15.11.2012 | 13:53
mikiumag kaže:
Evo slike 90% napunjena, trajala je dan i pol
@mikiumag Gdje je ovdje dan i pol, baterija nije trajala niti puna 24 sata. Ja sam zadnjih 10-ak dana intenzivno testirao bateriju, pa sam došao do nekih novih spoznaja. Tako 'Standby' informacija nije samo vrijeme u čekanju, nego je to ukupno vrijeme otkada je mobitel skinut sa punjača (vjerojatno je to onda na svim uređajima tako, neka netko proba testirati).
Evo mojih osvrta na testiranje baterije (stalno uključen: wlan, 3g, lokacijski servisi, brightness:50% AutoOff, Do Not Disturb: 23h-07h). Baterija je svaki puta napunjena do 100% i ispražnjena do gašenja.
'Standby' ili 'Pripravno stanje' variralo od najkraćih 18 sati pa sve do 37 sati, prosjek je nekih 26h.
Isto tako 'usage' ili 'upotreba' varira od 8:08 do nevjerojatnih 13:42h, što me stvarno iznenadilo.
Ono što me najviše od svega zbunilo je testiranje obavljeno noćas. Prije spavanja sam uhvatio screenshot i odmah ujutro ponovno. Iz priloženog, je 'usage' povećan za 1:40h, što je stvarno previše. Ok, rade neki servisi u pozadini, ali skoro 2 sata??? Sad je upitno koliko mi zapravo stvarno koristimo telefon i preko dana kad se na sistemski 'usage' ne možemo pouzdati. Ako će netko probati testirati ovako preko noći neka javi dojmove.
P.S. zbog uključene Do Not Disturb opcije preko noći nema nikakve notifikacije, znači ekran se pali 0 puta. I ne, nisam mjesečario i bio dodatnih 2 sata na telefonu