@metalni
upalio sam par puta siri, moguce i od toga.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (277)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO